target menu
... / ... / ... / ... / In het ziekenhuis / Voorzieningen
 

Voorzieningen

Erasmus MC-Sophia heeft diverse voorzieningen om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.


s_minderjarigen

Rolstoelen
U kunt een rolstoel gebruiken door een muntstuk van € 2,00 in het muntslot te doen. Wanneer u de rolstoel weer terugzet, ontvangt u uw geld retour. 

Horeca
Winkel 'De Twee Beren'
Op het Plein is de winkel ‘De Twee Beren’ gevestigd. U kunt daar terecht voor koffie, broodjes, soep, fruit, frisdrank, lectuur en speelgoed. De winkel is tot 20.00 uur geopend.

KADE 80
Restaurant KADE 80 is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 19.00 uur. Op vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. U kunt met uw pinpas betalen. De ingang van het restaurant bevindt zich in de Passage.

DOK 10
DOK 10 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 - 21.00 uur. U kunt hier terecht voor ontbijt (ontbijtbuffet van 7.30 - 10.00 uur), lunch en een warme maaltijd (tot 20.00 uur). In het weekend geopend van 08.00 - 19.00. U vindt DOK 10 op het Plein, voor de ingang van het Erasmus MC-Sophia. U kunt met uw pinpas betalen.

Winkels
AH ‘to go’
Het filiaal van de Albert Heijn in de Passage is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 20.00 uur, op zaterdag van 9.30 - 17.00 uur.

Rituals
In de centrale hal van het Erasmus MC (centrumlocatie) vindt u een filiaal van Rituals. De winkel verkoopt onder andere bad-/doucheproducten, make-up, gezichtsverzorging en thee. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:30 - 17:30 uur.

Drogisterij ETOS
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. U kunt met pinpas betalen.  

Boekhandel AKO
Geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 - 19.00 uur, vrijdag van 08.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. U kunt contant of met pinpas betalen.

Poliklinische apotheek
U kunt met uw recept medicatie ophalen bij de poliklinische apotheek in de Passage.
Bij de apotheek zijn ook zelfzorgmiddelen zonder recept verkrijgbaar, zoals pijnstillers, pleisters, zalven en middelen tegen allergie. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Telefoonnummer (010) 703 04 24.

Tolk
Het Erasmus MC werkt samen met het Tolk- en vertaalcentrum Nederland (Tvcn) om ook niet-Nederlandstaligen goed te kunnen informeren. Als u gebruik wilt maken van de diensten van een tolk, geeft u dit dan ruim van tevoren aan op de polikliniek waar u een afspraak heeft.

Mobiele telefoon
U kunt binnen het ziekenhuis gebruik maken van uw mobiele telefoon. Wanneer uw telefoon aanstaat in het ziekenhuis, zet deze dan op stil- of trilstand. Praat tijdens het bellen niet te hard en zoek een plek uit waar u zo min mogelijk mensen stoort. Mobiele telefoons kunnen effect hebben op medische apparatuur, er mag daarom niet op alle plekken binnen het ziekenhuis mobiel gebeld worden en de mobiele telefoons moeten in deze verbodsgebieden uitgezet zijn. Op de plekken waar niet mobiel gebeld mag worden, staat dit aangegeven.

Hotspot
Het ziekenhuis biedt gratis draadloos internet aan. Mocht u een laptop meenemen, laat deze dan niet onbeheerd achter. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor kwijtgeraakte spullen. 

Ronald McDonald Speeldek
Voor broertjes en/of zusjes van 0 tot 10 jaar is opvang in het ziekenhuis mogelijk bij het Ronald McDonald Speeldek. Aan deze opvang zijn geen kosten verbonden. Het Speeldek is afhankelijk van particuliere giften en donaties van bedrijven. Een vrijwillige bijdrage is daarom altijd welkom. U kunt altijd vooraf een kijkje nemen en/of verdere informatie vragen. Het Speeldek bevindt zich op het Plein, voor de hoofdingang van het Erasmus MC-Sophia. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk. Het telefoonnummer is: (010) - 310 81 20.

OV-oplaad- en ophaalautomaat
In boekhandel AKO in de Passage vindt u een automaat voor het laden van saldo of bestelde reisproducten/abonnementen op uw OV-chipkaart. Boekhandel AKO is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 19.00 uur en op zaterdag van 09.30 - 17.00 uur.

Geldautomaat
In de centrale hal van het Erasmus MC is een geldautomaat van de ING-bank.

Rookabri
Het is binnen het ziekenhuis niet toegestaan om te roken. U kunt gebruik maken van de rookabri buiten bij de trap ingang Wytemaweg.

Hotels
Het Erasmus MC heeft met een aantal hotels overeenkomsten afgesloten tegen een gunstige prijs en/of voorwaarden. U kunt zelf een kamer reserveren. In het overzicht ziet u om welke hotels in Rotterdam het gaat.