Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Het grootste Hart en Vaat Instituut van Nederland

Ons verhaal

Altijd handelend in het belang van de patiënt. Van jong tot oud. Voor iedereen. Een leven lang. Dat is waar we ons als Hart en Vaat Instituut van het Erasmus MC hard voor maken.

Ons verhaal

Wij zijn het Hart en Vaat Instituut van het Erasmus MC

Het grootste van Nederland en daar zijn we trots op. Wij bundelen al onze kennis en kunde in onderzoek, onderwijs en zorg om structureel te komen tot de best mogelijke behandeluitkomst voor onze patiënten. Dat drijft ons.
 

Ons Instituut is toonaangevend en vooruitstrevend. Altijd in ontwikkeling.

Met de laatste inzichten, modernste behandelmethoden en nieuwste technologieën. We zijn ambitieus en vastberaden. Gedreven en toegewijd. Willen de negatieve impact van hart- en vaatziekten op de patiënt en samenleving zo laag mogelijk houden. Een goede kwaliteit van leven, daar zetten we ons als Rotterdams Instituut voor in.
 

Dat doen we door enerzijds te excelleren in ons vakgebied.

Met goed onderwijs, betrouwbaar en innovatief onderzoek en topzorg. Met voor elke patiënt de best mogelijke behandeling, afgestemd op de persoonlijke situatie en gebaseerd op de recentste wetenschappelijke inzichten.
 

En anderzijds door nauw samen te werken en kennis te delen

Verschillende afdelingen met verschillende specialismen. Multidisciplinair. Ook met externe partners. Overleggen, ervaringen uitwisselen. Van elkaar leren. Zo komen we tot nieuwe en betere inzichten. Die we beschikbaar stellen aan andere zorgverleners en ziekenhuizen, in Nederland en over de grenzen.
 

Expertise en samenwerking. Diversiteit en inclusiviteit.

Onderzoek in het laboratorium en bij patiënten voor optimale diagnostiek en behandeling. Met meer preventie via vroege opsporing, voorlichting en begeleiding met betrekking tot leefstijl. Zo krijgen we hart- en vaatziekten steeds beter onder controle. Samen met de patiënt. En worden we succesvoller in de behandeling. Op een duurzame en toegankelijke manier.

Alles onder 1 dak. Alle specialismen van A tot Z. Dat maakt ons Instituut onderscheidend.

Samen met onze Rotterdamse ‘no nonsense en mouwen opstropen’ cultuur. Nuchter en recht voor zijn raap. Uitkomst- en resultaatgericht.

Samen de impact van hart- en vaatziekten verlagen

De impact van hart- en vaatziekten verlagen en gezondheidsverschillen tussen regio's verkleinen. Dat is waar wij voor staan. Om dit te bereiken werkt het Hart en Vaat Instituut nauw samen met interne en externe partners. We delen onze kennis, ervaringen en expertise om de zorg voor patiënten te verbeteren. 

Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met hen ontwikkelen we nieuwe technieken voor de behandeling van aneurysmata en vaatziekten. Op de website van Convergence (in het Engels) staat meer informatie over deze samenwerking.

Onze focus

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks