target menu
... / ... / ... / Nieuws / Nieuwe website Sophia
 

Nieuwe website Sophia

Compact, toegankelijk en overzichtelijk is het motto van de nieuwe website van het Erasmus MC-Sophia. Die is sinds woensdag 4 april live.

Klantgericht
"Een belangrijke stap naar een nog meer klantgerichte, veilige en patiëntvriendelijke manier van werken", zegt prof. Edmond Rings, afdelingshoofd Kindergeneeskunde.

Scrollen
De oude publieke website bestaat in totaal uit ruim 75.000 pagina's. De nieuwe noemt Rings compacter, toegankelijker en overzichtelijker. "We bieden vooral praktische informatie, die je makkelijk via je telefoon kunt zien, zonder dat je enorm moet scrollen of de weg kwijtraakt."

Basis
"Met de nieuwe site willen we de basisinformatie over Erasmus MC-Sophia online op orde hebben en het eerste deel daarvan is nu beschikbaar", zegt Reinier Etienne, communicatieadviseur online. "Dat gaan we vervolgens verder uitbouwen, want het blijft een enorme klus die zeker niet in een keer klaar is."

Navigatie
Andere gestelde doelen zijn:
* Moderne uitstraling, geschikt voor mobiele apparaten.
* Een duidelijke navigatie.
* Uniformiteit in structuur, opzet van de pagina's, naamgeving.
* Veel nieuwe content, vanuit het perspectief van de bezoeker.

Spannend
Mireille Spapens, hoofd Marketing & Communicatie: "Het is een spannend moment. Want net als bij een raketlancering, weet je pas op het moment dat je in de lucht bent, of en hoe het werkt. Commentaar is welkom. We hebben op de website een formulier waarop bezoekers kunnen aangeven wat ze van de site vinden."

Bekijk de nieuwe website via www.erasmusmc.nl/sophia.

SophianieuweWWW

gepubliceerd: 5 april 2018.

Deel deze pagina: