Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Bestraling apparaat
Erasmus MC hoofdingang

Welkom bij het Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Wij bieden oncologische patiënten de best beschikbare en persoonlijke zorg. Zoveel mogelijk tijd van leven dan wel kwaliteit van leven.

Ook voeren wij baanbrekend onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker. 

 

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.

Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
 • Richtlijn maakt seks na prostaatkanker bespreekbaar in spreekkamer

  Richtlijn maakt seks na prostaatkanker bespreekbaar in spreekkamer

  Voor mannen met prostaatkanker zijn de bijwerkingen van de behandeling verstrekkend: ze werken in op het seksleven. Daar is nu een internationale richtlijn over verschenen voor artsen, met steun van de stichting Movember. De hoofdboodschap: dokter, maak seksualiteit bespreekbaar.

 • Josephine Nefkensprijs voor Roland Kanaar

  Josephine Nefkensprijs voor Roland Kanaar

  Prof. dr. Roland Kanaar, hoogleraar Moleculaire Genetica aan het Erasmus MC, heeft de Josephine Nefkens Prijs voor kankeronderzoek ontvangen. De jury roemt zijn doorzettingsvermogen op een onderzoeksgebied dat niet in de brede belangstelling staat, namelijk DNA-reparatie.

 • Connect & Go: patiënt aan de wandel tijdens inlopen immunotherapie

  Connect & Go: patiënt aan de wandel tijdens inlopen immunotherapie

  Aan de wandel met je immunotherapie, pillen hergebruiken in plaats van weggooien en dure medicijnen in lagere doses toedienen. Het Erasmus MC Kanker Instituut werkt aan oplossingen voor de stijgende kosten en toenemende druk op de zorg. ‘Het is een win-win-win-situatie.’