Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Aanmelden bij binnenkomst

Haal bij ieder bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis uw dagticket op bij een van de aanmeldzuilen. Hierop staat het tijdstip en de plaats van uw afspraken.

Eerste afspraak

Komt u met uw kind voor de eerste keer in het Sophia Kinderziekenhuis? Kom dan een half uur voor uw afspraak naar de inschrijfbalie om de inschrijving van uw kind in orde te maken. Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket met daarop het tijdstip en de locatie van uw afspraak.

Aanmelden bij binnenkomst vervolg afspraak

Bij ieder (volgend) bezoek aan het ziekenhuis haalt u na binnenkomst een dagticket bij één van de aanmeldzuilen in de centrale hal. U heeft hiervoor een geldig legitimatiebewijs van uw kind nodig. Meer informatie hierover leest u onderaan deze pagina. De aanmeldzuilen treft u na binnenkomst aan bij alle ingangen van ons ziekenhuis.

De aanmeldzuil geeft aan waar u het paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument van uw kind moet tonen. De zuil bekijkt de legitimatie en haalt daarmee gegevens uit het elektronisch patiëntendossier op. De gegevens worden niet door de aanmeldzuil opgeslagen. Uitleg over de aanmeldzuilen staat in de afsprakenbrief vermeld die u thuis heeft ontvangen of kunt u vragen bij onze gastvrouwen en -heren.Erasmus MC-Sophia aanmeldzuil

Dagticket

U ontvangt een dagticket met daarop het tijdstip en de locatie van uw afspraak. Bewaar dit goed, u heeft het de hele dag nodig. Let op: uw dagticket bevat persoonsgegevens.

Op uw dagticket staat per afspraak (of opname) vermeld hoe laat en waar u wordt verwacht. Kijk op de borden voor de route naar het juiste gebouw, de etage en het wachtgebied. Onze gastvrouwen en -heren wijzen u ook graag de weg.

Naar de afspraak

Zorg dat u ongeveer 10 minuten voor uw afspraak op de juiste locatie bent.

Scan bij aankomst op de locatie de barcode op uw ticket bij de aanmeldzuil. U bent nu aangemeld en de zorgverlener weet dat u er bent. U kunt plaatsnemen in het wachtgebied tot wij u ophalen.

Legitimatie

Bij de aanmeldzuil moet u het legitimatiebewijs van uw kind tonen (paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument). Iedereen die medische zorg nodig heeft, moet zich identificeren. Deze identificatieplicht geldt ook voor kinderen. Een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument zijn geldige legitimatiebewijzen. Voor uw pasgeboren kind kunt u bij uw gemeente een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) met burgerservicenummer (BSN) opvragen. Heeft uw kind geen legitimatiebewijs? Dan kunnen wij de zorgkosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar. U loopt dan het risico dat u de kosten zelf moet betalen.

Heeft u alleen een uittreksel uit de basisregistratie personen? Meldt u zich dan bij de inschrijfbalie. Dan ontvangt u hier het dagticket. Dit geldt voor iedere vervolgafspraak totdat uw kind een geldig identificatiebewijs heeft.