Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Erasmusarts 2030

Met Erasmusarts 2030 introduceert het Erasmus MC een geneeskundeopleiding die klaar is voor de toekomst en die aansluit bij een eigentijdse visie op onderwijs voor een nieuwe generatie studenten.

Welkom bij Erasmusarts 2030

Het beroep van arts is in verandering. De patiënten van nu leven gemiddeld langer, zijn mondiger en diverser. Oudere patiënten hebben vaak meerdere ziekten naast elkaar. Dit maakt het zorglandschap complexer. De arts is daarom in staat als expert en collega te functioneren in een keten of team van zorgverleners en om nieuwe kennis en technologie te beoordelen en toe te passen.

 

Aesculaap

Onze opleidingsvisie

Het Erasmus MC wil studenten opleiden tot breed academisch gevormde artsen die goed zijn voorbereid op nieuwe technologische ontwikkelingen en die maatschap­pelijk betrokken zijn.

Lees meer
Meer Erasmusarts 2030 nieuws
  • Volle collegezaal voor Erasmusarts 2030

    Tijdens de informatiebijeenkomst ‘Aan de slag met Erasmusarts 2030’ kregen docenten en onderwijsondersteunende medewerkers van de opleiding geneeskunde een voorproefje van het nieuwe curriculum. De start van Erasmusarts 2030 is gepland in september 2024. Vanaf komend studiejaar worden al verschillende kenmerkende elementen geïmplementeerd.

  • Erasmusarts 2030 later van start

    Erasmusarts 2030, het nieuwe onderwijsprogramma van de opleiding geneeskunde, zal van start gaan per september 2024. De eerdere streefdatum van september 2023 is bijgesteld om de kwaliteit van het nieuwe curriculum bij invoering beter te kunnen garanderen. 2030 blijft wel het jaar waarin de eerste studenten in het nieuwe curriculum zullen afstuderen

  • Janneke van der Woude nieuwe opleidingsdirecteur geneeskunde

    Prof. dr. Janneke van der Woude is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot opleidingsdirecteur Geneeskunde. Haar missie is modernisering van het huidige curriculum in een inclusief en uitdagend leer- en werkklimaat voor zowel studenten als docenten.