target menu
... / ... / ... / Nieuws / Nieuwe auto voor MMT
 

Nieuwe auto voor MMT

Het Mobiel Medisch Team van Zuidwest-Nederland heeft een nieuwe auto. Vanaf vrijdag 19 mei rijdt deze naar spoedgevallen.

Mobiel Medisch Team (MMT) foto: Maarten van der Voorde

Snufje
De oude Volvo XC90 was aan vervanging toe, er komt een Audi Q7 voor in de plaats. Die biedt allerlei technische snufjes, zodat medewerkers van het Mobiel Medisch Team (MMT) er makkelijk en veilig gebruik van kunnen maken. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in medisch interieur zorgde voor de inrichting.

Infrarood
"We hebben bijvoorbeeld een head-up-display. Dit betekent dat de snelheid wordt geprojecteerd op de voorruit, zodat de bestuurder constant zicht heeft op de weg", zegt MMT-verpleegkundige Albert Visser. "Verder is de auto uitgerust met infrarood-nachtzichtassistentie, die waarschuwt als personen of dieren gevaarlijk dicht in de buurt van de auto komen. Een dashcam neemt alles op wat er in de wagen gebeurt. Die beelden kunnen we gebruiken voor evaluaties en trainingsdoeleinden."

Slecht weer
Het MMT-voertuig wordt gebruikt als de traumahelikopter niet kan vliegen. Visser: "Dat kan onder meer komen omdat er technische problemen zijn, of als het te slecht weer is."

Op straat
De wagen wordt zeven- tot achthonderd keer per jaar ingezet en staat gestationeerd in Rotterdam The Hague Airport. Er is plek voor twee personen: de arts en de verpleegkundige. De laatste bestuurt de auto. Er kunnen geen patiënten in vervoerd worden.

Mobiel Medisch Team (MMT) foto: Maarten van der Voorde

Mobiel Medisch Team (MMT) foto: Maarten van der Voorde

Foto's: Maarten van der Voorde

gepubliceerd: 18 mei 2017.

Deel deze pagina: