target menu
... / Welzijn & Ontspanning / Uitleen luisterboeken
 

Uitleen luisterboeken

U kunt bij Welzijn & Ontspanning luisterboeken lenen. Deze worden compleet met een draagbare CD speler of Daisyspeler met hoofdtelefoon aangeboden. Als u een luisterboek wilt lenen, neem dan contact op met Welzijn & Ontspanning of geef dit door aan de verpleegkundige.

 

1

Titel                         : Mama Tandoori

Auteur                     : Ernest van der Kwast

Voorgelezen door     :  Sieger Sloot

Luisterduur             :   5 uur

 

Mama Tandoori is het geromantiseerde verhaal van de Indiase moeder van Ernest van der Kwast. Ze leeft bij het motto 'Gratis is goed' en heeft altijd een deegroller op zak. Ook de rest van de familie is een bont gezelschap. Uncle Sharma speelde als Bollywoodster in meer dan tweehonderd films en tante Jasleen was ooit de grote atletiekbelofte van India. Zonder schroom vertelt de schrijver over de levenswandel van zijn onalledaagse familieleden, wier voetstappen nog lang in de oren van de lezer zullen naklinken.

 

 

2

Titel                            :    Liefst verliefd

Auteur                      : Renate Rubinstein

Voorgelezen door     : Renate Rubinstein

Luisterduur              : 55 minuten

 

Liefst verliefd bevat twaalf verhalen – uit de gelijknamige bundel – over liefde, een onderwerp waarover je nooit uitgepraat raakt. Renate Rubinstein, een onderhoudend vertelster, brengt in dit luisterboek op onderhoudende wijze de vele facetten van de liefde in beeld. De gevaarlijke kanten van de liefde: rivaliteit, getrouwde mannen en echtscheiding. Maar ook de mooie; knuffelen, tuttelen en liefdesliedjes. Rubinstein slikt haar tranen en vermurwt haar lezer met humor en intelligentie. En die verleiding blijkt, ook bij tweede of derde lezing, nog altijd onweerstaanbaar.

 

 

3

Titel                            :   De reünie

Auteur                       : Simone van der Vlugt

Voorgelezen door     : Beatrice van der Poel

Luisterduur              : 7 uur en 40 minuten

 

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed

Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag  
Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel. Sabine begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

 

 

4

Titel                            :   Zo gaan die dingen

Auteur                      : Peter van Straaten

Voorgelezen door     : oa Youp van ’t Hek, Michiel Romeyn en Beppie Melissen

Luisterduur              : 2,5 uur

 

Uit drie verhalenbundels Luxeverdriet, Leuk is anders en Dames en heren zijn verhalen geselecteerd die voldoen aan het criterium 'tijdloos'. De verhalen portretteren op vrolijke wijze de wat treurige conditione humaine. Velen zullen zich herkennen in de sullige helden en heldinnen, die er zelden in slagen het lot naar hun hand te zetten. De verhalen worden met verve voorgelezen door een illuster gezelschap, namelijk vrienden van Peter van Straaten: Jenny Arean, Rinus Ferdinandusse, Youp van 't Hek, Annet Malherbe, Beppie Melissen, Michiel Romeyn en door Peter van Straaten zelf. Peter van Straaten verstaat de kunst om alledaagse situaties om te zetten naar buitengewoon interessante stukjes leven, die nu voor het eerst ook te beluisteren zijn.

 

 

5

Titel                            :   Dierenverhalen

Auteur                      : Toon Tellegen

Voorgelezen door     : Toon Tellegen

Luisterduur              : 73 minuten

 

In de verhalen van Toon Tellegen is het altijd vakantie. In het bos waar de eekhoorn en de mier, het nijlpaard en de kikker, de egel, de slak en de olifant vredig bijeen wonen gebeurt voornamelijk niets. Het leven vloeit traag als stroop, er hoeft nooit iets, er heerst grote tevredenheid en slechts af en toe roeren zich vage verlangens, wil iemand tijdelijk iets anders of even weg, naar hij weet niet precies waar.

 

 

6

Titel                            :   Mevrouw mijn moeder/ Indische tantes

Auteur                      : Yvonne Keuls

Voorgelezen door     : Yvonne Keuls

Luisterduur              : 2 uur

 

Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder – een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek. Een ode aan de vertelkunst – Yvonne Keuls op haar best.

 

 

7

Titel                              : In de ban van de ring ( de reisgenoten)

Auteur                           : J.R.R. Tolkien

Voorgelezen door        : Jan Meng

Luisterduur                 : ca. 21,5 uur (18 cd’s)

 

In de ban van de ring  is het verslag van de tocht die Frodo maakt om de wereld te redden van de ondergang.Het is tevens een verhaal over de spannende strijd tussen goed en kwaad.

 

Wanneer de Hobbit Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, kan hij niet vermoeden dat dit het begin is van een groot avontuur.De tovenaar Gandalf legt hem uit dat het geen gewone ring is; het is de ene ring die door de donkere vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen.Zolang de ring niet is vernietigd, zal die dreiging blijven bestaan.

 

 

8

Titel                  :   Harry Potter en de geheime kamer

Auteur              : J.K.Rowling

Luisterduur     : ca. 10 uur (8 cd’s)

 

Na zijn eerste jaar op Zweinstein's Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, is Harry tijdens de zomervakantie weer terug bij de verschrikkelijke familie Duffeling. Gelukkig worden de weken vrij onverwachts toch nog heel leuk dankzij Harry's vriend Ron Wemel en diens familie.

 

Als de vakantie afgelopen is, maakt Harry zich op voor zijn tweede jaar als tovenaarsleerling. Het lijkt een hectisch jaar te worden als er plotseling leerlingen versteend raken, Harry een mysterieus dagboek vindt en hij blijkt te kunnen praten met slangen. Raakt Harry steeds meer betrokken bij een groot geheim dat alleen voor hem te ontrafelen is?

 

Het verhaal van Harry Potter en de Geheime Kamer is een meesterwerk. De spanning is fenomenaal en wordt nog eens versterkt door de manier waarop Jan Meng, beroepsverteller, het verhaal voorleest. Op 8 cd's is het hele boek onverkort te beluisteren. In de trein, auto of ontspannen op de bank!

 

 

9

Titel                 :   Harry potter en de steen der wijzen

Auteur              : J.K.Rowling

Luisterduur     : ca 10 uur (8 cd’s)    

 

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

 

 

10

Titel                            : Noodzakelijk kwaad

Auteur                        : René Appel

Voorgelezen door     : Marijke Koppelman

Luisterduur              : ca. 9 uur

 

Menno Huisdonk is eigenaar van een bouwbedrijf. Hij heeft geld nodig, veel geld, en is daarom bereid met rekeningen te sjoemelen. Zijn vrouw Franka leeft op te grote voet, cadeaus en mooie reizen. Hij weet niet dat Franka’s werkelijkheid er totaal anders   uitziet dan hij vermoedt. Wouter Wesselingh is mede-eigenaar van het bouwbedrijf, maar hij heeft meet gemeen met Menno, wat dan ook voor grote spanningen zorgt.

Dan is er de opstandige dochter Cécile, die hem het leven niet makkelijk maakt. Zij verlaat het ouderlijk huis en komt terug met een geliefde die niet op Menno’s goedkeuring kan rekenen. Integendeel. Het conflict groeit en wordt zo groot dat het kwaad de kop opsteekt – noodzakelijk kwaad.

 

 

11

Titel                              : Haagse bluf

Auteur                          : Sjaak Bral

Voorgelezen door       : Sjaak Bral

Luisterduur                : ca. 2,5 uur

 

Als er ooit een auteur bedoeld was zijn eigen werk voor te lezen is het Sjaak Bral. Het luisterboek Haagse bluf  bevat een bloem lezing uit zijn succesvolle verhalenbundels   Haags Bloed  en   Licht in mijn hoofd.  Met oerhaagse tongval leest Sjaak zijn hilarische verhalen voor. Zoals   Het vimhok, waarin een Haagse taxichauffeur zijn ongezouten mening geeft als hij twee cokesnuivende BNer’s op zijn achterbank krijgt. Of het herkenbare   Slingerbedwinger, over de kunst van het ‘caravan rijden’. Het verhaal over de Haagse sportschool Kneteman is nú al een klassieker in de Haagse literatuur.

Korte verhalen, een frisse kijk op de wereld -   en heerlijk kruidig taalgebruik.

Haagse  bluf  is een boek om keer op keer te beluisteren.

 

 

12

Titel                             : Verhalen voor onderweg

Auteur                         : Diverse auteurs  o.a. Simon Carmiggelt, Midas Dekkers,

                                       Maarten ‘t Hart Toon Hermans, Freek de Jonge, Yvonne Keuls,

                                       Rudy Kousbroek, Nelleke Noordervliet, renate Rubinstein, Toon Tellegen

                                       en Kees van Kooten

Voorgelezen               : Diverse auteurs

Luisterduur               : ca. 4,5 uur

 

Verhalen voor onderweg is een unieke compilatie van Nederlandse auteur die voorlezen uit eigen werk op hun geheel eigen wijze. Het zijn soms hilarische, boeiende, grappige, tragische, bizarre, frappante maar altijd mooie verhalen. Stuk voor stuk krijgen ze, doordat de auteur ze zelf voorleest, een extra dimensie mee.

 

 

13

Titel                             : De Cock en de dode minnaars

Auteur                          : Appie Baantjer

Voorgelezen door      : Frits Lambrechts

Luisterduur               : ca. 5 uur

 

Rechercheur De Cock (met ceeooceeka) en zijn assistent Vledder worden belast met de bewaking van kunstschatten, die door een miljonair zijn uitgestald in het Amsterdamse gebouw   Arti et Amicitiae. Nog maar net bekomen van een brutaal optreden van de eigenaar van de kunstwerken tegenover een oude bezoekster, worden ze weggeroepen omdat er in een huis in de Van Beuningenstraat sprake is van de executie van een aan de centrale verwarming vastgeketende jongeman.

Diezelfde avond wordt een kostbare zilveren sierkan van de tentoonstelling geroofd. Werk genoeg voor De Cock en Vledder. Wat aanvankelijk een legpuzzel lijkt waarvan geen enkel stukje past, wordt uiteindelijk een onverbiddelijke optelsom, waarbij en passant nog een kinderpornolijn naar Amerika een roemloos einde vindt.

 

 

14

Titel                              : De Cock en de dode meesters

Auteur                          : Appie Baantjer

Voorgelezen door       : Rudi Falkenhagen

Luisterduur                : ca. 4,5 uur

 

Een jonge officier van justitie, belast met een onderzoek naar de maffia, wordt al vijf dagen vermist; een lijk met een klavertje-vier-tatoeage in de Brouwersgracht; een onwillige getuige van de rechtbank en een toeschietelijke informante van een cricketclub; een vermoorde advocaat (die connecties had met de maffia) en een competentiestrijd met de narcoticabrigade…..

 

 

15

Titel                            : De Cock en het lijk in de kerstnacht

Auteur                        : Appie Baantjer

Voorgelezen door     : Rudi Falkenhagen

Luisterduur              : ca. 3 uur

 

Het is kerstnacht als een surveillerende agent een lijk van een jonge vrouw in de Heregracht ziet drijven. Bij sectie blijkt ze niet alleen gewurgd maar ook zwanger te zijn. ‘Stille getuigen’uit haar handtas wijzen in de richting van twee mannen die een rol in haar leven gespeeld hebben. De verloofde kan de moord niet hebben gepleegd, maar wie is de tweede man? Om nog iets aan zijn vrije kerstdagen te hebben, wil De Cock de zaak snel afhandelen.

 

 

16

Titel                              : Boeken voor onderweg

Auteur                          : Diverse auteurs   o.a. Maarten ‘t Hart, Freek de Jonge,

                                        Renate Rubinstein, Remco Campert, Simon Carmiggelt, Midas Dekkers,

                                        Adriaan van Dis, Frans Pointl

Voorgelezen door        : Diverse auteurs

Luisterduur                 : ca. 9 uur

 

Maarten’t Hart:  VERHALEN. De manier waarop Maarten ’t Hart zijn ‘Verhalen’vertelt is een kennismaking met ’t Hart als verteller en tevens een bevestiging van zijn grote talent.

Freek de Jonge: ZELFMOORD VOOR DE RADIO. Hoogtepunten uit try-outs en improvisatie opgenomen voor de radio, dus zeer luisterbaar.

Renate Rubinstein:  LIEFST VERLIEFD. Renate leest voor over liefde, een onderwerp waar je nooit over uitgepraat raakt. De vele facetten van de liefde, zoals verliefdheid, toeval, echtscheidingen en betutteling, worden op onderhoudende wijze in beeld gebracht.

Remco Campert:  TOT ZOENS!. Remco Campert leest voor op zijn eigen droge, maar nadrukkelijke manier, waardoor bizarre gebeurtenissen een haast vanzelfsprekendheid krijgen.

Simon Carmiggelt:  BIJ NADER OMZIEN. Met een bijzonder gevoel voor het kleine, allerdaagse vertelt Kronkel over mensen, kinderen en katten.

Midas Dekkers:  MENS ANNEX DIER. Een schrijvende zoöloog met tegendraadse opvattingen. Dekkers geeft in de verschillende verhalen zijn mening over de frappante relatie tussen mens en dier.

Adriaan van Dis:  CASABLANCA. De mystiek van Casablanca…. Werkelijkheid of een droom? Van Dis neemt je mee naar de grootste stad van Marokko en vertelt zijn verhaal over geloof, gebruiken, tegenstellingen en ontmoetingen. Hij registreert en relativeert.

Frans Pointl:  DE KIP DIE OVER DE SOEP VLOOG. Frans Pointl leest zijn verhalen voor die doorspekt zijn met herinneringen aan vroeger en aan zijn moeder. Aangrijpend en eerlijk.

 

 

17

Titel                 : Ik ben niet helemaal goed, gek eigenlijk

Auteur             :   Freek de Jonge

Hoogtepunten uit try-outs en improvisaties

Luisterduur     : ca. 3,5 uur

 

Dit CD-luisterboek bevat hoogtpunten uit try-outs en improvisaties van Freek de Jonge, uitgezonden door de VPRO-radio in de zomer van 1985 in “Het evenement”en in 1988 tijdens het VPRO-programma “Het Pandemonium”.

Deze opnamen zijn voor een klein plubliek opgenomen en volgens Freek zelf het meest pure theater dat hij ooit gemaakt heeft.De meeste van deze conferences zijn na de opnames onderdeel geworden van Freek de Jonges reguliere theatervoorstellingen.

 

 

18

Titel                             :   Elizabeth Costello, De roman in afrika

Auteur                         :   J.M.Coetzee

Voorgelezen door       :

Luisterduur                 : ca. 50 minuten

 

Kort verhaal ”De roman in Afrika” van Nobelprijswinnaar J.M.Coetzee, gaat over Elizabeth Costello die op een vijftiendaagse cruise, als schrijfster voor haar welgestelde medepassagiers lezingen over literatuur houdt. Maar aan boord is ook een Nigeriaanse schrijver met wie zij ooit iets gehad heeft. Ze vindt hem nog steeds een aansteller, maar begint zich ook te verbazen over zichzelf. Is zij het of is het de wereld die op een onbegrijpelijke manier verandert?

 

 

19

Titel                             :   Zet hem op

Auteur                         : Lectuur en info voor mensen met een leeshandicap

Voorgelezen door       :Tijdschrift voor jonge mensen   met muziek

Luisterduur                 : 1 cd

 

 

20

Titel                             :   December of feest voor haar

Auteur                          :   Annie M.G.Schmidt

Hoorspel                     : met de stemmen van Ariane Schluter en Bert Luppes

Luisterduur                 : ca. 15 minuten (1 cd )

 

 

21

Titel                             :   Oud en Nieuw conferences

Auteur                          :   Wim Kan (1954)  oude jaars conference

                                        Vincent Bijlo(2007)  kinder cabaret

 

 

22

Titel                             :   Meneer Foppe over de rooie

Auteur                          :   Wim de Bie

Luisterduur                 : ca. 4 uur ( 4 cd’s)

 

H.Foppe is een verlegen vrijgezel. Teruggetrokken in zijn veilige flatje, koestert hij zijn eenzaamheid. Alleen op zaterdag verlaat hij zijn huis om boodschappen te doen. Zijn leven zit vol eigengemaakte geboden en kent een ijzeren regelmaat. Tot op de dag dat zijn verwarming stuk gaat, midden in de strengste winter van de twintigste eeuw. Langzaam ontspoort zijn leven .

Voorgelezen door Wim de Bie zelf.

 

 

23

Titel                             :   Advocaat van de duivel

Auteur                         :   John Crisham

Voorgelezen door       : Lex lammen (presentator)

Luisterduur                 : 6 uur en 45 minuten

 

Zonder het te weten wordt Mitchell McDeere, briljant rechtenstudent met arme ouders, al geruime tijd in de gaten gehouden.Zodra hij afstudeert biedt het prestigieuze juristenkantoor Bendini,Lambert & Locke hem niet alleen een aantrekkelijke baan aan, maar het overlaadt de net getrouwde Mitchell ook nog eens met een vorstelijk salaris, een schitterende auto, een prachtig huis met een zeer lage hypotheek en talrijke bonussen.Niets laat het kantoor onbeproefd om het de uitverkoren nieuwe werknemer naar de zin te maken.er moet natuurlijk wel wat tegenover staan : absolute loyaliteit , een negentigurige werkweek en haast onhaalbare resultaten. Na verloop van tijd begint Mitchell zich ongemakkelijk te voelen in het strakke keursslijf van zijn werkgever. Wat gaat er schuil achter de respectabele facade van het kantoor en wat speelt zich af op de ontoegankelijke bovenste verdieping?

Als Mitchell dan ook nog ontdekt dat geen enkele medewerker ooit de zaak verlaten heeft- tenzij horizontaal-,zien Mitchell en zijn inmiddels wanhopige vrouw Abby maar een manier om hun vrijheid terug te krijgen………

 

 

24

Titel                              : De Passievrucht

Auteur                           :     Karel Glastra van Loon 

Voorgelezen door        : karel Glastra van Loon  

Luisterduur                 : ca. 7,5 uur

 

  Armin Minderhout werkt als corrector voor een wetenschappelijke uitgeverij.Hij heeft een zoon, Bo, met zijn eerste grote liefde Monika.Armin woont nu samen met Ellen, zij willen samen een kind.Dan ontdekt Armin, 13 jaar na de geboorte van zijn zoon, dat hij onvruchtbaar is en dat altijd is geweest.Zijn zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn.De enige die met zekerheid de vader kan aanwijzen, is Monika, de moeder.Maar Monika is al 10 jaar dood.

 

 

25

Titel                              : Bezeten van mij

Auteur                           :   Nicci French       

Voorgelezen door        : Johanna ter Steege(actrice)

Luisterduur                 : ca. 3 uur

 

** in dit boek komen sexueelgeweldadige fragmenten voor**

Alice Loudon is een ogenschijnlijk geslaagde, jonge vrouw: een hechte vriendenkring, een lieve vriend en een succesvolle carriere omgeven haar.

Op een dag ontmoet ze een vreemdeling. Zonder een ogenblik na te denken geeft ze haar veilige, geordende bestaan op voor een hartstochtelijke liefdesrelatie met deze man.

Het voert haar naar misleiding en verwaarlozing van haar vroegere leven , en naar een duister verborgen ervaringswereld die haar aantrekt en tegelijkertijd verontrust.

 

 

26

Titel                              : De Da vinci code

Auteur                          :   Dan Brown

Voorgelezen door        : Piet van der Pas(stemgoochelaar)    

Luisterduur                 : ruim 7 uur

 

In Parijs mist Professor Robert Langdon een afspraak met de curator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord.Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man voor hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.

Langdon vlucht, geholpen door een agente.Hij beseft dat de curator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen.

 

 

27

Titel                              : Schaduwzuster

Auteur                         : Simone van der Vlugt

Voorgelezen door       : Lieneke Dijkzeul

Luisterduur                 : ca. 7 uur

 

Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam.Ze haalt veel voldoening uit het goede contact dat ze met haar leerlingen heeft, maar op een dag maakt ze een heel andere kant van het onderwijs mee.

Ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen.

Vanaf dat moment verandert haar leven totaal.Ze komt tussen twee vuren te staan : enerzijds wordt er beroep gedaan op haar loyaliteit ten opzichte van de school ; anderzijds is er de angst voor de bedreigingen die niet ophouden. Wie heeft het nu precies op haar gemunt, en hoever wil die persoon gaan?         

 

 

28

Titel                             : Het is de liefde die we niet begrijpen

Auteur                         : Bart Moeyaert

Voorgelezen door       : Carice van Houten

Luisterduur                 : ca. 125 min.

 

Eerst lachen we om wat we vinden, maar daarna niet meer. In de dozen zitten herinneringen aan de mannen van mijn moeder, en hier en daar ook iets van mijn vader. Voor we het weten zitten we te praten over de liefde die we niet begrijpen.    

 

 

29

Titel                             : Met Youp onderweg

Auteur                         : Youp van 't Hek

Voorgelezen door       : Youp van 't Hek

Luisterduur                 : ca. 100 min.

 

Youp leest zijn allerbeste collumns. Dit luisterboek maakt een einde aan de troosloze autoritten; met plezier blijf je in de eindeloze file staan met de columns van Youp op cd. De speciaal voor deze uitgave samengestelde selectie bevat rake observties, hilarische gebeurtenissen en ontroerende verhalen. Tussen de collumns door klinken de wonderschone en vrolijke deuntjes van de bekende kunstfluiter Geert Chatrou op muziek van Nol Havens en Tijn Smit.

 

 

30

Titel                             : Aan Chesil Beach

Auteur                         : Ian McEwan

Voorgelezen door       : Jacob Derwig

Luisterduur                 : ca. 240 min.

 

Ze waren jong, welopgevoed en allebei nog maagd op deze avond voor hun huwelijksnacht, en ze leefden in een tijd dat een gesprek over seksuele problemen ronduit onmogelijk was. Maar eenvoudig is dit nooit. Ze zaten aan de avondmaaltijd in een kleine zitkamer op de eerste verdieping van een Georgian herberg. In de kamer ernaast was door de open deur een hemelbed zichtbaar, tamelijk smal, waarvan de sprei hagelwit was en verbluffend strak getrokken, als het ware niet door mensenhand.'

Met deze zinnen opent Aan Chesil Beach, het verhaal van een jong echtpaar aan de vooravond van hun huwelijksnacht tegen het decor van de seksuele revolutie begin jaren zestig. Net als in al zijn boeken weet McEwan het verhaal op te bouwen met de koele spanning van een thriller.