Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Ons onderwijs

Binnen het Hart en Vaat Instituut leiden we de volgende generatie topwetenschappers- en zorgverleners op. We bieden hen een breed onderwijsprogramma aan, waarbij er veel gelegenheid is voor onderlinge ontmoetingen. Verdieping én verbreding van kennis staat bij ons onderwijs centraal.

Unieke opleidingsmogelijkheden

De opleidingen binnen het Hart en Vaat Instituut variëren van laborant tot verpleegkundig specialist. Van physician assistant tot medisch specialist. Deze opleidingen zijn breed ingericht zodat er gelegenheid is voor ontmoetingen tussen verschillende vakgebieden. Hiermee biedt ons onderwijs zowel kansen voor kennisverdieping als kennisverbreding. Dit komt bijvoorbeeld terug in onze vakoverstijgende onderwijsstages. Hierdoor kunnen studenten een stage vasculaire geneeskunde doen binnen de cardiologie opleiding, en omgekeerd.

Meer informatie over ons onderwijs?

Het Erasmus MC biedt diverse researchmasters en PhD-programma's aan. Kijk voor meer informatie op de website van de Erasmus MC Graduate School.

Ontdek de mogelijkheden
Dossier Hart en Vaat Instituut
  • CardioVascular Biomechanics Lab gouden greep voor ingenieurs, artsen én patiënt

    CardioVascular Biomechanics Lab gouden greep voor ingenieurs, artsen én patiënt

    Cardiologen, neurologen en radiologen van het Erasmus MC werken samen met Delftse wetenschappers en studenten. In het CardioVascular Biomechanics Lab (CVBL) doen ze onderzoek naar de biomechanica van het hart en bloedvaten. Door deze samenwerking kunnen technologische innovaties sneller worden ontwikkeld en geïmplementeerd in het ziekenhuis. De eerste resultaten zijn reeds zichtbaar.

    Lees meer
  • Op zoek naar oorzaken hartritmestoornissen binnen families

    Op zoek naar oorzaken hartritmestoornissen binnen families

    In het Erasmus MC is een polikliniek geopend voor mensen uit families waar vaker dan gemiddeld hartritmestoornissen voorkomen. Het doel is om de moleculaire oorzaken van dit zogeheten familiair atriumfibrilleren te ontrafelen.

    Lees meer
  • Reactie op NZa impactanalyse kinderhartcentra

    Reactie op NZa impactanalyse kinderhartcentra

    De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 6 december de Rapportage impactanalyse concentratie interventies bij patiënten met een aangeboren hartafwijking gepubliceerd. Deze analyse is in opdracht van de minister uitgevoerd, zodat hij de impact kan laten meewegen in zijn overwegingen bij het besluit over de concentratie van deze ingrepen in kinderhartcentra. Het besluit wordt in het […]

    Lees meer
  • Hart en Vaat Instituut geopend

    Hart en Vaat Instituut geopend

    De impact van hart- en vaatziekten verlagen. Dat is het doel van het op 1 december 2022 officieel geopende Erasmus MC Hart en Vaat Instituut. Het Instituut wil  internationaal toonaangevend  zijn met preventie- en behandelinnovaties en bijdragen aan de gezondheid van de maatschappij.

    Lees meer
  • Zoutbeperkt eten helpt tegen schadelijke bijwerking kankergeneesmiddel

    Zoutbeperkt eten helpt tegen schadelijke bijwerking kankergeneesmiddel

    Een zoutbeperkt voedingspatroon kan voorkomen dat patiënten een te hoge bloeddruk krijgen van bepaalde antikankermiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC Kanker Instituut.

    Lees meer
  • Publiekslessen Thoraxcentrum

    Publiekslessen Thoraxcentrum

    Op 27 oktober, 7 november en 17 november geeft het Erasmus MC Thoraxcentrum weer de jaarlijkse openbare lessen. De lessen zijn voor iedereen te volgen, er is geen medische kennis voor nodig. De openbare lessen zijn zonder inschrijving live online te volgen en later moment terug te kijken op het YouTube-kanaal van het Erasmus MC.

    Lees meer