Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Algemene informatie

Mijn Erasmus MC

Uw medische gegevens en afspraken inzien? Dit kan via Mijn Erasmus MC, uw online patiëntendossier. Videoconsulten vinden plaats binnen de beveiligde omgeving van uw patiëntenportaal. Ook wijzigt u er zelf uw persoonlijke gegevens, zoals uw e-mailadres.

 

Mijn Erasmus MC

Inloggen

U logt veilig in op Mijn Erasmus MC met uw DigiD met sms of met de DigiD app. Uw patiëntgegevens zijn hier goed beschermd.

Voor wie

Iedereen die bij het Erasmus MC als patiënt staat ingeschreven, kan gedeelten uit zijn medisch dossier online bekijken. Ook ouders kunnen in principe het dossier van hun kind inkijken.

Uw kind is patiënt

 • Kind van 0 tot 12 jaar
  Ouders en wettelijke vertegenwoordigers hebben recht op inzage van het dossier van hun kinderen onder de 12 jaar. Zij gebruiken daarvoor de DigiD inlogcode van hun kind. Ieder kind dat bij de geboorte wordt ingeschreven in het bevolkingsregister ('Gemeentelijke Basisadministratie Personen') ontvangt na enkele weken automatisch een burgerservicenummer (BSN-nummer). Met het burgerservicenummer van uw kind kunt u een DigiD aanvragen. Dit kan dus al vanaf 0 jaar.
 • Kind van 12 tot 16 jaar
  Vanaf de leeftijd van 12 tot 16 jaar kunnen kinderen zelf hun dossier inzien. Ouders kunnen het dossier inzien voor zover dit nodig is voor het geven van toestemming voor een medische behandeling van hun kind. Het kind kan tegen de inzage bezwaar maken. De betrokken arts kan het bezwaar erkennen als hij van mening is dat inzage door de ouders in strijd is met de maatstaven van het 'goed hulpverlenerschap'.
 • Vanaf 16 jaar
  Een kind van 16 jaar en ouder heeft zelf recht op inzage in zijn of haar medisch dossier. Ouders hebben geen recht op inzage in het medisch dossier van hun kind vanaf 16 jaar. Behalve als het kind daarvoor toestemming geeft, net zoals dat voor volwassenen geldt.

Andere personen, zoals uw verzekeraar, huisarts of specialist hebben géén toegang tot uw online medisch dossier.  

Meer weten over het medisch dossier.

Inhoud van Mijn Erasmus MC

Medische gegevens

 • Behandelplan
 • Uitslagen van onderzoek, zoals laboratorium of diagnostiek
 • Brieven van uw zorgverlener aan verwijzer
 • Metingen, zoals bloeddruk of gewicht
 • Medicatieoverzicht en informatie over uw medicijnen
 • Implantaatgegevens, zoals gewrichts-, gehoor- of plastische chirurgische implantaten
 • Opnames

U kunt uw medische gegevens overnemen in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Persoonlijke gegevens

 • Uw naam, adres, woonplaats, telefoon, e-mail, huisarts, verzekering, apotheek
 • Uw contactpersonen
 • Uw toestemming voor digitale gegevensuitwisseling en/of patiënttevredenheidsonderzoek
 • Een video om uw keuze te maken voor wél of niet reanimeren

Enkele persoonsgegevens kunt u online wijzigen

Afspraken

 • Komende (geplande) afspraken. Dit zijn zowel afspraken waarbij u naar het Erasmus MC komt, als óók afspraken die u telefonisch of online heeft (videoconsult). 
  Videoconsulten vinden plaats binnen de beveiligde omgeving van Mijn Erasmus MC. Bekijk onze animatie over het Videoconsult en lees de folder voor een stapsgewijze instructie.
 • Nog te plannen afspraken, en afspraken uit het verleden

Vragenlijsten en folders

Uw zorgverlener kan u vragen om een vragenlijst in te vullen of folder te lezen voordat u naar uw afspraak komt. Deze biedt hij u aan via Mijn Erasmus MC.
 

Belangrijk: registreer uw toestemming

Het is niet vanzelfsprekend dat zorgverleners buiten het Erasmus MC uw dossier kunnen inzien. Daarvoor moet u toestemming geven voor ‘digitale gegevensuitwisseling’. Dat kan in Mijn Erasmus MC.

Geeft u toestemming? Dan delen wij uw medische gegevens met andere zorgverleners waar u in zorg bent – of in de toekomst in zorg komt. Daardoor kunnen zij snellere en betere zorg leveren. U hoeft bovendien geen handelingen dubbel te doen (denk aan onderzoeken).


Digizorg app voor patiënten

Digizorg is een app voor patiënten. De app kunt u gebruiken naast Mijn Erasmus MC. 
De app geeft u eenvoudig inzicht in uw medische gegevens en u ziet een compleet overzicht van uw afspraken in het ziekenhuis. 

Kijk voor meer informatie op de webpagina over de Digizorg app.
 

Heeft u vragen?