target menu
... / ... / ... / Groep 5-6 / Onderzoek
 

Onderzoek

Over veel ziektes weten we al heel veel, maar nog lang niet alles. Daarom is wetenschappelijk onderzoek nodig.

Speurtocht
In het Sophia Kinderziekenhuis proberen onderzoekers te ontdekken waardoor kinderen ziek worden. Als ze dat weten, hoeven kinderen misschien helemaal niet ziek te worden. Ook zijn ze altijd op zoek naar nieuwe medicijnen en manieren om kinderen sneller beter te maken. En tot slot proberen ze ervoor te zorgen dat kinderen die hun hele leven ziek zijn, niet nog zieker worden. Ze hebben recht op een zo fijn mogelijk leven.  

Generation R
Generation R is de naam van een enorm groot onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis. De 'R' staat voor Rotterdam. 10.000 kinderen doen er aan mee. De onderzoekers verzamelen jarenlang allemaal informatie over deze kinderen en hun ouders. Ze kijken naar de groei, ontwikkeling en gezondheid. De onderzoekers willen weten hoe het komt dat sommige gezonde kinderen opeens problemen krijgen of ziek worden en andere kinderen niet. 

Onderzoek kost geld
Wetenschappelijk onderzoek is ontzettend belangrijk, maar kost ook veel geld. 150 jaar geleden kreeg het Sophia Kinderziekenhuis geld van rijke mensen. Tegenwoordig geeft de overheid geld aan het ziekenhuis, maar niet genoeg om alle onderzoeken te doen die nodig zijn. Daarom bestaat de Stichting Vrienden van het Sophia. Mensen kunnen aan deze stichting geld geven voor het Sophia Kinderziekenhuis voor wetenschappelijk onderzoek. Maar ook voor bijvoorbeeld speelgoed en een gezellige inrichting.    

  Onderzoek 5-6 -2