target menu
... / ... / ... / Nieuws / Tour for Life goed voor zes ton
 

Tour for Life goed voor zes ton

De derde editie van de wielertocht Tour for Life voor de Daniel den Hoed Stichting heeft dit jaar meer dan € 617.000 opgebracht.

Tour for Life

Europa
De Tour for Life is een etappekoers dwars door Europa, met de start in Italië en de finish in Nederland. Op zondag 3 september eindigde de Tour in het Rotterdamse Zuiderpark. De deelnemers legden op de fiets in totaal 1.400 kilometer en 15.500 hoogtemeters af. 
 
Trots
Van 27 augustus tot en met 3 september reden wielrenners in diverse teams richting Rotterdam. Ook een Erasmus MC-team legde het volledige parcours af, om geld op te halen voor onderzoek gericht op therapie op maat in het Erasmus MC Kanker Instituut. Team-captain David Drexhage toont zich na afloop trots en dankbaar. Hij spreekt van een "supergeslaagde editie". 

Ontbering
Drexhage: "Het weer speelde goed mee: niet te warm, niet te koud, weinig regen. Het was afzien op de beklimmingen van de buitencategorie, maar bij elke pedaalslag het besef: wat een geluk dat wij dit kunnen. Onze ontberingen waren stevig, maar compleet onbetekenend in vergelijking met wat mensen en hun geliefden treft als zij in aanraking komen met kanker."

Website
De opbrengst van de Tour for Life 2017 gaat onder meer naar onderzoek naar de veranderingen van kankercellen tijdens behandelingen.
Alle informatie over de Tour is te vinden op de website www.tourforlife.nl.

Tour for Life

Tour for Life

Tour for Life

Tour for Life

gepubliceerd: 5 september 2017.

Deel deze pagina: