Bezoektijden

Bezoektijden

Algemene bezoektijden

Kliniek Erasmus MC

De bezoektijden voor de kliniek zijn van 11.00 - 21.00 uur. Binnen deze bezoekuren bent u vrij om uw bezoek te ontvangen als u geen onderzoeken of behandelingen heeft.

Erasmus MC-Sophia

De bezoektijden in het Erasmus MC-Sophia zijn van 14.00 - 20.00 uur. Tussen 12.00 - 14.00 uur is het rustuur en kunt u niet op bezoek komen. Voor ouders en verzorgers en voor de afdeling Verloskunde, gelden andere bezoekuren.

Ouders/verzorgers

Ouders of verzorgers zijn 24 uur per dag welkom. Op bezoek bij patiente 

Richtlijnen bezoek

Er zijn de volgende richtlijnen voor bezoek:

  • Er mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij het kind, bezoekers kunnen elkaar afwisselen. 
  • Komt u op bezoek wanneer de ouders/verzorgers niet aanwezig zijn? Dan is dit alleen toegestaan na overleg met de ouders/verzorgers. 
  • Kinderen onder de zes jaar mogen niet op bezoek komen, behalve broertjes en zusjes. Uitzonderingen op deze regel kunnen gemaakt worden in overleg met de verpleegkundigen op de afdeling. Voor het bezoek van kinderen aan een intensive care en high care afdeling gelden aparte regels. Overlegt u met de ouders/verzorgers van het kind voordat u op bezoek komt. 

Wij verzoeken u dringend om niet op bezoek te komen wanneer u ziek bent of in contact bent geweest met een infectieziekte.

Afwijkende bezoektijden

Acuut Kort Verblijf

Patiënten moeten vaak nog even bijkomen van wat er is gebeurd. Daarom houden we het bezoek klein, maximaal één of twee personen. Overleg altijd met de verpleegkundige wat het beste is voor de patiënt. Als naasten of familie bij de patiënt willen blijven, dan kan dit op een andere plek dan het Acuut Kort Verblijf. Dit is voor de privacy van al onze patiënten. Ook willen we personeel en patiënten niet storen. Het Erasmus MC heeft verschillende voorzieningen. Als u uw nummer achterlaat, bellen wij u bij bijzonderheden. Het Acuut Kort Verblijf is telefonisch bereikbaar via (010) 704 01 45.

Post Anesthesia Care Unit (PACU)

De PACU (Post Anesthesia Care Unit) is een speciaal onderdeel van het specialisme Anesthesiologie met extra bewaking. Een patiënt gaat naar de PACU als hij na een operatie tijdelijk meer intensieve zorg nodig heeft. De bezoektijden van de PACU zijn van 16.00 - 20.00 uur.

Verloskunde

Partners zijn welkom van 9.00 - 22.00 uur. Broertjes en zusjes mogen met u meekomen, zolang u erbij blijft. Van 12.00 - 14.30 uur is het rusttijd. Wij willen u vragen de rust op de afdeling te respecteren. Ander bezoek is welkom van 15.00 - 20.00 uur. Er kunnen maximaal twee personen tegelijk op bezoek. U kunt elkaar afwisselen in de wachtkamer.

Mochten er medische of verpleegkundige handelingen nodig zijn, dan vragen wij u plaats te nemen in de wachtkamer.

 

Patiënt bezoeker infuus