target menu
... / ... / ... / ... / Dagverpleging / Tips en adviezen
 

Tips en adviezen

Om de dagopname voor u en uw kind zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u een aantal tips en adviezen.

Twee vrouwen kijken naar hetzelfde papier op tafel.

Begeleiding van uw kind
Houdt u er rekening mee dat u de hele dag in het ziekenhuis bent. Uw kind heeft steeds uw aandacht en verzorging nodig. Het kan ook zijn dat de behandelend arts nadere informatie van u nodig heeft om uw kind beter te helpen. 

Eten en drinken
Het is niet alleen voor uw kind een lange dag, maar ook voor u. Wij adviseren u het ontbijt niet over te slaan en gedurende de dag voldoende te eten en te drinken. De afdeling zorgt voor eten en drinken voor uw kind. U kunt iets te eten en drinken voor uzelf meenemen of gebruik maken van een van de horecagelegenheden:

Winkel 'De Twee Beren'
Bij de winkel op het Plein voor de hoofdingang van het Erasmus MC-Sophia kunt u ook terecht voor koffie, broodjes, fruit, frisdrank en lectuur. Mocht u even van de afdeling weggaan, wilt u dit dan doorgeven aan de verpleegkundige op zaal of aan de balie.

KADE 80
Restaurant KADE 80 is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 19.00 uur. Op vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. U kunt met uw pinpas betalen. De ingang van het restaurant bevindt zich in de Passage.

DOK 10
DOK 10 is maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 - 21.00 uur. U kunt hier terecht voor ontbijt (ontbijtbuffet van 7.30 - 10.00 uur), lunch en een warme maaltijd (tot 20.00 uur). In het weekend geopend van 08.00 - 19.00. U vindt DOK 10 op het Plein, voor de ingang van het Erasmus MC-Sophia. U kunt met uw pinpas betalen.

Ouderkamer
In de ouderkamer vindt u koffie en thee en kunt u iets eten. Dit mag eventueel ook op zaal bij uw kind.

Speelgoed
Neemt u geen speelgoed mee naar het ziekenhuis. De kans dat dit kwijt raakt, is groot. Op de afdeling is voldoende speelgoed aanwezig. Voor kinderen zijn er op de afdeling fietsen, kleurplaten, speelgoed en een televisie.  Het is ook mogelijk om (kosteloos) een laptop te lenen. Hiervan kan uw kind gebruikmaken als hij/zij moet wachten of aan het herstellen is van de ingreep of de behandeling.

Het is wel aan te raden een knuffel mee te nemen, omdat dit een steun kan zijn voor uw kind.

Rolstoelen
U kunt een rolstoel gebruiken door een muntstuk van € 2,00 in het muntslot te doen. Wanneer u de rolstoel weer terugzet, ontvangt u uw geld retour.

Mobiele telefoon
U kunt binnen het ziekenhuis gebruik maken van uw mobiele telefoon. Wanneer uw telefoon aanstaat in het ziekenhuis, zet deze dan op stil- of trilstand. Praat tijdens het bellen niet te hard en zoek een plek uit waar u zo min mogelijk mensen stoort. Mobiele telefoons kunnen effect hebben op medische apparatuur, er mag daarom niet op alle plekken binnen het ziekenhuis mobiel gebeld worden en de mobiele telefoons moeten in deze verbodsgebieden uitgezet zijn. Op de plekken waar niet mobiel gebeld mag worden, staat dit aangegeven.

Hotspot
Het ziekenhuis biedt gratis draadloos internet aan. Mocht u een laptop meenemen, laat deze dan niet onbeheerd achter. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor kwijtgeraakte spullen. 

Poliklinische apotheek
U kunt met uw recept medicatie ophalen bij de poliklinische apotheek in de Passage.
Bij de apotheek zijn ook zelfzorgmiddelen zonder recept verkrijgbaar, zoals pijnstillers, pleisters, zalven en middelen tegen allergie. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Telefoonnummer (010) 703 04 24.

Winkels
AH ‘to go’
Het filiaal van de Albert Heijn in de Passage is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 20.00 uur, op zaterdag van 9.30 - 17.00 uur.

Rituals
In de centrale hal van het Erasmus MC (centrumlocatie) vindt u een filiaal van Rituals. De winkel verkoopt onder andere bad-/doucheproducten, make-up, gezichtsverzorging en thee. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:30 - 17:30 uur.

Drogisterij ETOS
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. U kunt met pinpas betalen.  

Boekhandel AKO
Geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 - 19.00 uur, vrijdag van 08.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. U kunt contant of met pinpas betalen.

OV-oplaad- en ophaalautomaat
In boekhandel AKO in de Passage vindt u een automaat voor het laden van saldo of bestelde reisproducten/abonnementen op uw OV-chipkaart. Boekhandel AKO is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 19.00 uur en op zaterdag van 09.30 - 17.00 uur.

Rookabri
Het is binnen het ziekenhuis niet toegestaan om te roken. U kunt gebruik maken van de rookabri buiten bij de trap ingang Wytemaweg.

Geldautomaat
In de centrale hal van het Erasmus MC is een geldautomaat van de ING-bank.

Hotels
Het Erasmus MC heeft met een aantal hotels overeenkomsten afgesloten tegen een gunstige prijs en/of voorwaarden. U kunt zelf een kamer reserveren. In het overzicht ziet u om welke hotels in Rotterdam het gaat.