target menu
... / ... / ... / ... / In het ziekenhuis / Aanvullend onderzoek
 

Aanvullend onderzoek

Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals bloedonderzoek en röntgenonderzoek.

Bloedonderzoek
Wanneer bij uw kind bloed moet worden afgenomen, gebeurt dit op de poli door de doktersassistente of door een laborant in het laboratorium in gang C op de derde verdieping. Soms moet uw kind na de bloedafname nog even wachten, totdat de uitslag bekend is.

Röntgenonderzoek
De afdeling Radiologie bevindt zich in gang D op de eerste verdieping. Nadat u zich daar aan de balie heeft gemeld, wordt u opgeroepen door de röntgenlaborant en krijgt u uitleg over hoe u kunt helpen bij het onderzoek. Soms moet uw kind na het röntgenonderzoek nog even wachten, totdat zeker is dat de foto is gelukt.
Voor sommige röntgenonderzoeken gelden speciale voorzorgsmaatregelen. De doktersassistent op de polikliniek of de laborante van de afdeling Radiologie informeert u hierover.

U kunt bij uw kind in de onderzoekkamer aanwezig zijn, wanneer dit nodig en mogelijk is. Wanneer u zwanger bent, kunt u niet in de onderzoekkamer aanwezig zijn in verband met de röntgenstralen. Het is voor uw kind prettig als in dat geval iemand anders meekomt naar het onderzoek.