Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor

 

Het Erasmus MC is weer veilig. De zorg in het Erasmus MC gaat door. Mensen die een afspraak hebben op de polikliniek kunnen gewoon komen.

Hulplijn voor medewerkers, patiënten en bezoekers

Het Erasmus MC heeft een hulplijn geopend voor iedereen die op donderdag 28 september aanwezig was tijdens het verdrietige incident, en daar over wil praten. De hulplijn 010-704 44 49 is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 en in het weekend van 10:00 tot 15:00.

Ook Slachtofferhulp heeft een speciaal nummer geopend. 0900-0101 kan worden gebeld om na te praten over de gebeurtenissen.

Meer Amazing Erasmus MC
 • Gezocht: de genetische code van 1 miljoen Europeanen

  Gezocht: de genetische code van 1 miljoen Europeanen

  Een openbare database met de genetische code van een miljoen ‘doorsnee’ Europeanen, waaronder ruim 20.000 Nederlanders, voor betere toekomstige zorg op maat. Dat is het doel van het Europese project 1+ Million Genomes, waaraan Erasmus MC-hoogleraar André Uitterlinden en dr. Jeroen van Rooij met hun team werken.

  Lees meer
 • Met mobiel steunhart kan kind straks thuis harttransplantatie afwachten

  Met mobiel steunhart kan kind straks thuis harttransplantatie afwachten

  Het Erasmus MC Sophia heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een mobiel steunhart in gebruik genomen. Hiermee kunnen jonge kinderen die wachten op een donorhart vrijer bewegen en zich in de toekomst thuis voorbereiden op de transplantatie. ‘Fantastisch om te zien wat dit apparaat teweegbrengt.’

  Lees meer
 • Nu kan het echt: overstappen op orale antibiotica bij pasgeborenen

  Nu kan het echt: overstappen op orale antibiotica bij pasgeborenen

  Een nieuwe studie laat zien dat pasgeborenen met een infectie thuis behandeld kunnen worden met een antibioticadrank. Voorheen ging dat met een infuus, waarvoor de baby dagenlang in het ziekenhuis moest blijven.

  Lees meer
 • Hoe schadelijk is vapen?

  Hoe schadelijk is vapen?

  Hoesten, longontsteking en concentratiestoornissen. Longarts Leon van den Toorn maakt zich zorgen over vapen, vertelt hij in In Opname, de podcast van het Erasmus MC. ‘Onze grootste zorg zijn de tieners die – beïnvloed door elkaar – aan vapes beginnen. Allemaal met het idee dat het minder kwaad kan.’ 

  Lees meer
 • Van 112 tot revalidatie: nieuw lab gaat beroertezorg verbeteren met AI

  Van 112 tot revalidatie: nieuw lab gaat beroertezorg verbeteren met AI

  In het pas opgerichte ICAI Stroke Lab gaan vijf promovendi zich onder begeleiding van een team van experts van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit in samenwerking met Philips richten op het verbeteren van de uitkomst van patiënten met een beroerte met AI-technieken. ICAI is het landelijke Innovation Center for Artificial Intelligence.

  Lees meer
 • Met de CT-scanner kijken dokters dieper in de longen dan ooit

  Met de CT-scanner kijken dokters dieper in de longen dan ooit

  Een platte weergave van een ingewikkeld driedimensionaal orgaan. Daar moest prof. Harm Tiddens het mee doen toen hij begon als kinderlongarts. Hij zette de CT-scan op de kaart als nieuwe manier om longen in beeld te brengen. ‘Op een CT zie je veel meer details, er zijn geen dode hoeken.’

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Jurgen Damen: huisarts en docent in hart en nieren

  ‘Jurgen had flair, humor en enorm veel passie voor zijn vak’

  Lees meer
 • Nieuws

  Gedenkplek aan Rochussenstraat

  Bloemen van studenten, patiënten, collega’s en anderen stromen binnen. Om stil te staan bij de heftige gebeurtenissen van gisteren is een officiële gedenkplek ingericht bij de hoofdingang van het Gk-gebouw, Rochussenstraat. Iedereen die dat wil kan hier bloemen achterlaten.

  Lees meer
 • Nieuws

  Ministers bezoeken Erasmus MC

  De ministers Ernst Kuipers van VWS en Robbert Dijkgraaf van OCW hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan een aantal afdelingen van het Erasmus MC, waaronder huisartsgeneeskunde de SEH en de OK.

  Lees meer
 • Nieuws

  'Het Erasmus MC zal nooit meer hetzelfde zijn'

  Het Erasmus MC is diep in schok over de gebeurtenissen van 28 september. Wij hebben een innig geliefde docent verloren door een daad die niet te bevatten is. Jurgen Damen is een bekend gezicht in de onderwijswereld van Rotterdam. Wij leven ontzettend mee met de nabestaanden van Jurgen.

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6

Voor het leven van morgen

Ontdek hoe wij als universitair medische centra gezamenlijk werken aan een steeds betere gezondheid voor iedereen.