target menu
 
Erasmus MC Persbericht Rotterdam, 30 mei 2012
HagaZiekenhuis en Erasmus MC lanceren webportaal IC
Intensive Care webportaal voor familie en vrienden van IC-patiënten
Het Hagaziekenhuis en het Erasmus MC hebben een speciale portaal gelanceerd voor naasten van patiënten die op de Intensive Care (IC) afdelingen zijn opgenomen. Met het portaal krijgen naasten en familieleden informatie op maat en kunnen zij bijvoorbeeld een dagboek bijhouden, bezoeken plannen en familiegesprekken aanvragen.
De opname van een patiënt op een IC is voor de naasten vaak een heftige gebeurtenis waarbij ze worden overladen met informatie. Het HagaZiekenhuis en Erasmus MC geven via het beveiligde webportaal op één centrale plek informatie die helemaal is afgestemd op de situatie van de patiënt. Op het portaal staat relevante, betrouwbare informatie over het ziektebeeld van patiënt, de behandeling en de apparatuur die rond het bed staat. Deze informatie wordt indien nodig meerdere malen per dag geactualiseerd.

Daarnaast is het portaal een communicatiemiddel voor de naasten van de patiënt. Door het bijhouden van een dagboek kunnen zij elkaar op de hoogte houden van de toestand van de patiënt. Via een agenda kunnen afspraken en bezoek onderling worden afgestemd. Ook kunnen familiegesprekken worden aangevraagd en voorbereid.

De contactpersoon van een patiënt krijgt van de IC afdeling de inloggegevens voor het beveiligde portaal. Hij kan daarna andere naasten van de patiënt ook uitnodigen om toegang te krijgen tot het portaal. Zo ontstaat voor de naasten van een patiënt een centraal informatiepunt waar alle belangrijke informatie 24 uur per dag geraadpleegd kan worden.

Het webportaal is gerealiseerd door het HagaZiekenhuis en Erasmus MC en mede mogelijk gemaakt door Funatic.
Erasmus MC is het grootste Universitair Medisch Centrum van Nederland. Het zet zich in voor een gezonde bevolking. Bijna 13.000 medewerkers spannen zich dagelijks in voor excellente zorg door internationaal baanbrekend onderzoek en onderwijs. Zij vergroten de kennis over ziekte en gezondheid en verbinden de nieuwste wetenschappelijke inzichten met praktisch én preventief handelen, zodat patiënten hier optimaal van profiteren en gezonde mensen gezond kunnen blijven. Zichtbaar beter zijn en voorop blijven lopen op het gebied van complexe, innovatieve en acute zorg door samenwerking met anderen, zijn belangrijke ambities van het Erasmus MC.