Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Inschrijving Erasmus MC Sophia

Komt u met uw kind voor het eerst naar het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis? Kom dan een half uur voor uw afspraak naar de inschrijfbalie om de inschrijving van uw kind in orde te maken.

Eerste afspraak

Als u voor het eerst een afspraak in het Erasmus MC Sophia heeft, meldt u zich minimaal een half uur voor uw afspraak bij de inschrijfbalie om uw gegevens in orde te maken. U vindt de inschrijfbalie in de hal van het Erasmus MC Sophia. Volg de borden (Sb, Sh, Sk en Sp) voor het Sophia Kinderziekenhuis of vraag onze gastheer/vrouw om hulp. Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket met daarop het tijdstip en de locatie van uw afspraak.

De inschrijving

U heeft het volgende nodig:

 • Een geldig legitimatiebewijs van uw kind.
  Iedereen die medische zorg nodig heeft, moet zich identificeren. Deze identificatieplicht geldt ook voor kinderen. Een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument zijn geldige legitimatiebewijzen. Voor uw pasgeboren kind kunt u bij uw gemeente een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) met burgerservicenummer (BSN) opvragen. Heeft uw kind geen legitimatiebewijs? Dan kunnen wij de zorgkosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar. U loopt dan het risico dat u de kosten zelf moet betalen.
 • De zorgverzekeringspas van uw kind.
 • De naam en het adres van uw huisarts.
 • De naam en het adres van uw apotheek.
 • De verwijsbrief van uw huisarts of specialist (als deze nog niet in ons bezit is). U loopt anders het risico dat uw verzekering niet vergoedt, en dat wij de rekening aan u moeten sturen.
 • Een e-mailadres. Sinds 1 mei 2022 versturen wij afspraakbrieven standaard digitaal. U krijgt per e-mail bericht dat uw afspraak gepland of gewijzigd is. In het patiëntenportaal Mijn Erasmus MC kunt u uw afspraken inzien.
 • Een DigiD voor uw kind. Om inzage te krijgen in het medisch dossier en een overzicht te bekijken van gemaakte of gewijzigde afspraken logt u in in het patiëntenportaal Mijn Erasmus MC. Inloggen op Mijn Erasmus MC doe u met de persoonlijke DigiD van uw kind. Uw kind heeft dus een eigen DigiD nodig. Heeft uw kind nog geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen via de website van DigiD.

De inschrijfbalie van het Erasmus MC Sophia is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 16.30 uur.

Vervolgafspraak

Bij ieder (volgend) bezoek aan het ziekenhuis haalt u na binnenkomst een dagticket bij één van de aanmeldzuilen in de centrale hal. U heeft hiervoor een geldig legitimatiebewijs van uw kind nodig.

Heeft u alleen een uittreksel uit de basisregistratie personen? Meldt u zich dan bij de inschrijfbalie. Dan ontvangt u hier het dagticket. Dit geldt voor iedere vervolgafspraak totdat uw kind een geldig legitimatiebewijs heeft.

Wijzigen persoonlijke gegevens

Wijzigingen in uw gegevens, zoals:

 • uw huisadres;
 • uw woonplaats;
 • uw telefoonnummer;
 • uw huisarts;
 • uw apotheek;
 • uw verzekering;

kunt u online doorgeven via het patiëntenportaal Mijn Erasmus MC, via e-mail (vergeet dan niet uw patiëntnummer te vermelden) en op locatie bij de inschrijfbalie. Via de aanmeldzuil kunt u ook enkele gegevens wijzigen, zoals mobiele telefoonnummer en e-mailadres.

Wij vragen u om uw gegevens één keer per jaar te (laten) controleren.

Patiënttevredenheidsonderzoek

Tijdens uw inschrijving vragen wij u of u mee wilt werken aan ons patiënttevredenheidsonderzoek. Uw mening is namelijk onmisbaar voor het verbeteren van onze zorg. Als u hieraan wilt meewerken, sturen wij u af en toe een e-mail met een vragenlijst. Uw antwoorden verwerken wij anoniem. U kunt op ieder moment weer uitschrijven via de link in de e-mail en u kunt uw keuze later altijd weer wijzigen.

Receptie Sophia KinderziekenhuisReceptie in de hal van het Sophia Kinderziekenhuis. De inschrijfbalie is naast de receptie.