Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Bijzondere patiëntenverhalen in het
Publieksjaarverslag 2021

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.

Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
 • Van afstudeeropdracht naar werkelijk zorgtraject

  Van afstudeeropdracht naar werkelijk zorgtraject

  Pas afgestudeerd Industrieel ontwerper Juanita Bedaux, TUDelft, heeft in samenwerking met de afdeling Cardiologie een compleet nieuw zorgpad ontwikkeld voor patiënten die een Transcatheter Aortaklepimplantatie (TAVI) moeten ondergaan. Met animaties, opnieuw ontworpen folders en andere informatiebronnen heeft zij een concept ontwikkeld waarmee de patiënt zich nog beter geïnformeerd voelt over de behandeling die hij of […]

 • Dotteren bracht een revolutie teweeg in de cardiologie

  Dotteren bracht een revolutie teweeg in de cardiologie

  Prof. dr. Felix Zijlstra zag de interventiecardiologie veranderen, terwijl hij lange en hectische dagen maakte op de katherisatiekamer. Waar hij mensen met een hartinfarct vroeger slechts kon monitoren, redde hij later levens door verstopte vaten zo snel mogelijk te openen. ‘De momenten van een narrow escape blijven me altijd bij.’

 • ‘Help ons om resistente bacterie te stoppen’

  ‘Help ons om resistente bacterie te stoppen’

  Onderzoekers van het Erasmus MC zoeken Rotterdammers die willen meehelpen om de resistente Pseudomonas-bacterie de wereld uit te krijgen. Door lichaamskweekjes te onderzoeken, hopen de wetenschappers meer te weten te komen over deze bacterie die bezig is aan een wereldwijde opmars. De bacterie kan voor levensbedreigende infecties zorgen, vooral bij mensen met een zwakkere gezondheid.

 • Lichte verstandelijke beperking te vaak gemist in spreekkamer

  Lichte verstandelijke beperking te vaak gemist in spreekkamer

  Dokters zien een lichte verstandelijke beperking bij hun patiënten vaak over het hoofd. Dat leidt mogelijk tot verkeerde zorg en te hoge kosten. Internist-endocrinoloog Laura de Graaff ontwikkelt een systeem om deze kwetsbare patiënten vroeg te herkennen. ‘Dokters moeten het op hun radar hebben.’

Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Fotoboeken uitgedeeld aan jongvolwassenen met kanker

  Op maandag 26 september werd het fotoboek ‘De Gemene Deler’ uitgereikt aan alle opgenomen AYA’s in het Erasmus MC Kanker Instituut. AYA staat voor adolescents and young adults: jonge mensen van 18 tot 39 jaar met kanker. De fotoboeken zijn gemaakt en geschonken door de F|Fort Foundation. AYA's kunnen het boek gratis aanvragen door te mailen naar alexa@ffortfoundation.nl.

 • Nieuws

  Anser operatiekliniek voert 2000e prostaatoperatie in 4 jaar uit

  Vier jaar na de opening van de Anser prostaatoperatiekliniek vindt vrijdag 9 september de 2000e operatie plaats. Met gemiddeld 500 robotoperaties per jaar behoren de operateurs in de kliniek tot de meest ervaren prostaatoperateurs van Nederland. In het Anser prostaatnetwerk werken acht ziekenhuizen nauw met elkaar samen. De operatiekliniek is gevestigd in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

 • Nieuws

  Extra reistijd door werkzaamheden Westzeedijk

  Van 16 juli tot en met 16 oktober vinden er wegwerkzaamheden plaats op de Westzeedijk. De parkeergarage Westzeedijk blijft open maar de werkzaamheden zullen wel een impact hebben op het verkeer naar het Erasmus MC.

 • Nieuws

  Lof der Geneeskunst over jongeren

  Drie toponderzoekers vertellen over het welzijn van jongeren tijdens de jaarlijkse Erasmus MC-lezing in de Doelen. De lezing vindt plaats op vrijdag 7 oktober.

Patiëntenervaring

Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Onze patiëntenervaring
8.6

Voor het leven van morgen

Ontdek hoe wij als universitair medische centra gezamenlijk werken aan een steeds betere gezondheid voor iedereen.