Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Vragen over vaccinatie tegen kinkhoest en mazelen? Bel de Twijfeltelefoon

  Vragen over vaccinatie tegen kinkhoest en mazelen? Bel de Twijfeltelefoon

  Ouders met vragen over vaccinaties tegen mazelen en kinkhoest kunnen vanaf vandaag terecht bij de Twijfeltelefoon van het Erasmus MC. Nu het percentage kinderen dat gevaccineerd wordt blijft dalen, hoopt het ziekenhuis de ouders die twijfelen de juiste medische informatie te kunnen geven. 

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuwe generatie afweercellen tegen borstkanker

  Onderzoek naar nieuwe generatie afweercellen tegen borstkanker

  Prof. dr. Reno Debets van het Erasmus MC Kanker Instituut krijgt van KWF Kankerbestrijding ruim 900.000 euro voor zijn onderzoek naar nieuwe afweercellen voor de behandeling van borstkanker. Doel van het onderzoek is om een nieuwe generatie afweercellen te creëren voor een langdurig behandeleffect van agressieve borstkanker.

  Lees meer
 • Baanbrekende gentherapie moet toegankelijk zijn voor iedereen

  Baanbrekende gentherapie moet toegankelijk zijn voor iedereen

  Het doel is duidelijk: een vooruitstrevende en levensreddende gentherapie voor de ziekte van Pompe ontwikkelen en die voor een maatschappelijk verantwoorde prijs op de markt brengen. Het is niet alleen de missie van moleculair bioloog prof. dr. Pim Pijnappel, maar ook van de startup LentiCure. 

  Lees meer
 • Blaasstoornis bij MS behandelen met neuromodulatie

  Blaasstoornis bij MS behandelen met neuromodulatie

  Hoogleraar urologie prof. dr. Bertil Blok onderzoekt hoe stimulering van de schaamzenuw kan helpen bij een slecht functionerende sluitspier. Mensen met multiple sclerose (MS) hebben hier vaak veel last van. Blok krijgt van de stichting Start2Cure een subsidie van 400.000 euro voor dit project.

  Lees meer
 • Artsen vragen aandacht voor zeldzame bloedziekte

  Artsen vragen aandacht voor zeldzame bloedziekte

  Thalassemie is een erfelijke bloedziekte waarbij patiënten ernstige bloedarmoede hebben en in het ergste geval een leven lang afhankelijk zijn van bloedtransfusies. De aandoening is nu te weinig bekend vinden Minke Rab en Anita Rijneveld, beiden internist-hematoloog in het Erasmus MC. Op 8 mei staan ze stil bij Wereld Thalassemie Dag. ‘Mensen weten vaak niet […]

  Lees meer
 • Angst, depressie en kijk op eigen gezondheid speelden belangrijke rol bij sterfte tijdens pandemie

  Angst, depressie en kijk op eigen gezondheid speelden belangrijke rol bij sterfte tijdens pandemie

  Kwetsbare zeventigplussers die tijdens de coronapandemie de zorg vermeden, stierven vaker dan mensen die wel naar de dokter gingen. Deze ouderen hadden meer last van angst en depressie dan hun leeftijdsgenoten. Met name deze klachten in combinatie met de kijk op hun eigen gezondheid spelen een belangrijke rol bij sterfte. Dat blijkt uit een studie […]

  Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Stemmen in het Erasmus MC voor het Europees Parlement

  Niet woonachtig in Rotterdam? Vraag uw kiezerspas op tijd aan.

  Lees meer
 • ErasmusMC_luchtfoto_gebouw_2018 Nieuws

  Financieel resultaat 2023 Erasmus MC op stabiel niveau

  Het Erasmus MC heeft het financiële resultaat van 2022 in 2023 zo goed als vast weten te houden. Het resultaat over 2023 bedroeg €45 miljoen positief bij een omzet van €2,4 miljard, ongeveer 2% van de omzet. Dit resultaat is vergelijkbaar met 2022 en 2021.

  Lees meer
 • Nieuws

  Erasmus MC beter bereikbaar per bus: aanpassingen buslijn 44 en 32

  Het Erasmus MC is binnenkort nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf 8 april stopt de vernieuwde buslijn 44 vlakbij het ziekenhuis. Deze nieuwe buslijn rijdt acht keer per uur heen en weer tussen Zuidplein en Rotterdam CS via de Maastunnel. Doordat de bus gebruik maakt van een vrije (bus)strook legt hij dit traject binnen 17 minuten af. Ook zijn er twee nieuwe haltes voor buslijn 32.

  Lees meer
 • Nieuws

  Kinderartsen: Laat je kind vaccineren

  Laat je kind vaccineren tegen alle ziektes die in het Rijksvaccinatieprogramma zitten. Nederlandse kinderartsen komen met deze gezamenlijke oproep. Op dit moment zien ze op de kinderafdelingen een belangrijke toename van leed als gevolg van levensbedreigende infecties die door vaccinatie vaak te voorkomen zijn.

  Lees meer
 • Nieuws

  Werkzaamheden parkeergarage Westzeedijk

  Dinsdag 2 april tot en met vrijdag 21 juli worden er werkzaamheden verricht aan het parkeerdek in de parkeergarage Westzeedijk, richting ingang Ad, Ba, Bd, Ca, Cb en Dp. Het parkeerdek wordt in zijn geheel vervangen omdat het niet meer waterdicht is en lekkages veroorzaakt in het ondergelegen gebied. Tijdens de werkzaamheden kunnen ongeveer 50 parkeerplaatsen niet gebruikt worden.

  Lees meer
 • Nieuws

  Mantelzorgers krijgen training in verpleegkundige handelingen

  De mantelzorg academie is gestart

  Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Patiëntenervaringen in het Erasmus MC
8.6