Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Wij bieden mensen met kanker de best beschikbare en persoonlijke zorg. Zoveel mogelijk tijd van leven dan wel kwaliteit van leven.

Ook voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen tegen kanker. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker. 

 

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
  • Onderzoek naar lage deelname darmkankerscreening in kwetsbare wijken

    Onderzoek naar lage deelname darmkankerscreening in kwetsbare wijken

    De deelname aan bevolkingsonderzoek naar darmkanker ligt in kwetsbare wijken lager dan in de rest van Nederland. Het Erasmus MC gaat onder leiding van MDL-arts Manon Spaander onderzoek doen naar de redenen hiervoor. Promovendus Sanne Pluimers en Chris Groen van de Twijfeltelefoon ontwikkelden ook meertalige voorlichtingsvideo’s om de kwetsbare wijken in Rotterdam beter te bereiken.

    Lees meer
  • KWF-beurs voor onderzoek naar eierstokkanker

    KWF-beurs voor onderzoek naar eierstokkanker

    Een team onder leiding van gynaecologisch-oncoloog Heleen van Beekhuizen ontvangt een KWF-subsidie van 1,5 miljoen voor onderzoek naar eierstokkanker. Met deze beurs gaan ze onderzoeken of een DNA-test kan voorspellen welke patiënten met eierstokkanker goed reageren op PARP-remmers.

    Lees meer
  • Omgeving van stamcellen beïnvloedt het ontstaan van leukemie

    Omgeving van stamcellen beïnvloedt het ontstaan van leukemie

    De omgeving van beenmerg-stamcellen speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling en behandeling van leukemie. Dat blijkt uit onderzoek van internist-hematoloog prof. Marc Raaijmakers. Zijn onderzoeksgroep bracht voor het eerst de interactie tussen stamcellen en hun omgeving in kaart bij patiënten met acute myeloïde leukemie.

    Lees meer
  • Het niet-pluisgevoel van Karin klopte: ze had blaaskanker

    Het niet-pluisgevoel van Karin klopte: ze had blaaskanker

    Karin van Vlaanderen was niet verbaasd toen ze de diagnose blaaskanker kreeg. Het klopte met haar gevoel dat er iets niet goed zat in haar buik. Tussen de eerste klachten en de diagnose zat bijna een jaar. ‘Ik had haast met de behandeling.’

    Lees meer
  • Hoogleraar Remi Nout: ‘We bestralen te veel’

    Hoogleraar Remi Nout: ‘We bestralen te veel’

    Remi Nout roept bij zijn aantreden als hoogleraar Radiotherapie op tot stappen om de radiotherapeutische zorg in de nabije toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. ‘We bestralen te veel, met onnodige belasting en bijwerkingen tot gevolg’, aldus Nout, die in zijn oratie ook de noodklok luidt over het tekort aan geschoolde medewerkers en de stijgende […]

    Lees meer
  • Stevig ontbijt kan longkankermedicijn beter laten werken

    Stevig ontbijt kan longkankermedicijn beter laten werken

    Een doelgericht middel tegen bepaalde vormen van longkanker lijkt beter te werken na een stevig ontbijt. Dat blijkt uit een onderzoek van Daan Lanser van het Erasmus MC Kanker Instituut. ‘Een vetrijke maaltijd is belangrijker dan exact 12 uur wachten tussen de twee doses.’

    Lees meer