Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Contact en route (Erasmus MC-Sophia)

Hier vindt u ons adres, telefoonnummer(s) en informatie over bereikbaarheid en parkeren voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

Sophia Kinderziekenhuis

Contact en route

Telefoonnummers, bezoek- en postadres

Algemeen telefoonnummer

010 704 0 704

Voor het wijzigen van een afspraak, zie telefoonnummers poliklinieken.

Bezoekadres Erasmus MC-Sophia

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD Rotterdam - Ingang Erasmus MC Wytemaweg.

Open route in Google maps.
Zie plattegrond met bereikbaarheid gebouwen Sb, Sh, Sk en Sp.
Zie plattegrond met bereikbaarheid gebouw Kp (Kinder- en Jeugdpsychiatrie)

Erasmus MC Wytemaweg

Bezoek het Sophia Kinderziekenhuis, via de ingang Erasmus MC Wytemaweg

Postadres

Postbus 2060, 3000 CB Rotterdam

Parkeren

Het Erasmus MC beschikt over twee parkeergarages. De parkeergarage aan de Wytemaweg bevindt zich onder het Erasmus MC-Sophia. Een andere mogelijkheid is de parkeergarage Westzeedijk. Bekijk meer praktische informatie en de tarieven voor de parkeergarages. Het Erasmus MC staat aangegeven vanaf de ring Rotterdam. 

  • Adres parkeergarage Wytemaweg: Wytemaweg 12, 3015 CN Rotterdam
  • Adres parkeergarage Westzeedijk: Westzeedijk 361, 3015 AA Rotterdam

Als er sprake is van een lange opnameduur, bieden wij ouders en verzorgers een kortingsregeling voor parkeren aan. Daarmee kunt u 14 dagen lang tegen een gereduceerd tarief parkeren. 

Kiss & Ride

Bij de ingang aan het Dr. Molewaterplein en op het voorplein kunt u uitsluitend in- of uitstappen. Er is géén parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer

Het Erasmus MC-Sophia is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de plattegrond van het Erasmus MC-Sophia ziet u waar de haltes zijn van metro, tram en bus en hoe u moet lopen.

U kunt uw reis ook plannen met de OV 9292-app.

De weg vinden & voorzieningen

Erasmus MC-Sophia aankomsthal binnenkomst

Welkom in het Sophia Kinderziekenhuis

U komt binnen in de centrale hal, ookwel de Passage genoemd, via de ingang Erasmus MC Wytemaweg of via een van onze parkeergarages. In de centrale hal vindt u de ingang van het Sophia Kinderziekenhuis, met Olli ervoor. Met behulp van de borden of onze gastheer/vrouw kunt u vervolgens uw bestemming vinden. Lees meer uitleg over de bewegwijzering en bekijk het overzicht van specialismen per etage.

Voorzieningen

Horeca & winkels
In de Passage zijn verschillende restaurants, winkels en andere voorzieningen te vinden. Bekijk de openingstijden en locaties van voorzieningen in en om het Erasmus MC-Sophia.

Speeldek
Het Speeldek biedt dagopvang aan broertjes en zusjes van zieke kinderen die opgenomen zijn of behandeld worden in ons ziekenhuis. Uw kind kan op het Speeldek fijn spelen, zodat u met een gerust hart bij uw zieke kind kunt zijn.

Een Prettig Verblijf
Lees welke services en voorzieningen we nog meer bieden naast zorg op de pagina: Een prettig verblijf in het Erasmus MC-Sophia

Aanmelden bij binnenkomst

Eerste bezoek

Komt u met uw kind voor het eerst naar het Erasmus MC-Sophia? Meldt u zich dan 30 minuten voor uw afspraak bij de inschrijfbalie in de hal van het Erasmus MC-Sophia om alle gegevens in orde te maken. Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket.

Vervolgafspraak

Bij ieder (volgend) bezoek haalt u eerst uw dagticket bij een van de aanmeldzuilen in de centrale hal. Hiervoor heeft u het legitimatiebewijs van uw kind nodig (tenzij uzelf de patiënt bent). De zuil bekijkt de legitimatie en haalt daarmee de afspraakgegevens uit het elektronisch patiëntendossier op. Het dagticket vermeldt vervolgens het tijdstip en de plaats van uw afspraak.

Meer uitgebreide informatie over aanmelden bij binnenkomst.
  
Erasmus MC-Sophia aanmeldzuil

Kaartje sturen?

In ons ziekenhuis is het voor patiënten mogelijk om post te ontvangen. Iedereen vindt het leuk om een kaartje te ontvangen, helemaal als je ziek bent!

Kaartje sturen naar een patiënt

Erasmus MC-Sophia
Het kamernummer en de naam van de patiënt
Postbus 2060
3000 CB Rotterdam

Kaartje sturen én het Erasmus MC-Sophia steunen

Het is ook mogelijk een kaartje te sturen via Kaartje2Go. Via deze website kunt u een kaart sturen en tegelijkertijd het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis steunen. 

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier