Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Erasmusarts 2030

Met Erasmusarts 2030 introduceert het Erasmus MC een geneeskundeopleiding die klaar is voor de toekomst en die aansluit bij een eigentijdse visie op onderwijs voor een nieuwe generatie studenten.

Welkom bij Erasmusarts 2030

Het beroep van arts is in verandering. De patiënten van nu leven gemiddeld langer, zijn mondiger en diverser. Oudere patiënten hebben vaak meerdere ziekten naast elkaar. Dit maakt het zorglandschap complexer. De arts is daarom in staat als expert en collega te functioneren in een keten of team van zorgverleners en om nieuwe kennis en technologie te beoordelen en toe te passen.

 

Aesculaap

Onze opleidingsvisie

Het Erasmus MC wil studenten opleiden tot breed academisch gevormde artsen die goed zijn voorbereid op nieuwe technologische ontwikkelingen en die maatschap­pelijk betrokken zijn.
Lees meer
Meer Erasmusarts 2030 nieuws
 • Marjan Govaerts: ‘Objectieve toetsing even goed als subjectieve bij grote steekproef’

  Masteropleiding start in september met programmatisch toetsen

  Lees meer
 • Voordelen van programmatisch toetsen

  Programmatisch toetsen is een vorm van toetsen waarbij het doel is om niet alleen te beoordelen wat een student weet, maar ook hoe hij of zij informatie toepast in nieuwe situaties en hoe hij of zij denkt en redeneert. Deze aanpak kan voordelen hebben bij simulatieonderwijs, waarbij studenten complexe, realistische scenario's moeten oplossen en waarbij hun beslissingen en acties worden geëvalueerd.

  Lees meer
 • Coschap start in september met programmatisch toetsen

  De masteropleiding geneeskunde, waarin studenten coschappen lopen, begint vanaf komend studiejaar al met deze vorm van toetsen. Tijdens de jaarlijkse Onderwijsmiddag kregen docenten een kijkje in de keuken van Maastricht UMC, waar programmatisch toetsen al de praktijk is. Programmatisch toetsen is onderdeel van Erasmusarts 2030, het nieuwe geneeskunde curriculum dat start in september 2024.

  Lees meer
 • Erasmusarts 2030 start Ontwikkeldag 2

  De komende weken gaan ruim 100 docenten en studenten van de opleiding geneeskunde weer aan de slag met het ontwikkelen van belangrijke pijlers van Erasmusarts 2030: Casusgestuurd onderwijs, Projectonderwijs en Vorming Identiteit en Professionaliteit.

  Lees meer
 • Ontwikkeldagen Erasmusarts 2030 van start

  Het is de puzzel die het hart van elke docent een beetje sneller doet kloppen. Het inpassen van conceptuele begrippen die een student moet beheersen in een logisch onderwijsmodel. Afgelopen weken werkten docenten aan de ontwikkeling van de thematische onderwijsblokken die tezamen het Casusgestuurd- en projectonderwijs van het nieuwe curriculum Erasmusarts 2030 gaan invullen.

  Lees meer
 • Eerste ervaringen met Casusgestuurd Onderwijs

  Huidige studenten maken kennis met de nieuwe onderwijsmethode

  Lees meer