target menu
... / ... / Over Plastische Chirurgie / Wat is plastische chirurgie
 

Wat is plastische chirurgie

Over Plastische Chirurgie 2Plastische chirurgie is het specialisme dat zich bezig houdt met herstel van onze lichamelijke vormen en functies.

De vorm of functie van een specifiek deel van het lichaam kan door verschillende factoren verstoort of veranderd zijn. Het kan zijn dat een aangeboren afwijking bij de geboorte al aanwezig is of er kan een verandering in vorm of functie opgetreden zijn door een ongeval, een oncologische afwijking,  een infectie, of na een operatie.

Het doel van de plastische chirurgie is om deze verandering te herstellen of reconstrueren en hierdoor zo veel als mogelijk tot herstel van vorm of functie te komen. De afwijkingen kunnen zich op verschillende gebieden in het lichaam bevinden, denk bijvoorbeeld aan een aangeboren schedelafwijking, een handafwijking of een vormafwijking na het verwijderen van een tumor.

Naast het herstellen van vorm en functie houdt de plastische chirurg zich ook bezig met de cosmetische chirurgie, waarbij het doel is om de aanwezige vorm of functie te verbeteren.