target menu
... / Welzijn & Ontspanning / Kunstzinnige Therapie
 

Kunstzinnige Therapie

Kunstzinnige Therapie

KT1WEB

Kunstzinnige therapie

Kunstzinnige therapie gaat uit van de kracht van het beeld, waarin kleur en vorm een belangrijke rol spelen.
Kunstzinnige therapie  kan ondersteuning bieden wanneer lichaam, ziel en geest uit balans zijn geraakt door de psychische en fysieke belasting die het ziek zijn met zich meebrengt.
Bij kunstzinnige therapie vormt een hulpvraag of thema het uitgangspunt. Mogelijke thema's zijn: tot jezelf  komen, acceptatie, loslaten, verlichting, ontspanning, verbinding, het omgaan met emoties enzovoort.
Bij kunstzinnige therapie staat het proces centraal. Het is dus niet belangrijk dat u creatief bent, wel dat u ervoor open staat.

KT2WEB

Technieken kunstzinnige therapie

De technieken die u kunt verwachten zijn: tekenen, schilderen en boetseren. Een combinatie van deze technieken is ook mogelijk, evenals het maken van collages en het schrijven van gedichten.
De materialen die worden gebruikt zijn divers: pastelkrijt, aquarelpotlood, aquarel- en acrylverf en soms bijenwas,klei of wolvilt. Samen met de  kunstzinnig therapeute wordt bekeken welk materiaal en welke techniek het beste bij u past.
Er zijn aan kunstzinnige therapie geen kosten verbonden.

KT3WEB 

Een informatief filmpje over kunstzinnige therapie is hier te bekijken. Het filmpje achter deze link geeft u een beeld over kunstzinnige therapie en over de thema's waar u aan kunt werken tijdens een kunstzinnige sessie.

Als u interesse heeft in kunstzinnige therapie, dan kunt u dit aangeven bij de verpleegkundige of u kunt zelf contact opnemen via onderstaand contactformulier.
Contact

Aanwezigheid kunstzinnige therapie:

Donderdag van 09:30 - 17:00 uur Erasmus MC kanker instituut
Vrijdag van 09:30 - 17:00 uur Erasmus MC kanker instituut