target menu
... / ... / Jouw carrière / Vrijwilligerswerk
 

Vrijwilligerswerk

Jouw glimlach, jouw aandacht, jouw hulp bij het vinden van de weg. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot.
Je bent van waarde. Voor een ander, voor jezelf, voor Erasmus MC.

Als vrijwilliger ben je de gastvrouw of gastheer van Erasmus MC. Je staat klaar voor  de  patiënten en bezoekers om hen welkom te heten, om hen op weg te helpen in het gebouw of simpelweg door er voor hen te zijn en een luisterend oor te bieden. Want ziek zijn of een naaste bezoeken die ziek is, is niet niks en dat begrijp jij als de beste. En daarom is vrijwilliger zijn bij Erasmus MC ook niet niks, het is juist heel bijzonder.

Werkzaamheden
In mei 2018 openen de deuren van ons gloednieuwe gebouw waar we onze patiënten en bezoekers ontvangen. En dat is voor iedereen wennen. Op verschillende locaties kan er op jouw hulp gerekend worden. We vertellen je er graag meer over:

Centrale ontvangsthal
De ontvangsthal is het hart van Erasmus MC. Daar stappen patiënten en bezoekers het Erasmus MC binnen. Jij helpt hen bij het vinden van de juiste weg in het gebouw en waar nodig begeleid je hen daarbij. Nieuw zijn de aanmeldzuilen, hier kunnen patiënten aan degene met wie ze een afspraak hebben laten weten dat ze er zijn. Dat is nieuw, dat is wennen. Jij helpt de patiënten hierbij, geeft hen uitleg en beantwoordt vragen.

Poliklinieken
Op een polikliniek is het een komen en gaan van patiënten. Ook hier laten patiënten via een aanmeldzuil weten dat ze gearriveerd zijn. Jij helpt hen op weg bij de aanmeldzuil en begeleidt hen naar de wachtruimte. Zijn er vragen over het polibezoek, dan kunnen ze bij jou terecht.

Wachtruimtes klinieken
In de klinieken zijn wachtruimtes ingericht waar patiënten plaatsnemen voorafgaand aan een onderzoek en/of behandeling of tussen onderzoeken en/of behandelingen in. Soms is het namelijk nodig dat er meerdere onderzoeken en/of behandelingen op één dag plaatsvinden. In de wachtruimtes kunnen patiënten en hun begeleiders tussendoor verblijven. Jij ontvangt hen en indien er behoefte aan is maak je een praatje. Dat is vaak een welkome afleiding tijdens een inspannende dag.

Loungeruimtes verpleegafdelingen
In de loungeruimte van een verpleegafdeling worden patiënten ontvangen die opgenomen worden. Ook kunnen patiënten die reeds opgenomen zijn van deze ruimte gebruik maken en daar hun maaltijd nuttigen op een zelf gekozen eetmoment.
Bij opname van een patiënt zorg jij ervoor dat hij zich welkom en gezien voelt. Je ontvangt de patiënt in de loungeruimte en biedt een kopje koffie of thee aan. Daarnaast informeer je de facilitair zorgmedewerker dat de patiënt gearriveerd is en blijft het aanspreekpunt totdat de facilitair zorgmedewerker het van je overneemt. Voor patiënten die de loungeruimte gebruiken voor het nuttigen van een maaltijd sta je ook klaar. Je biedt hen net dat beetje extra aandacht naast de professionele zorg.

Aanmelden
Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij het Erasmus MC? Bekijk de volledige vacaturetekst.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij het Erasmus MC? Hennie Buitenhuis, coördinator vrijwilligers, staat je graag te woord op telefoonnummer: 06 – 248 836 12.  


Gastvrouw_03_bewerkt DV.jpg