target menu
 

ExPO

logo ExPOWaarom kunnen mensen beter leren met muziek? Hoe kan je het beste omgaan met social anxiety? Wat is precies pubergedrag? Wat gebeurt er precies in het hoofd bij iemand die somber is? Waar moet je als arts op letten wanneer er een patiënt voor je zit met een gedragsprobleem? Zijn dit vragen die jou ook interesseren? Doe dan mee met het GERS-project ExPO!

Twee jaar geleden is het initiatief genomen om meer psychologie onderwijs te zoeken binnen de geneeskunde bachelor. Het is tot nu toe een groot succes en studenten Geneeskunde blijken een grote interesse te hebben in dit vakgebied. Wij organiseren daarom voor de derde keer ExPO (Erasmus MC eXtracurriculair Psychologie Onderwijs), een cursus psychologie in samenwerking met de afdeling psychologie.

De verdiepingscursus bestaat dit jaar uit een reeks van 5 interactieve lezingen, waaraan 34 enthousiastelingen mogen meedoen. Dit jaar hebben we gekozen voor het overkoepelende thema 'Klinische Psychologie'. Hierbij zal er worden gesproken over onderwerpen zoals de geschiedenis en toekomst van de psychologie, ADHD/autisme, angststoornissen/OCD en depressie/suïcide. Naast 4 kleinschalige lezingen exclusief voor de deelnemers, zullen wij dit jaar voor de eerste keer een open lezing houden voor alle studenten. Deze avond zal gaan over stress en burn-out, een opkomend probleem binnen de huidige cultuur (en zeker bij geneeskundestudenten). Meer informatie over deze open lezing volgt. Uiteindelijk zullen we het programma afsluiten met een leuke filmavond, waarna alle deelnemers een certificaat krijgen.

Het voorlopig rooster is:

  • Dinsdag 13 maart
  • Dinsdag 20 maart
  • Dinsdag 27 maart
  • Dinsdag 3 april
  • Woensdag 11 april
  • Dinsdag 17 april
       

De lezingen zullen om 18.30 starten en ongeveer 2 à 3 uur duren. De precieze invulling van de avond  en locatie volgt nog.

Omdat wij ExPO zien als een serieus extracurriculair programma, en wij inzet en interactie verwachten van onze deelnemers, zal het worden afgesloten met een eindopdracht (een essay). Deze moet voldoende worden afgerond. Daarnaast verwachten we van ons deelnemers een optimale aanwezigheid. Zorg dus dat je alle data beschikbaar bent!

Wil jij meedoen? Vul dan tussen 13 februari 13.00 uur en 20 februari 13.00 uur het formulier in (link volgt) . Voor vragen of onduidelijkheden kan je altijd mailen naar expo.erasmusmc@gmail.com. Indien er meer dan 35 inschrijvingen zijn, gaan we loten. Als je niet ingeloot wordt, kom je op een reservelijst te staan. Vóór 27 februari 13:00 hoor je of je mee mag doen.

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet!

Het bestuur van ExPO 2017-2018
Amy van Hattem
Dasha Fedorushkova
Kelly van Hoof
Jacqueline van Nunen