Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Met een auto vol dialyseapparatuur op vakantie

  Met een auto vol dialyseapparatuur op vakantie

  De alarmbellen gingen af toen Olga vijf jaar geleden amper mee kon komen tijdens een fietstochtje op vakantie. Haar nieren bleken nog maar voor tien procent te werken. Na een periode dialyseren, kreeg ze een donornier van haar vader Casper. ‘Na de transplantatie mocht ik weer pizza, knakworsten en chocola eten.’

  Lees meer
 • Aangrijpingspunt ontdekt voor behandeling van resistente eierstokkanker

  Aangrijpingspunt ontdekt voor behandeling van resistente eierstokkanker

  Onderzoekers van het Erasmus MC en de Australische University of New South Wales hebben een gen ontdekt dat belangrijk is bij de uitzaaiingen van eierstokkanker en bij resistentie tegen therapie. Het gen is een aangrijpingspunt voor een potentiële nieuwe behandeling. De onderzoekers publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Cell Death and Differentiation.

  Lees meer
 • Geen herhaalde kans op doodgeboren kind door corona

  Geen herhaalde kans op doodgeboren kind door corona

  Vrouwen die eerder een doodgeboren kind hebben gehad door een corona-infectie van de placenta (moederkoek) tijdens de zwangerschap hebben geen verhoogde kans op herhaling bij een nieuwe zwangerschap. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC en het LUMC. ‘Geruststelling voor ouders.’

  Lees meer
 • Vragen over anticonceptie? Bel de Twijfeltelefoon

  Vragen over anticonceptie? Bel de Twijfeltelefoon

  De Twijfeltelefoon is vanaf 14 februari 2024, Valentijnsdag, bereikbaar voor vragen over anticonceptie. Vrouwen die twijfels hebben over de pil, kunnen anoniem bellen met 088-7555777.

  Lees meer
 • Erasmus MC krijgt landelijke erkenning voor expertisecentra zeldzame aandoeningen

  Erasmus MC krijgt landelijke erkenning voor expertisecentra zeldzame aandoeningen

  Twee nieuwe expertisecentra voor zeldzame aandoeningen hebben officiële erkenning gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De waardering is er voor het Erasmus MC expertisecentrum osteochondritis dissecans (OCD) en vroege-artrose-elleboog, en voor het Erasmus MC expertisecentrum voor gynaecologische kankers.

  Lees meer
 • Wat bezielt de anonieme nierdonor?

  Wat bezielt de anonieme nierdonor?

  Jaarlijks doneren enkele tientallen mensen in Nederland anoniem een nier aan een onbekende nierpatiënt. Wat beweegt hen? Wetenschappelijk onderzoeker Mathilde Giepman-Pronk zocht het uit. ‘Ze willen allemaal iemand helpen. Hun eigen gezondheid delen.’

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Webinar voor ouders van getransplanteerde kinderen

  Op maandag 4 maart 2024 van 19.00 - 20.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor ouders van getransplanteerde kinderen.

  Lees meer
 • Nieuws

  Zorgkit Stervensfase beschikbaar in de kliniek

  In een houtenkast met vakken en deurtjes zit de Koran aan de ene zijde en de Bijbel aan de andere kant. Daartussen inspirerende boeken, gebedskralen, Boeddhakaarten en meer. De nieuwe zorgkit Stervensfase is vanaf 13 februari te vinden in iedere kliniek van het Erasmus MC. Want aandacht voor de manier waarop mensen overlijden is belangrijk. 

  Lees meer
 • Nieuws

  Reactie op uitspraak rechter over concentratie zorg voor aangeboren hartafwijkingen

  Het Erasmus MC is teleurgesteld over de uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland te Utrecht dat het besluit van minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tot concentratie van kinderhartchirurgie en -interventies in het UMC Groningen en het Erasmus MC moet worden vernietigd. Met de vertraging die dat tot gevolg heeft voor deze zorg in Nederland is niemand gediend. In de eerste plaats de patiënten niet.

  Lees meer
 • Nieuws

  DNA-tentoonstelling op de balustrade in de Passage

  Op de balustrade in de hal van het Erasmus MC is vanaf woensdag 22 november de expositie DNA MATTERS te zien. In de tentoonstelling worden bezoekers meegenomen langs de ontwikkelingen in het DNA-onderzoek, van 1960 tot nu.

  Lees meer
 • Nieuws

  Webinar voor transplantatiepatiënten over medicatie en therapietrouw

  Op maandag 27 november 2023 van 19.00 - 20.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor transplantatiepatiënten over medicatie en therapietrouw.

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6