target menu
... / ... / ... / ... / In het ziekenhuis / Inschrijving
 

Inschrijving

inschrijvingen copy

Half uur van tevoren
Komt uw kind voor het eerst in het Erasmus MC-Sophia, meldt u zich dan een half uur voor de polikliniekafspraak bij 'Inschrijvingen' in de hal om uw kind in te laten schrijven.

U heeft het volgende nodig om uw kind in te laten schrijven:

  • de afsprakenbrief
  • geldig legitimatiebewijs van uw kind
  • zorgverzekeringbewijs van uw kind
  • naam en adres van uw huisarts
  • naam, adres en faxnummer van uw apotheek


E-mail adres
Naast uw adresgegevens en telefoonnummer, vraagt de medewerker ook naar uw mailadres. Dit adres wordt alleen gebruikt om u op de hoogte te kunnen brengen van bijvoorbeeld baliewijzigingen, veranderde bereikbaarheid of gewijzigde telefoonnummers. Niet voor het toesturen van medische informatie. Uiteraard worden alle gegevens vertrouwelijk behandeld.   

Verwijsbrief
Vergeet u niet de verwijsbrief van huisarts of specialist mee te nemen (als deze nog niet in ons bezit is). U loopt anders het risico dat uw verzekering niet tot vergoeding overgaat en de rekening aan u wordt verstuurd.

Vervolgafspraak
Komt u voor een vervolgafspraak, dan kunt u rechtstreeks doorlopen naar de balie van de polikliniek en u melden bij de doktersassistente. Neemt u bij vervolgafspraken altijd de polikliniek jaarkaart, afsprakenkaart en ziekenhuispas mee. Wanneer u zich meldt bij de balie van de polikliniek overhandigt u deze aan de doktersassistente.

Wijzigen persoonlijke gegevens
Als er bepaalde gegevens veranderd zijn (huisadres, woonplaats, telefoonnummer, huisarts, apotheek of verzekering), geeft u dit dan bij voorkeur door per e-mail: poli.administratie.sophia@erasmusmc.nl. Vergeet u daarbij niet het patiëntnummer van uw kind te vermelden. U kunt uw gegevens ook laten aanpassen bij 'Inschrijvingen' in de hal. Via
Mijn Erasmus MC kunt u zelf uw persoonsgegevens, telefoonnummer,
e-mail en de gegevens van uw huisarts en apotheek aanpassen. 

Komt u voor het eerste polikliniekbezoek in een nieuw kalenderjaar, wilt u zich dan ook melden bij 'Inschrijvingen'. De medewerker controleert of uw gegevens nog actueel zijn.