Voorzieningen

U kunt binnen het Erasmus MC gebruikmaken van een aantal voorzieningen.

In het Erasmus MC

Boekhandel AKO

Geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 18.30 uur, vrijdag van 8.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Zondag gesloten. 

Café Garden Lounge

Bevindt zich op de tussenvloer bij de Hoofdingang van het Erasmus MC. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 8.00 - 17.00 uur.  

Daktuinen

Op de achtste verdieping van het Erasmus MC vindt u de daktuinen. 

Daktuin-Erasmus-MC-vrouw

Drogisterij ETOS

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 18.00 uur en zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. Zondag gesloten. U kunt alleen met pinpas betalen.

Geboorteloket

Het Erasmus MC-Sophia heeft een eigen geboorteloket. Deze is open op maandag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. 

Golfkarren

Tussen de twee buitenste ingangen, Ingang Wytemaweg en Ingang Zimmermanweg rijden twee golfkarren heen en weer. Zij stoppen bij alle ingangen en waar dat wordt gevraagd, zodat patiënten kunnen in- en uitstappen. 

Hotels en logeermogelijkheden

Op deze pagina ziet u met welke hotels het Erasmus MC overeenkomsten afgesloten heeft tegen een gunstige prijs en/of voorwaarden. U kunt zelf een kamer reserveren. Ook zijn er verschillende logeermogelijkheden in/bij het Erasmus MC.

In de patiëntenkamer

Als u als patiënt bent opgenomen, hebben wij verschillende services waar u gebruik van kunt maken, zoals een patiëntentablet, televisie, radio en internet. Ook is er een kluisje aanwezig voor uw waardevolle spullen.

Patientenkamer-eenpersoonskamer-vrouw-in-met-bed-met-tablet

Kapper

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar op (010) 703 38 55. De kapper beschikt ook over een haarwerkstudio met gecertificeerde haarwerkers.

Mobiel bellen

Wij vragen u uw mobiele telefoon in het ziekenhuis op stil- of trilstand te zetten. Praat tijdens het bellen niet te hard en zoek een plek uit waar u zo min mogelijk mensen stoort. Op sommige plekken staat aangegeven dat u niet mobiel mag bellen. Dit komt vaak door de apparatuur die daar gebruikt wordt.

OV-oplaad- en ophaalautomaat

In de boekhandel AKO staat een automaat waar u uw persoonlijke of anonieme OV-chipkaart kunt opladen en waar u bestelde reisproducten kunt ophalen. Boekhandel AKO is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 18.30 uur, vrijdag van 8.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. 

PATIO

In het patiënteninformatiecentrum oncologie (PATIO) kunnen patiënten en naasten terecht voor een gesprek met lotgenoten en advies over niet-medische vraagstukken door een ondersteuningsconsulent. 
 
Geopend van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 – 16.30 uur en bevindt zich aan de rechterzijde van de hoofdingang van het Erasmus MC. 

Poliklinische apotheek

Iedereen met een recept voor medicijnen kan hier terecht. Naast medicijnen heeft de apotheek een aanbod zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, pleisters, zalven en middelen tegen allergie. De apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. 

Poliklinische-Apotheek-Erasmus MC-Balie-Zimmermanweg

Post

Op werkdagen wordt op de afdeling dagelijks post bezorgd. Wilt u iemand een kaartje sturen? Voor een snelle postbestelling is een goede adressering belangrijk. Stuur uw post naar: Erasmus MC, naam patiënt, kamernummer, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam 

Restaurant DOK10

U kunt hier terecht voor ontbijt (ontbijtbuffet van 7.30 - 10.00 uur), lunch en warme maaltijd (tot 20.00 uur). Restaurant DOK 10 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 21.00 uur en in het weekend van 8.00 -19.00 uur. Op feestdagen is het geopend van 9.00 tot 19.00 uur. U kunt alleen met pinpas betalen.

Restaurant KADE80

U kunt hier terecht voor lunch en een warme maaltijd. Restaurant KADE80 is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 19.00 uur en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. In het weekend en op feestdagen is KADE80 gesloten. U kunt alleen met pinpas betalen.

KADE80-Restaurant-Erasmus-MC-Brood

Roken

In het Erasmus MC mag niet worden gerookt.

Rolstoelen

Bij de ingangen zijn rolstoelen aanwezig. U kunt de rolstoel gebruiken door een muntstuk van € 2 in het muntslot te doen. U ontvangt na gebruik uw muntstuk terug. 

Ronald McDonald Speeldek

Moet u met uw kind naar het Erasmus MC-Sophia? Voor broertjes en/of zusjes van 0 tot 10 jaar is er gratis opvang bij het Ronald McDonald Speeldek op het Plein. Open maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk, op telefoonnummer (010) 310 81 20.

Particuliere giften en donaties van bedrijven betalen de werking van het Speeldek. Een vrijwillige bijdrage is daarom altijd welkom.

Starbucks

Bevindt zich in gebouw Nt-043h vlakbij de metro-ingang Dijkzigt. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 18.30 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Stiltecentrum

Het stiltecentrum is een ruimte waar u even tot rust kunt komen, mediteren, bidden of een kaarsje kunt branden. Voor islamitische gelovigen is er in het stiltecentrum een naar het oosten gerichte gebedsruimte. U vindt het stiltecentrum in het Erasmus MC-Sophia op de eerste etage, Sk-1250.

Tolk

Bij taalproblemen kan het nuttig zijn een tolk te hulp te vragen. Dit kan op aanvraag van een arts of verpleegkundige. U kunt ook zelf om een tolk vragen via de arts of verpleegkundige.


Tolk voor doven en slechthorenden

Als u doof of slechthorend bent, kunt u een tolk aanvragen via tolknet.nl.

Wifi / Internet

Het Erasmus MC biedt aan patiënten en bezoekers gratis toegang tot Internet via een draadloos netwerk. Dit (wifi) netwerk heeft de naam: Hotspot. Iedereen kan vrij gebruik maken van deze dienst. Hiervoor moet u uw apparaat verbinden met het netwerk: Hotspot. Daarna moet u een webbrowser openen en naar een willekeurige website gaan. Hierna krijgt u een pagina te zien waarop u akkoord moet gaan met enkele gedragsregels en voorwaarden. Als u akkoord bent gegaan, wordt de verbinding opengezet. 

Winkel AH to go

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 20.00 uur en zaterdag van 09.30 - 17.00 uur. Zondag gesloten. U kunt alleen met pinpas betalen.

Winkel Twee Beren

Bevindt zich aan Het Plein, vlakbij ingang Sophia. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 20.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 20.00 uur. 
Erasmus MC-Hoofdingang-Gebouw-Voorplein