Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Wij bieden mensen met kanker de best beschikbare en persoonlijke zorg. Zoveel mogelijk tijd van leven dan wel kwaliteit van leven.

Ook voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen tegen kanker. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker.

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
 • Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

  Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

  Het in kaart brengen en optimaliseren van een mogelijke nieuwe vorm van bestraling door elektronen met een zeer hoge energie. Daarop richt een team van het Erasmus MC Kanker Instituut, de TU Delft en het Lausanne University Hospital zich in een nieuw project. Het team kan van start dankzij de toekenning van ruim 1 miljoen […]

  Lees meer
 • Ongrijpbare leukemie ontrafeld met AI

  Ongrijpbare leukemie ontrafeld met AI

  Van flubberig ongrijpbaar eiwit tot mogelijk aangrijpingspunt voor een medicijn tegen een agressieve vorm van acute leukemie. De onderzoekgroep van prof. Ruud Delwel van het Erasmus MC ontdekte met hulp van artificial intelligence een manier om leukemiecellen te remmen in een kweekbakje en bij proefdieren.

  Lees meer
 • Immuunsysteem belangrijk bij overleving alvleesklierkanker

  Immuunsysteem belangrijk bij overleving alvleesklierkanker

  Casper van Eijck (28) is de eerste bachelorstudent Klinische Technologie die de doctorsgraad heeft verworven. Hij promoveerde op de interactie tussen alvleesklierkanker en het immuunsysteem. ‘Er móet een effectievere, gepersonaliseerde behandeling voor alvleesklierkanker komen.’

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuwe generatie afweercellen tegen borstkanker

  Onderzoek naar nieuwe generatie afweercellen tegen borstkanker

  Prof. dr. Reno Debets van het Erasmus MC Kanker Instituut krijgt van KWF Kankerbestrijding ruim 900.000 euro voor zijn onderzoek naar nieuwe afweercellen voor de behandeling van borstkanker. Doel van het onderzoek is om een nieuwe generatie afweercellen te creëren voor een langdurig behandeleffect van agressieve borstkanker.

  Lees meer
 • Longkankerscreening effectiever dan rookstop-programma voor hoog-risico rokers

  Longkankerscreening effectiever dan rookstop-programma voor hoog-risico rokers

  Een tweejaarlijks bevolkingsonderzoek met een CT-scan kan de komende decennia bij 60-plussers veel meer gezondheidswinst opleveren dan alleen stoppen met roken-programma’s.

  Lees meer
 • Tien jaar poep onder de loep: succesvol maar ook zorgen 

  Tien jaar poep onder de loep: succesvol maar ook zorgen 

  Het Bevolkingsonderzoek Darmkanker bestaat dit jaar 10 jaar. Het goede nieuws is dat het aantal gevallen van darmkanker langzaam maar zeker begint te dalen. Toch zijn er ook zorgen: het aantal deelnemers aan de screening loopt terug.  

  Lees meer