Zoeken
 

Radiotherapie

Erasmus MC Kanker Instituut

 
Met bijna 5.000 patiënten per jaar en zo’n 85.000 radiotherapeutische zittingen is de afdeling Radiotherapie van het Erasmus MC Kanker Instituut de grootste radiotherapieafdeling van Nederland en (inter)nationaal voorloper in de toepassing van nieuwe, geavanceerde beeldgestuurde bestralingstechnieken.
Lees meer

Momenteel hebben we binnen onze afdeling elf versnellers (bestralingstoestellen), waarvan vijf op locatie Daniel den Hoed (Rotterdam-Zuid), twee op locatie Rotterdam-Centrum en vier op locatie Dordrecht. Daarnaast werken we met twee geavanceerde bestralingsrobots, de zogenaamde Cyberknifes, die we gebruiken voor bestraling van longkanker, hoofd- en halskanker en prostaattumoren.

Radiotherapie voor alle bewoners in de regio Rotterdam Rijnmond staat centraal, maar de afdeling heeft ook een grote academische onderzoekstaak bij de ontwikkeling van nieuwe bestralingstechnieken én een onderwijstaak. Op onze afdeling werken ongeveer 300 medewerkers die zich bezighouden met zorg voor patiënten, onderwijs aan (toekomstige) zorgprofessionals en wetenschappelijk onderzoek dat uiteindelijk weer wordt gebruikt voor vernieuwingen in de zorg voor kankerpatiënten.

Lees minder

Nieuws Radiotherapie
Contact
Verwijzers
Vacatures
Cora
Marjolein van Os
Eric Sanderse
Inger
Ben Göbel
UICC member