target menu
... / ... / ... / Nieuws / Steun van publiek voor hartstudie
 

Steun van publiek voor hartstudie

Internist dr. Jeanine Roeters van Lennep van het Erasmus MC verzamelt via een crowdfunding-actie 25.000 euro voor haar onderzoek. Als dat lukt, verdubbelt de Hartstichting het bedrag.

Cyclus
Roeters van Lennep: "Ik wil de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren. Daarom onderzoek ik of de vrouwelijke cyclus invloed heeft op hartklachten." Ze vraagt het publiek om steun.

Duidelijkheid
"Vrouwelijke hormonen hebben allerlei effecten, bijvoorbeeld op de wand van bloedvaten. Het is dus heel waarschijnlijk dat ze ook invloed hebben op het moment waarop je hartklachten krijgt. Maar dat weten we nog niet zeker, omdat het heel moeilijk is om subsidie te krijgen voor onderzoek hiernaar", zegt Roeters van Lennep. "Als het me lukt om genoeg geld in te zamelen, komt hierover eindelijk meer duidelijkheid."

Gezonde lunch
Wie de internist steunt, kan kiezen voor een tegenpresentatie. Dat varieert van een persoonlijk bedankje tot een healthy heart-middag met een gezonde lunch en een yoga-les.

Giften
De crowdfunding loopt tot en met 30 juni. Als Roeters van Lennep dan 25.000 euro heeft verzameld, verdubbelt de Hartstichting het bedrag. Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan kan het project niet doorgaan en worden de giften teruggestort. "Tot nu toe zijn de reacties positief, mensen vinden het een belangrijke studie. Met hulp van het publiek gaat het onderzoek zeker van start."

Lees meer op de website van de Hartstichting.

Jeanine Roeters van Lennep

gepubliceerd: 10 mei 2017.

Deel deze pagina: