target menu
... / ... / ... / Nieuws / RvC van ADRZ benoemd
 

RvC van ADRZ benoemd

Bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is op 1 mei een Raad van Commissarissen benoemd. Het ziekenhuis is vanaf die datum onderdeel van het Erasmus MC.

RvC-ADRZ
Zeeland

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) beschikt over locaties in Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee. Voorheen was het een stichting, nu is het een besloten vennootschap (BV). Het Erasmus MC is de enige aandeelhouder, het ADRZ is dus een dochteronderneming geworden.

Commissarissen
De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken en staat onder voorzitterschap van voormalig NFU-voorzitter Guy Peeters (foto: 3e van links). De andere leden zijn, van links naar rechts: André Loogman, Louise van Rijsoort, Ilse van Stijn en Olaf Timmermans. Ook op de foto, tweede van rechts: Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Goedgekeurd
De Autoriteit Consument & Markt gaf op 21 april akkoord voor de samenwerking tussen het Erasmus MC en het ADRZ. Daarvoor keurde de Nederlandse Zorgautoriteit de overname al goed.

Verbetering zorg
De twee partners willen de continuïteit van de zorg in Zeeland waarborgen en de zorg in deze provincie verder verbeteren. De overheid eist bovendien dat academische ziekenhuizen zich richten op complexe zorg en algemene ziekenhuizen op 'gewone' patiëntenzorg. Door nauw samen te werken, kunnen Zeeuwse patiënten eenvoudiger op de juiste plek worden behandeld, aldus een toelichting.

gepubliceerd: 15 mei 2017.

Deel deze pagina: