Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Bestraling apparaat
Erasmus MC hoofdingang

Welkom bij het Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Wij bieden oncologische patiënten de best beschikbare en persoonlijke zorg. Zoveel mogelijk tijd van leven dan wel kwaliteit van leven.

Ook voeren wij baanbrekend onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker. 

 

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.

Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
 • Kleine okseloperatie geeft genoeg informatie over uitzaaiingen bij borstkanker

  Kleine okseloperatie geeft genoeg informatie over uitzaaiingen bij borstkanker

  Bij vrouwen met borstkanker en uitzaaiingen in de lymfeklieren van de oksel hoeven niet standaard alle oksellymfeklieren verwijderd te worden. Een kleine operatie geeft een goede voorspelling of uitzaaiingen in de oksel na chemotherapie verdwenen zijn. Dat blijkt uit onderzoek gecoördineerd door het Erasmus MC Kanker Instituut.

 • Europese erkenning voor Anser prostaatnetwerk

  Europese erkenning voor Anser prostaatnetwerk

  Het Erasmus MC Kanker Instituut heeft van de Europese urologenvereniging European Association of Urology (EAU) een belangrijke erkenning gekregen voor het Anser prostaatnetwerk. Anser krijgt het predicaat Centre of Excellence en is de komende vijf jaar lid van het European Prostate Cancer Centres of Excellence.

 • 3 miljoen dollar voor onderzoek naar blaaskanker en chemotherapie

  3 miljoen dollar voor onderzoek naar blaaskanker en chemotherapie

  Amerikaanse onderzoekers hebben samen met uroloog dr. Tahlita Zuiverloon van het Erasmus MC Kanker Instituut de prestigieuze R01-grant binnengehaald. Het team krijgt 3 miljoen dollar voor onderzoek naar de biologie van chemoresistentie bij blaaskanker.