Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Voorzieningen

U kunt binnen het Erasmus MC gebruikmaken van een aantal voorzieningen.

In het Erasmus MC

Daktuinen

Op de achtste verdieping van het Erasmus MC vindt u de daktuinen. 

Daktuin-Erasmus-MC-vrouw

Geboorteloket

Het Erasmus MC-Sophia heeft een eigen geboorteloket. Deze is open op dinsdag en vrijdag.

U kunt een afspraak maken bij de balie Verloskunde of in het Geboortecentrum (Sh-4005a).

Aangifte van de geboorte van uw kind moet binnen 3 dagen na de geboorte gedaan worden.

Golfkarren

Tussen de twee buitenste ingangen, Ingang Wytemaweg en Ingang Zimmermanweg rijden twee golfkarren heen en weer. Zij stoppen bij alle ingangen en waar dat wordt gevraagd, zodat patiënten kunnen in- en uitstappen. 

Horecagelegenheden

Let op: onderstaande tijden zijn de normale tijden. Als gevolg van de huidige crisis zijn er aangepaste openingstijden.

AH to go

Geopend:
- maandag tot en met vrijdag: 7.00 - 20.00 uur
- zaterdag van 09.30 - 18.00 uur
- zondag van 10:00 - 17:00 uur

U kunt alleen met pinpas betalen. U vindt de AH to go in het midden van de Passage.

Café Garden Lounge

Bevindt zich op de tussenvloer bij de Hoofdingang van het Erasmus MC. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 8.00 - 17.00 uur. 

De Twee Beren

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 20.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 20.00 uur. U vindt De Twee Beren aan Het Plein, binnen bij de ingang Wytemaweg, bij de ingang van het Erasmus MC-Sophia.

Doppio Espresso

Bevindt zich naast de ingang van het Ronald McDonald's Huis Sophia aan de Wytemaweg. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Restaurant DOK10

Bevindt zich in gebouw Nt-043h vlakbij de metro-ingang Dijkzigt en de ingang van Erasmus MC-Sophia. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 18.30 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Restaurant KADE80

U kunt hier terecht voor lunch en een warme maaltijd. Restaurant KADE80 is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 19.00 uur en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. In het weekend en op feestdagen is KADE80 gesloten. U kunt alleen met pinpas betalen. Bevindt zich in op de eerste verdieping in gebouw Nb, naast de AH to Go.

Restaurant Garden

U kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en een warme maaltijd. Restaurant Garden is geopend van maandag tot en met vrijdag van van 8.00 - 19.00 uur. Zaterdag en zondag van 11.00 - 20.00 uur. Restaurant Garden bevindt zich op de eerste verdieping in gebouw Nf / Ns. 

Starbucks

Bevindt zich in gebouw Nt-043h vlakbij de metro-ingang Dijkzigt. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 18.30 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Logeermogelijkheden

Er verschillende logeermogelijkheden in/bij het Erasmus MC.

In de patiëntenkamer

Als u als patiënt bent opgenomen, hebben wij verschillende services waar u gebruik van kunt maken, zoals een patiëntentablet, televisie, radio en internet. Ook is er een kluisje aanwezig voor uw waardevolle spullen.

Patientenkamer-eenpersoonskamer-vrouw-in-met-bed-met-tablet

Kapper

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar op (010) 703 38 55. De kapper beschikt ook over een haarwerkstudio met gecertificeerde haarwerkers.

Mobiel bellen

Wij vragen u uw mobiele telefoon in het ziekenhuis op stil- of trilstand te zetten. Praat tijdens het bellen niet te hard en zoek een plek uit waar u zo min mogelijk mensen stoort. Op sommige plekken staat aangegeven dat u niet mobiel mag bellen. Dit komt vaak door de apparatuur die daar gebruikt wordt.

Mortuarium

De medewerkers van ons mortuarium dragen zorg voor het ophalen, verzorgen en overdragen van overleden patiënten.

OV oplaad- en ophaalautomaat

In de boekhandel AKO staat een automaat waar u uw persoonlijke of anonieme OV-chipkaart kunt opladen en waar u bestelde reisproducten kunt ophalen. Boekhandel AKO is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 18.30 uur, vrijdag van 8.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. 

PATIO

In het patiënteninformatiecentrum oncologie (PATIO) kunnen patiënten en naasten terecht voor een gesprek met lotgenoten en advies over niet-medische vraagstukken door een ondersteuningsconsulent. 
 
Geopend van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 – 16.30 uur en bevindt zich aan de rechterzijde van de hoofdingang van het Erasmus MC. 

Poliklinische apotheek

Iedereen met een recept voor medicijnen kan hier terecht. Naast medicijnen heeft de apotheek een aanbod zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, pleisters, zalven en middelen tegen allergie. De apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. 

Poliklinische-Apotheek-Erasmus MC-Balie-Zimmermanweg

Post

Op werkdagen wordt op de afdeling dagelijks post bezorgd. Wilt u iemand een kaartje sturen? Voor een snelle postbestelling is een goede adressering belangrijk. Stuur uw post naar: Erasmus MC, naam patiënt, kamernummer, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam 

Rookvrij Erasmus MC

In en rondom het Erasmus MC is roken niet toegestaan.

Rolstoelen

Bij de ingangen zijn rolstoelen aanwezig. U kunt de rolstoel gebruiken door een muntstuk van € 2 in het muntslot te doen. U ontvangt na gebruik uw muntstuk terug. 

kindje in rolstoel

Ronald McDonald Speeldek

Heeft u een kind dat is opgenomen of wordt behandeld in het Sophia Kinderziekenhuis? Dan kan het broertje of zusje komen spelen op het Speeldek. Het Ronald McDonald Speeldek biedt kosteloos speelopvang aan voor broertjes en/of zuskes van 0 tot en met 10 jaar. In het weekend is ook uw zieke kind welkom, maar dan alleen onder begeleiding van een ouder.

Meer Informatie?
Voor informatie en reserveren kunt u (010) 310 81 20 bellen of een e-mail sturen.
Het Speeldek is gratis maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Openingstijden

  • maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.00 uur (onder begeleiding van vrijwilligers)
  • weekend en feestdagen: 14.00 - 17.00 uur (onder begeleiding van de ouder)
speeldek RonaldMcDonald

School

Voor alle kinderen is school belangrijk. Ook als je ziek bent. Daarom is er onderwijsondersteuning mogelijk in het Erasmus MC-Sophia. 

Lees meer over het expertisecentrum Ziek en Onderwijs.

Stiltecentrum

Het Stiltecentrum is een ruimte waar u even tot rust kunt komen, mediteren, bidden of een kaarsje kunt branden. Voor islamitische gelovigen is er in het Stiltecentrum een naar het oosten gerichte gebedsruimte. U vindt ons Stiltecentrum in het Erasmus MC-Sophia op de eerste etage. Gebouwnummer: Sk-1250.

Stiltecentrum Sophia

Tolk

Bij taalproblemen kan het nuttig zijn een tolk te hulp te vragen. Dit kan op aanvraag van een arts of verpleegkundige. U kunt ook zelf om een tolk vragen via de arts of verpleegkundige.

Tolk voor doven en slechthorenden

Als u doof of slechthorend bent, kunt u een tolk aanvragen via tolkcontact.nl.

Wifi / internet

Het Erasmus MC biedt aan patiënten en bezoekers gratis toegang tot Internet via een draadloos netwerk. Dit (wifi) netwerk heeft de naam: Hotspot. Iedereen kan vrij gebruik maken van deze dienst. Hiervoor moet u uw apparaat verbinden met het netwerk: Hotspot. Daarna moet u een webbrowser openen en naar een willekeurige website gaan. Hierna krijgt u een pagina te zien waarop u akkoord moet gaan met enkele gedragsregels en voorwaarden. Als u akkoord bent gegaan, wordt de verbinding opengezet. 

Winkels

Let op: onderstaande tijden zijn de normale tijden. Als gevolg van de huidige crisis zijn er aangepaste openingstijden.

AH to go

Geopend:
- maandag tot en met vrijdag: 7.00 - 20.00 uur
- zaterdag van 09.30 - 18.00 uur
- zondag van 10.00 - 17.00 uur

U kunt alleen met pinpas betalen. U vindt de AH to go in het midden van de Passage.

Boekhandel AKO

Geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 18.30 uur, vrijdag van 8.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Zondag gesloten. U vindt de AKO naast de Etos in de Passage.

Bloemenkiosk Greenz

Geopend ma t/m vr van 09.00 - 20.00 uur. Za en zo van 11.00 - 17.00 uur.

De Twee Beren

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 20.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 20.00 uur. U vindt De Twee Beren aan Het Plein, binnen bij de ingang Wytemaweg.

Drogisterij ETOS

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 18.00 uur en zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. Zondag gesloten. U kunt alleen met pinpas betalen. U vindt de Etos op de hoek van de Passage en Het Plein.

Mini warenhuis KEET

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 19.30 uur en in het weekend van 11.00 - 17.00 uur. U vindt KEET in de Passage, rechts van de hoofdingang.

Zorgwinkel

Aan de Zimmermanweg naast het patiënteninformatiecentrum Oncologie (PATIO) vindt u per 1 mei 2019 de Zorgwinkel Erasmus MC. Er is een breed assortiment van krukken, rolstoelen, rollators, verpleeghulpmiddelen. In de zorgwinkel vindt u ook artikelen voor de zorg van moeder en kind en middelen die patiënten in het ziekenhuis gebruiken.

In de zorgwinkel zit ook Livit. Dit is een specialist op het gebied van orthopedisch schoeisel, prothesen, braces en steunkousen.

De winkel is op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur geopend en telefonisch bereikbaar op (010) 704 11 76

Kijk voor meer informatie op www.cruc.nl.

Erasmus MC-Hoofdingang-Gebouw-Voorplein