target menu
... / ... / Onderwijs / Verpleegkundige
 

Verpleegkundige

Het Erasmus MC - Sophia biedt een inspirerende werk- en leeromgeving, waar je wordt uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen tot een competente professional.

Ons kinderziekenhuis onderscheidt zich van de andere ziekenhuizen in de regio vanwege het feit dat wij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar behandelen die vaak (hoog-) complexe en specialistische zorg nodig hebben. Dit maakt dat je met diverse complexe vraagstukken te maken krijgt. En dat je nauw samenwerkt met andere disciplines die bij de behandeling van het kind betrokken zijn. Wij hebben een grote regiofunctie; regelmatig worden er kinderen naar ons overgebracht voor verdere diagnostiek of behandeling.

Natuurlijk is ook de begeleiding van de ouders/verzorgers van het kind een belangrijke taak. Zij worden geconfronteerd met de (ernstige) ziekte van hun kind; deskundige zorg en begeleiding is dan ook van groot belang.

Wat hebben wij te bieden?
Het Erasmus MC biedt verschillende vervolgopleidingen voor verpleegkundigen:

 Intensieve Zorg
Opleiding tot Kinderverpleegkundige
Opleiding tot Obstetrie verpleegkundige

 Intensieve Acute Zorg
Opleiding tot High Care Kinderverpleegkundige
Opleiding tot Intensive Care Kinderverpleegkundige
Opleiding tot Intensive Care Neonatologie verpleegkundige


De vervolgopleidingen Obstetrie-, Kinder- , High Care Kinder- , Intensive Care Kinder- en Intensive Care Neonatologieverpleegkundige starten 1-2 keer per jaar.

Instroomvereisten
Diploma Verpleegkunde MBO niveau 4 of
Diploma Verpleegkunde HBO niveau 5 of
Diploma A-verpleegkunde
en
BIG registratie.

Voor de opleiding tot ICN- of ICK verpleegkundige is naast de genoemde instroomvereisten een diploma tot kinderverpleegkundige verplicht.

Sollicitatieprocedure
Je sollicitatiebrief mét curriculum vitae kun je digitaal sturen naar SOC@erasmusmc.nl
Na ontvangst van je sollicitatiebrief sturen wij je binnen twee weken een bevestiging dat de brief is ontvangen. Ben je geselecteerd, dan ontvang je van ons een uitnodiging voor een selectiegesprek.  

Even voorstellen:
Maak kennis met onze verpleegafdelingen en lees wat zij jou te bieden hebben.