target menu
... / ... / ... / Nieuws / Per raceauto naar de OK
 

Per raceauto naar de OK

Twaalf mini-raceauto's zijn in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis beschikbaar voor jonge patiënten. Die kunnen daarmee zelf door de gangen naar de operatiekamer 'scheuren' .

Autootjes in Sophia

Spannend
Het idee komt van Robert Vossen, manager operatiekamer. Hij had gelezen dat het Rady Children's Hospital in San Diego, Californië, postieve ervaringen heeft opgedaan met dit voor kinderen spannende en afleidende initiatief. Zijn idee werd opgepakt door de ouders van een patiëntje en andere enthousiaste betrokkenen.

Bijsturen
Kinderen die dit willen, kunnen nu in een stoere auto naar de operatiekamer rijden, terwijl een verpleegkundige meeloopt met de afstandsbediening. Normaal worden de jonge patientjes veelal in bed of rolstoel naar de ingreep vervoerd. Acht auto's zijn er al, vier worden nog geleverd. De eerste rit was 12 januari.

Ontspannen
Coureur zijn, verzet de zinnen van de patiëntjes. "De eerste reacties zijn echt geweldig", zegt Vossen. "We kunnen de kinderen even afleiding geven, zodat ze minder bezig zijn met wat er staat te gebeuren. Ouders vragen al naar de raceauto."

Huwelijksfeest
Vossen bedankt de ouders van een patiëntje die alles op gang hebben gebracht. Zij hadden geld ingezameld voor hun huwelijksfeest en zochten een goed doel. Met hun cadeaupot kon het eerste autootje worden aangeschaft.

Wagenpark
Daarna groeide het initiatief snel. Autocoureur Liesette Braams was zo gecharmeerd van een bericht hierover dat ze een oproepje plaatste op haar LinkedIn. Spontaan meldden zich sponsors. Braams en mede-coureur Tom Coronel (zie foto's) kwamen de auto's aan de kinderen schenken.

Ikazia
Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam kwam recentelijk met een vergelijkbaar initiatief, zie het nieuwsbericht.

Autootjes in Sophia
Autootjes in Sophia
Autootjes in Sophia

gepubliceerd: 7 februari 2018.

Deel deze pagina: