Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Algemene informatie

Uw afspraak in het Erasmus MC

Een afspraak maken, wijzigen of annuleren

Op deze pagina vindt u informatie over het maken, wijzigen of annuleren van een afspraak bij het Erasmus MC. In Mijn Erasmus MC vindt u een overzicht van al uw geplande afspraken. Zowel de afspraken waarbij u naar het Erasmus MC komt, als telefonische en online
(videoconsult) afspraken.

Heeft u voor uw kind een afspraak bij het Erasmus MC Sophia? Kijk dan voor meer informatie over het maken, wijzigen of annuleren van een afspraak op de website van het Erasmus MC Sophia.

Digitale afsprakenbrieven

Het Erasmus MC verstuurt digitale uitnodigingen voor poliklinische afspraken. Zodra we een nieuwe afspraak voor u inplannen, ontvangt u een e-mail met een verwijzing naar het patiëntenportaal Mijn Erasmus MC. Daar staat de afspraak met bijbehorende informatie klaar. U bent op deze manier snel op de hoogte van actuele afspraken in het Erasmus MC. In Mijn Erasmus MC kunt u controleren of uw persoonlijke e-mailadres bij ons bekend is. Vul uw e-mailadres hier in of wijzig het. Of geef het aan ons door bij uw bezoek aan het ziekenhuis.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek aan een polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een verwijzing nodig.

Het Erasmus MC ontvangt automatisch een digitale verwijsbrief van uw huisarts of andere medisch specialist. U ontvangt daarna van ons telefonisch, per post of digitaal informatie over de afspraak. Ontvangt u uw afspraak per e-mail, vergeet dan niet om in te loggen in Mijn Erasmus MC om al uw afspraakgegevens te lezen.

Polikliniek Kaakchirurgie is een uitzondering

De polikliniek Kaakchirurgie (ook wel polikliniek Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie genoemd) heeft een afspraakformulier voor nieuwe patiënten. Hier kunt u wel zelf een eerste afspraak maken. Informatie over vervolgafspraken krijgt u via e-mail. Vervolgafspraken bij de polikliniek Kaakchirurgie kunt u alleen telefonisch wijzigen via (010) 704 01 27.

Kosten

Controleer voor uw afspraak altijd bij uw zorgverzekering wat de voorwaarden zijn voor een vergoeding van uw behandeling. Anders betaalt u misschien (een deel van) de kosten van uw behandeling zelf. Lees hier meer over de vergoeding van behandelingen in het Erasmus MC.
 

Een vervolgafspraak maken

Vervolgafspraken binnen 3 maanden na uw laatste afspraak maakt u vaak direct na uw afspraak aan de balie van de polikliniek. Bij vervolgafspraken na deze drie maanden, krijgt u een afspraakvoorstel thuisgestuurd via e-mail of per post. Ontvangt u uw afspraak per e-mail, vergeet dan niet om in te loggen in Mijn Erasmus MC om ál uw afspraakgegevens te lezen.

Polikliniek Kaakchirurgie is een uitzondering

Bij de polikliniek Kaakchirurgie (ook wel polikliniek Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie genoemd) krijgt u per e-mail informatie over uw vervolgafspraak toegestuurd en kunt u telefonisch een afspraak wijzigen (via het nummer (010) 704 01 27). Een eerste afspraak bij de polikliniek Kaakchirurgie maakt u via het afsprakenformulier van Kaakchirurgie.

Kosten

Controleer voor uw afspraak altijd bij uw zorgverzekering wat de voorwaarden zijn voor een vergoeding van uw behandeling. Anders betaalt u misschien (een deel van) de kosten van uw behandeling zelf. Lees hier meer over de vergoeding van behandelingen in het Erasmus MC.
 

Een (vervolg)afspraak wijzigen of annuleren

Voor het wijzigen of annuleren van een afspraak bij een polikliniek kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek. U vindt het telefoonnummer in de telefoonlijst poliklinieken of boven aan de pagina van een polikliniek op deze website.

Bij sommige poliklinieken kunt u ook online de afspraak wijzigen of annuleren via Mijn Erasmus MC.

Let op: Uw afspraak wijzigen kan ervoor zorgen dat u pas weken later opnieuw ingepland kan worden. Houd hier rekening mee voor u een wijziging aanvraagt.

Wat hebben wij nodig van u?

Houd de volgende gegevens bij de hand voor het wijzigen van uw afspraak:

  • Adresgegevens
  • Geboortedatum
  • Specialisme en/of specialist bij wie u een afspraak wilt wijzigen of annuleren
  • Datum en het tijdstip van de afspraak die u wilt wijzigen of annuleren
  • Patiëntnummer