Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Wij bieden mensen met kanker de best beschikbare en persoonlijke zorg. Zoveel mogelijk tijd van leven dan wel kwaliteit van leven.

Ook voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen tegen kanker. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker. 

 

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
 • Neem je poep onder de loep: voorkomen is altijd beter dan genezen

  Neem je poep onder de loep: voorkomen is altijd beter dan genezen

  Door de extreem gestegen prijzen voor energie en dagelijkse boodschappen mijden meer patiënten de preventieve zorg uit kostenoverwegingen. Dat signaleert MDL-arts prof. Manon Spaander van het Erasmus MC Kanker Instituut. Het baart haar zorgen. ‘Wij pretenderen dat iedereen in Nederland gelijke kansen heeft. In werkelijkheid wordt de gezondheidskloof tussen arme en rijke mensen alleen maar […]

  Lees meer
 • Glioblastoom: niet de kankercel zelf, maar de omgeving evolueert

  Glioblastoom: niet de kankercel zelf, maar de omgeving evolueert

  De hersentumor glioblastoom komt altijd terug na de behandeling en is dan dodelijk. Het zijn veranderingen in de omgeving van de kankercellen die de tumor agressiever maken. De tumorcellen zelf blijven vrijwel hetzelfde over tijd. Dat ontdekten wetenschappers van het Erasmus MC.

  Lees meer
 • Patrick Tang gaat bloggen over zijn leven als jonge wetenschapper

  Patrick Tang gaat bloggen over zijn leven als jonge wetenschapper

  Onderzoeker in opleiding Patrick Tang van het Erasmus MC is een van de twaalf nieuwe Faces of Science van de KNAW. De Faces of Science bloggen over hun onderzoek, de wetenschap in het algemeen en hun leven als wetenschapper.

  Lees meer
 • Uitstrijkje voor nu, vaccinatie voor later

  Uitstrijkje voor nu, vaccinatie voor later

  Elk jaar krijgen bijna 1600 mannen en vrouwen kanker door het humaan papillomavirus (HPV). Baarmoederhalskanker is de bekendste, maar mensen krijgen er ook kanker van in de mondholte, aan de anus, de vagina, de schaamlippen en de penis. ‘Laat je kinderen vaccineren’, zeggen artsen van het Erasmus MC Kanker Instituut.

  Lees meer
 • Urologen Erasmus MC: ‘Check je ballen elke maand’

  Urologen Erasmus MC: ‘Check je ballen elke maand’

  Het aantal mannen met zaadbalkanker is de afgelopen 25 jaar verdubbeld. Per jaar krijgen 800 – vaak jonge mannen tussen de 15 en 40 jaar – kanker aan hun zaadballen. En dat aantal loopt nog altijd op. Mannen doen er daarom verstandig aan hun testikels elke maand te controleren op knobbeltjes.

  Lees meer
 • Vici-beurs voor radioloog Marion Smits

  Vici-beurs voor radioloog Marion Smits

  Prof. dr. Marion Smits, radioloog, ontvangt een Vici beurs van ZonMw voor haar onderzoek naar virtuele biopsie van hersentumoren. Hiermee kan zij in de komende vijf jaar een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en haar eigen onderzoeksgroep verder uitbouwen.

  Lees meer