Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Lichaamsdonatie

U kunt uw lichaam na uw overlijden schenken aan de wetenschap, zodat aanstaande artsen en specialisten zich kunnen ontwikkelen op hun vakgebied.

Ter beschikking stellen 

In Nederland vinden de meeste mensen het begraven of cremeren van een overledene normaal. Het is ook mogelijk uw lichaam te schenken aan de wetenschap. U ‘doneert’ uw lichaam, zodat (aanstaande) artsen en specialisten zich kunnen ontwikkelen op hun vakgebied of onderzoek kunnen doen.’

Gesloten voor inschrijvingen

Het Erasmus MC is tot op heden gesloten voor nieuwe aanmeldingen. Wanneer u zich weer kunt inschrijven voor de ter beschikking stelling aan onderwijs en wetenschap na overlijden zal dit op deze pagina worden aangekondigd. 

Indien u vragen heeft kunt u telefonisch contact opnemen via 010-7043279 of via het contactformulier onderaan deze pagina.

Restweefsel 

Het komt regelmatig voor dat cellen of weefsels bij een patiënt worden weggehaald. Deze lichaamsmaterialen worden gebruikt om na te gaan om welke aandoening het gaat. Wat overblijft van deze cellen en/of weefsels (‘restweefsel’) wordt voor een deel opgeslagen. De rest wordt vernietigd.

In sommige gevallen wordt restweefsel bewaard voor wetenschappelijk onderzoek. In de folder Restweefsel ten behoeve van medisch-wetenschappelijk onderzoek kunt u lezen welke regels er gelden en wat u daarover zelf te zeggen heeft. 

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier