Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Operatiesetting
Bestraling apparaat
Erasmus MC hoofdingang

Welkom bij het Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Wij bieden oncologische patiënten de best mogelijke zorg. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Waarbij de beste uitkomst voor onze patiënten altijd voorop staat. Met als doel een waardig leven met of zonder kanker. 

Ook voeren wij baanbrekend onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker.

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.

Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
 • Maak second opinion bespreekbaar bij prostaatkanker

  Maak second opinion bespreekbaar bij prostaatkanker

  Mannen met prostaatkanker: maak een second opinion bespreekbaar. Die oproep doet internist-oncoloog prof. Ronald de Wit van het Erasmus MC Kanker Instituut in de podcast In Opname. Volgens hem vragen niet genoeg prostaatkankerpatiënten om een second opinion.

 • 250e blaasverwijdering met operatierobot

  250e blaasverwijdering met operatierobot

  Urologen Sjoerd Klaver en Daniëlle van Diepen van het Erasmus MC Kanker Instituut voerden deze maand de 250e blaasverwijdering uit bij een patiënt met blaaskanker. Ze gebruiken daarvoor de Da Vinci-operatierobot.

 • Samen beslissen over behandeling is helemaal niet zo makkelijk

  Samen beslissen over behandeling is helemaal niet zo makkelijk

  Nieuwerwetse begrippen zoals samen beslissen en waardegedreven zorg zijn mooie ambities, maar er moet nog veel gebeuren om die goed waar te maken. Zo is de privacywetgeving een belangrijke voetangel, signaleert de kersverse hoogleraar Oncologische Reconstructieve Chirurgie Marc Mureau in zijn oratie op 25 mei.

Wij werken voor u samen met: