Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Algemene informatie

Bezoektijden

Op deze pagina vindt u informatie voor bezoekers van het Erasmus MC, zoals de bezoekuren.

Algemene bezoektijden

Kliniek Erasmus MC

De bezoektijden voor de kliniek zijn van 11.00 - 20.00 uur. Binnen deze bezoekuren bent u vrij om uw bezoek te ontvangen als u geen onderzoeken of behandelingen heeft. Opgenomen patiënten kunnen maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd ontvangen.

Ouders/verzorgers

Ouders of verzorgers zijn 24 uur per dag welkom. 

Patiënt met twee bezoekers aan het bed

Erasmus MC Sophia bezoektijden

Erasmus MC Sophia

De bezoektijden in het Erasmus MC Sophia zijn van 14.00 - 20.00 uur. Tussen 12.00 - 14.00 uur is het rustuur en kunt u niet op bezoek komen. Voor ouders en verzorgers en voor de afdeling Verloskunde, gelden andere bezoekuren.

Ouders/verzorgers

Ouders of verzorgers zijn 24 uur per dag welkom. Uw aanwezigheid is belangrijk om uw kind vertrouwen, geborgenheid en een veilig gevoel te geven.

Het is voor u en uw kind wel essentieel om rusttijden in te bouwen. Van 12.00 - 14.00 uur en vanaf 20.00 uur is rust prioriteit op de afdeling. Het is dan voor zover mogelijk stil op de kamers en de gordijnen zijn gesloten. Behalve van ouders/verzorgers is er tussen 12.00 - 14.00 uur dan ook geen ander bezoek toegestaan. Na 20.00 uur is het voor één ouder mogelijk bij zijn/haar kind te zijn en te overnachten (rooming-in).

Overig bezoek

Van 14.00 - 20.00 uur is het bezoekuur. Er mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij het kind, bezoekers kunnen elkaar afwisselen.

Komt u op bezoek wanneer de ouders/verzorgers niet aanwezig zijn, dan is dit alleen toegestaan na overleg met de ouders/verzorgers.Kinderen onder de zes jaar mogen niet op bezoek komen, behalve broertjes en zusjes. Uitzonderingen op deze regel zijn mogelijk, overleg met de verpleegkundigen op de afdeling.

Voor het bezoek van kinderen aan een intensive care en high care gelden aparte regels. Overleg met de ouders/verzorgers van het kind voordat u op bezoek komt.

Richtlijnen bezoek

Er zijn de volgende richtlijnen voor bezoek:

  • Er mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij het kind, bezoekers kunnen elkaar afwisselen. 
  • Komt u op bezoek wanneer de ouders/verzorgers niet aanwezig zijn? Dan is dit alleen toegestaan na overleg met de ouders/verzorgers. 
  • Kinderen onder de zes jaar mogen niet op bezoek komen, behalve broertjes en zusjes. Uitzonderingen op deze regel kunnen gemaakt worden in overleg met de verpleegkundigen op de afdeling. Voor het bezoek van kinderen aan een intensive care en high care afdeling gelden aparte regels. Overlegt u met de ouders/verzorgers van het kind voordat u op bezoek komt. 

Geen bezoek

Kom niet op bezoek wanneer u ziek bent, of te maken hebt gehad met een infectieziekte.

Wij verzoeken u dringend om niet op bezoek te komen wanneer u ziek bent of in contact bent geweest met een infectieziekte.

Erasmus MC Sophia - Vrouw met baby en verpleegkundige bezoek

Afwijkende bezoektijden

Acuut Kort Verblijf

Patiënten moeten vaak nog even bijkomen van wat er is gebeurd. Daarom houden we het bezoek klein, maximaal één of twee personen. Overleg altijd met de verpleegkundige wat het beste is voor de patiënt. Als naasten of familie bij de patiënt willen blijven, dan kan dit op een andere plek dan het Acuut Kort Verblijf. Dit is voor de privacy van al onze patiënten. Ook willen we personeel en patiënten niet storen. Het Erasmus MC heeft verschillende voorzieningen. Als u uw nummer achterlaat, bellen wij u bij bijzonderheden. Het Acuut Kort Verblijf is telefonisch bereikbaar via (010) 704 01 45.

Bezoektijden Verloskunde

Partners zijn welkom bij de bevalling aanwezig te zijn. Er mogen maximaal twee personen bij de bevalling zijn. Verblijft u voor of na uw bevalling op onze afdeling? Dan is uw partner welkom tussen 8.00 en 22.00 uur. Wilt u dat uw partner blijft slapen? Vraag dat dan altijd aan de verpleging. Zij beslissen of dit mogelijk is.

Overig bezoek is welkom tussen 11.00 en 21.00 uur. U mag maximaal twee personen tegelijk op uw kamer uitnodigen. Tijdens medische of verpleegkundige handelingen vragen we uw bezoek mogelijk om de kamer even te verlaten. Kinderen (maximaal twee tegelijk) zijn onder toezicht van een volwassene welkom tussen 11.00 en 21.00.

Tussen 12.00 en 14.00 uur hebben wij rust op de afdeling. Wij vragen daarom iedereen die niet op de afdeling Verloskunde hoeft te zijn, de afdeling te verlaten. In de centrale hal zijn zitjes, speelmogelijkheden voor kinderen en winkels.

Longgeneeskunde

Het bezoekuur is van 11.00 tot 21.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 uur is het rustuur op onze afdeling. Uw bezoek kan dan gebruik maken van de voorzieningen in het ziekenhuis, zoals de daktuin of het restaurant. U mag maximaal 2 bezoekers ontvangen tegelijkertijd.

Post Anesthesia Care Unit (PACU)

De PACU (Post Anesthesia Care Unit) is een speciaal onderdeel van het specialisme Anesthesiologie met extra bewaking. Een patiënt gaat naar de PACU als hij na een operatie tijdelijk meer intensieve zorg nodig heeft. De bezoektijden van de PACU zijn van 16.00 - 20.00 uur.

Psychiatrie

Het specialisme Psychiatrie heeft de volgende bezoektijden: maandag tot en met vrijdag van 15.00 - 16.30 uur en van 18.30 - 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 - 12.00 uur, 13.30 - 16.30 uur en 18.30 - 20.00 uur.

Bezoektijden babykamer 

De babykamer is elke dag te bezoeken. Vaders/ verzorgers zijn welkom tussen 10.00 - 20.00 uur. Hierbij willen wij rekening houden met het therapeutisch klimaat op de babykamer, daarom kan het zijn dat vader/ verzorger wordt verzocht de babykamer even te verlaten. 

Wanneer andere familieleden/ naasten op bezoek willen komen kan dit in de familiekamer nabij de afdeling tussen 15.00 - 16.30 uur en van 18.30 - 20.00 uur.

Intensive Care (IC) Volwassenen

  • De bezoektijden op Unit A B C en D op de 4e verdieping (Nd-4) zijn 11.00 - 14.00 en 16.00 - 20.00 uur.
  • Bezoektijden op de IC Thoraxchirurgie en hartbewaking 6e verdieping (Ng-6) zijn 11.00 - 14.00 en 16.00 - 20.00 uur.

Bloemen meebrengen?

In veel gevallen kunt u als bezoeker gerust een bloemetje meebrengen voor de patiënt. Er zijn dan ook wegwerpvazen beschikbaar. Bloemen zijn alleen niet op elke verpleegafdeling toegestaan. Dit om infecties te voorkomen. Bij twijfel kunt u het beste eerst navragen of bloemen zijn toegestaan.  

Het meebrengen van een plant is niet toegestaan in het Erasmus MC. In de potgrond van planten zitten namelijk schimmels en bacteriën die infecties kunnen veroorzaken.

Patiënt bezoeker infuus