Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Spoedeisende hulp - SEH

Heeft u direct zorg nodig? Onze artsen staan dag en nacht voor u klaar op de Spoedeisende Hulp. Bevindt u of iemand in uw omgeving in een levensbedreigende situatie? Dan belt u 112. Bij twijfel belt u eerst naar uw huisarts.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Onze Spoedeisende Hulp (SEH) artsen en verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met acuut medische problemen. Dat betekent dat u onmiddellijk hulp nodig heeft en de huisarts u niet kan behandelen.  

Onze artsen en verpleegkundigen zijn speciaal opgeleid voor het werk op de Spoedeisende Hulp. Wij ontvangen hier patiënten met veel verschillende symptomen, verwondingen en klachten. Alle specialisaties vindt u daarom terug op de Spoedeisende Hulp.

Kinderen worden op de Spoedeisende Hulp altijd gezien door een kinderarts in opleiding, die wordt begeleid door een gespecialiseerde kinderarts. Het onderzoek is altijd heel uitgebreid, uw kind wordt van top tot teen nagekeken. Dit wordt gedaan volgens het verplichte landelijke protocol 'screening kindermishandeling'.

Wat neemt u mee?

Lees de informatie op onze spoed pagina.

 

 

Wat willen we bereiken?

Wij willen patiënten met een acute zorgvraag zo snel mogelijk de beste zorg geven die zij nodig hebben.

Op de Spoedeisende Hulp, schrijft een baliemedewerker u in. Na inschrijving ziet u een verpleegkundige. Hij bepaalt de spoed van uw aandoening, dit noemen we triage. De wachttijd is gebaseerd op de ernst van uw situatie. Dit kan betekenen dat mensen die later binnen komen eerder worden geholpen. 

 

Wij brengen patiënten die met een ambulance komen op een andere plek binnen. Dit kan u het gevoel geven dat u alleen in de wachtkamer zit te wachten, terwijl wij druk bezig zijn met het behandelen van patiënten.

 

Waarom naar het Erasmus MC?

De Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC is zeer ervaren in het behandelen van acute zorg. Wij zijn hét traumacentrum (niveau level 1) voor heel Zuidwest-Nederland (Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond, Zeeland). Jaarlijks helpen wij veertigduizend patiënten op de Spoedeisende Hulp, zevenduizend daarvan zijn kinderen. 

Bij ons werken?

Bezoek dan onze website 'Werken bij Erasmus MC'.

Aandoeningen en ziektebeelden

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) behandelen we alle bekende ziekenhuis specialisaties. U kunt hierbij denken aan neurologie, traumatology, cardiologie en kindergeneeskunde.

 

Het Sophia Kinderziekenhuis ligt in het Erasmus MC vlak naast de Spoedeisende Hulp. Op de Spoedeisende Hulp beschikken we bijvoorbeeld over een speciale kinderwachtkamer.  

 

Kinderwachtkamer

Kinderwachtkamer SEH

Neurotrauma

Begeleiding en bezoek

U mag maximaal 2 personen meebrengen tijdens uw bezoek aan de SEH, tenzij anders afgesproken met de zorgverlener.   

Op de verpleegafdelingen kunnen de regels voor bezoek en begeleiding anders zijn dan op de SEH.

Samenwerking

Levensbedreigende situatie? Bel 112.

Huisarts / Huisartsenpost

Bevindt u zich niet in een levensbedreigende situatie neem dan contact op met de huisarts of de huisartsenpost.

Tandartsenpost

Heeft u met spoed een tandarts nodig? Bel dan eerst naar (010) 455 21 55 voor een afspraak of advies.

Poliklinische apotheek

U kunt met uw recept medicatie ophalen bij de poliklinische apotheek van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur.

Wetenschappelijk onderzoek

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) voeren verschillende artsen en onderzoekers wetenschappelijk onderzoek uit om de zorg beter te maken. Wanneer u de Spoedeisende Hulp bezoekt, kan het zijn dat wij u vragen of u wilt meedoen aan een onderzoek. Deelname is altijd vrijwillig.

Wij doen onder andere onderzoek naar:

  • De ernst van ziekte bij mensen die mogelijk een infectie hebben.

  • Voorlichting bij mensen die op de Spoedeisende Hulp komen vanwege alcohol.

  • De tevredenheid over informatieverstrekking aan patiënten op de Spoedeisende Hulp.

Voor kinderen geldt dat er daarnaast nog aparte wetenschappelijke onderzoeken lopen, bijvoorbeeld op het gebied van de spoedeisende kindergeneeskunde. Deze onderzoeken hebben tot doel om onze zorg verder te verbeteren.

 

Lees hier specifieke informatie over de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek naar antibioticagebruik bij kinderen met luchtweginfecties:

 

specifieke informatie over uitkomst van wetenschappelijk onderzoek naar antibioticagebruik bij kinderen met luchtweginfecties

Klinieken

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor