Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Onderzoek

EEG onderzoek

Elektro-encefalogram

Een EEG onderzoek is een registratie van de elektrische activiteit van de hersenen bij uw kind.

Over dit onderzoek

Wat we gaan doen

Een EEG onderzoek is een registratie van de elektrische activiteit van de hersenen. Het wordt gemeten met elektroden op de hoofdhuid. Het EEG wordt opgeslagen op een computer. Er wordt ook video opgenomen van uw kind tijdens de meting. Deze beelden worden gebruikt bij het terugkijken van het EEG. Als we de videobeelden willen gebruiken voor bijvoorbeeld onderwijs, zullen we eerst uw toestemming vragen.

Wilt u thuis vóór het onderzoek de haren wassen van uw kind en daarna tot het onderzoek geen haarlak, gel of vet meer gebruiken.

Het EEG onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant KNF en duurt  90 min.

Hoe gaan we te werk?

Het is belangrijk dat uw kind tijdens de meting zo rustig mogelijk ligt op een onderzoeksbank. U kunt een DVD, boek, knuffel en/of wat te drinken meenemen. Als u denkt dat uw kind erg onrustig zal zijn tijdens het onderzoek, wilt u dan met 2 begeleiders te komen. Het onderzoek is pijnloos, maar kan wat vervelend zijn. U blijft bij uw kind tijdens het onderzoek.

Voor meer belangrijke informatie verwijzen we u naar de patiëntenfolder.

Wat is het doel?

Het doel van een EEG onderzoek is meer te weten komen over de hersenactiviteit. Er wordt gekeken naar de normale activiteit en naar eventueel afwijkende activiteit; hierbij kan de video-opname helpen.

Bijwerkingen & complicaties

Na het onderzoek kan er nog wat contactpasta en/of rode potlodstrepen achterblijven op het hoofd van uw kind of tussen de haren. Met het wassen van het haar lost dit op.

Uitslag

Na het onderzoek kan nog geen informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie wordt eerst nog uitgewerkt en beoordeeld door een arts. U wordt verzocht zelf een afspraak te maken met uw specialist. Hij zal u op de hoogte stellen van de resultaten. Het duurt ongeveer 2 weken, totdat uw arts de uitslag ontvangen heeft.

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor