Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Het Erasmus MC Kanker Instituut

Samen strijden

Een op de drie mensen krijgt kanker. Deze heftige diagnose zorgt voor veel angst en onzekerheid. Als patiënt wil je maar één ding: overleven. In het Erasmus MC Kanker Instituut strijden wij, samen met onze patiënten, tegen deze ziekte. Samen zoeken wij vandaag naar antwoorden op de ziektes van morgen.

Waardevol en grensverleggend

Wij begrijpen hoe belangrijk het leven is. Patiënten met kanker hebben recht op de best beschikbare zorg. Elke dag proberen we om de beste zorg te bieden en het leven van mensen met kanker te verbeteren. Wij willen grenzen verleggen en zullen nooit stoppen met zoeken naar nieuwe behandelingen, nieuwe therapieën en nieuwe medicijnen.

Patiëntenzorg

Dankzij ruim honderd jaar ervaring weten wij veel van de diagnose en behandeling van kanker. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en behandelingen om de kans op genezing zo groot mogelijk te maken. Door de nauwe samenwerking binnen ons instituut zijn nieuwe medicijnen en betere behandelingen snel beschikbaar voor onze patiënten. Voor elk type kanker werken specialisten nauw met elkaar samen om goede en persoonlijke zorg te kunnen verzekeren. Samen weten we meer, kunnen we meer en bereiken we meer. Onze patiënten en specialisten vormen op deze manier een sterk team in de strijd tegen kanker.

Toponderzoek

Iedere dag werken wij aan hogere kwaliteit van de zorg bij kanker. Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe, veelbelovende behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in onze laboratoria naar nieuwe kennis over kanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Kanker Instituut snel in de praktijk getoetst. Onze onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top.

Onderwijs

Om onze toegewijde zorg en ons toponderzoek in de toekomst ook te garanderen, leiden wij, als erkend onderwijsinstituut, de beste artsen, wetenschappers, laboranten en verpleegkundigen op. Zodat ook zij kanker kunnen behandelen en toponderzoek kunnen verrichten. Zij zijn de specialisten van morgen.

Ga naar de homepage van het Erasmus MC Kanker Instituut.