Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

 

Het Erasmus MC is weer veilig. De zorg in het Erasmus MC gaat vrijdag door. Mensen die een afspraak hebben op de polikliniek kunnen gewoon komen.

Hulplijn voor medewerkers, patiënten en bezoekers

Het Erasmus MC heeft een hulplijn geopend voor iedereen die gisteren, op donderdag 28 september, zelf aanwezig was tijdens het verdrietige incident, en daar over wil praten. Er staat een professionele HR-staf klaar voor medewerkers, maar ook patiënten en bezoekers die gisteren in het Erasmus MC aanwezig waren ten tijde van het incident. De hulplijn is vandaag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 op 010-704 44 49.

Ook Slachtofferhulp heeft een speciaal nummer geopend. 0900-0101 kan worden gebeld om na te praten over de gebeurtenissen.

 

 
Meer Amazing Erasmus MC
 • ‘Het Erasmus MC zal nooit meer hetzelfde zijn’

  ‘Het Erasmus MC zal nooit meer hetzelfde zijn’

  Het Erasmus MC is diep in schok over de gebeurtenissen van 28 september. Wij hebben een innig geliefde docent verloren door een daad die niet te bevatten is. Jurgen Damen is een bekend gezicht in de onderwijswereld van Rotterdam. Wij leven ontzettend mee met de nabestaanden van Jurgen.

  Lees meer
 • Met mobiel steunhart kan kind straks thuis harttransplantatie afwachten

  Met mobiel steunhart kan kind straks thuis harttransplantatie afwachten

  Het Erasmus MC Sophia heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een mobiel steunhart in gebruik genomen. Hiermee kunnen jonge kinderen die wachten op een donorhart vrijer bewegen en zich in de toekomst thuis voorbereiden op de transplantatie. ‘Fantastisch om te zien wat dit apparaat teweegbrengt.’

  Lees meer
 • Nu kan het echt: overstappen op orale antibiotica bij pasgeborenen

  Nu kan het echt: overstappen op orale antibiotica bij pasgeborenen

  Een nieuwe studie laat zien dat pasgeborenen met een infectie thuis behandeld kunnen worden met een antibioticadrank. Voorheen ging dat met een infuus, waarvoor de baby dagenlang in het ziekenhuis moest blijven.

  Lees meer
 • Hoe schadelijk is vapen?

  Hoe schadelijk is vapen?

  Hoesten, longontsteking en concentratiestoornissen. Longarts Leon van den Toorn maakt zich zorgen over vapen, vertelt hij in In Opname, de podcast van het Erasmus MC. ‘Onze grootste zorg zijn de tieners die – beïnvloed door elkaar – aan vapes beginnen. Allemaal met het idee dat het minder kwaad kan.’ 

  Lees meer
 • Van 112 tot revalidatie: nieuw lab gaat beroertezorg verbeteren met AI

  Van 112 tot revalidatie: nieuw lab gaat beroertezorg verbeteren met AI

  In het pas opgerichte ICAI Stroke Lab gaan vijf promovendi zich onder begeleiding van een team van experts van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit in samenwerking met Philips richten op het verbeteren van de uitkomst van patiënten met een beroerte met AI-technieken. ICAI is het landelijke Innovation Center for Artificial Intelligence.

  Lees meer
 • Met de CT-scanner kijken dokters dieper in de longen dan ooit

  Met de CT-scanner kijken dokters dieper in de longen dan ooit

  Een platte weergave van een ingewikkeld driedimensionaal orgaan. Daar moest prof. Harm Tiddens het mee doen toen hij begon als kinderlongarts. Hij zette de CT-scan op de kaart als nieuwe manier om longen in beeld te brengen. ‘Op een CT zie je veel meer details, er zijn geen dode hoeken.’

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  'Het Erasmus MC zal nooit meer hetzelfde zijn'

  Het Erasmus MC is diep in schok over de gebeurtenissen van 28 september. Wij hebben een innig geliefde docent verloren door een daad die niet te bevatten is. Jurgen Damen is een bekend gezicht in de onderwijswereld van Rotterdam. Wij leven ontzettend mee met de nabestaanden van Jurgen.

  Lees meer
 • Nieuws

  Jongvolwassenen kunnen weer gratis HPV-prik halen

  De vaccinatiepost van de GGD Rotterdam-Rijnmond start donderdag 14 september weer met HPV-vaccinaties voor jonge mannen en vrouwen van 19 tot 27 jaar. De post vind je in het Atrium bij de ingang Zimmermanweg en is wekelijks geopend op donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.

  Lees meer
 • Nieuws

  Lof der Geneeskunst 2023

  Lof der Geneeskunst is de gratis publiekslezing van het Erasmus MC. Het thema is dit jaar orgaantransplantatie. Toponderzoekers Robert Porte, Marlies Reinders en Amir Zadpoor van het Erasmus MC en de TU Delft vertellen je welke medische doorbraken transplantatie mogelijk hebben gemaakt en geven een kijkje in de toekomst.

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuw lid Raad van Toezicht Erasmus MC

  De heer drs. RA MGA J. (Jules) Verhagen is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC met ingang van 1 september 2023.

  Lees meer
 • Nieuws

  Burgemeester Aboutaleb op bezoek bij PATIO

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vanmiddag een informeel werkbezoek gebracht aan PATIO, ons centrum voor mensen die leven met en na kanker. In PATIO, gevestigd naast de hoofdingang van het ziekenhuis, hoorde de burgemeester van een patiënt en een naaste van een patiënt wat PATIO voor hen heeft betekend.

  Lees meer
 • Nieuws

  Webinar voor transplantatiepatiënten over emoties en zingeving

  Op donderdag 7 september 2023 van 19.00 - 20.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor transplantatiepatiënten over emoties en zingeving.

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor

Voor het leven van morgen

Ontdek hoe wij als universitair medische centra gezamenlijk werken aan een steeds betere gezondheid voor iedereen.