Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Inschrijving Erasmus MC Sophia

Voor de eerste keer in het Erasmus MC Sophia? Laat uw kind dan een half uur voor de polikliniekafspraak bij de inschrijfbalie inschrijven.

Om uw kind te laten inschrijven, heeft u het volgende nodig:

  • Geldig legitimatiebewijs van uw kind.
  • Zorgverzekeringsbewijs van uw kind.
  • Naam en adres van uw huisarts.
  • Naam, adres en faxnummer van uw apotheek.

De inschrijfbalie van het Erasmus MC Sophia is geopend van maandag tot vrijdag, 7:00 - 16:30 uur.

Uw e-mailadres

Als u zich laat inschrijven bij het Erasmus MC, vragen wij naar uw e-mailadres. Dit gebruiken wij in de communicatie over uw behandeling.Erasmus MC Sophia - Vrouw met kind lopend naar ingang

Patiënttevredenheidsonderzoek

Daarnaast horen wij graag hoe u de zorg heeft ervaren. Wat gaat goed en wat kan volgens u beter? Uw mening is onmisbaar voor het verbeteren van onze zorg. Als u hieraan wilt meewerken, sturen wij u af en toe een e-mail met een vragenlijst. Uw antwoorden verwerken wij anoniem. U bent niet verplicht hier aan mee te werken. Wilt u niet dat wij u hiervoor benaderen, dan kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. Wij respecteren altijd uw keuze. Was u al eerder ingeschreven en ontvangt u ongewenst van ons een e-mail met een tevredenheidsvragenlijst? Dan kunt u zich via de link in de mail afmelden. Wij gebruiken uw mailadres dan alleen voor de communicatie over uw behandeling. U kunt uw keuze later altijd weer wijzigen.

Verwijsbrief

Vergeet u niet de verwijsbrief van huisarts of specialist mee te nemen, als deze nog niet in ons bezit is. U loopt anders het risico dat uw verzekering niet vergoedt, en dat wij de rekening aan u moeten sturen.

Vervolgafspraak

Als u voor een vervolgafspraak komt, kunt u rechtstreeks doorlopen naar de balie van de polikliniek en u melden bij de doktersassistente. Neem bij vervolgafspraken altijd de polikliniekjaarkaart, afsprakenkaart en ziekenhuispas mee en geef deze aan de doktersassistente.

Wijzigen persoonlijke gegevens

Als er wijzigingen zijn in uw huisadres, woonplaats, telefoonnummer, huisarts, apotheek of verzekering, geef dit dan bij voorkeur door per e-mail: poli.administratie.sophia@erasmusmc.nl. Vergeet daarbij niet het patiëntnummer van uw kind te vermelden. U kunt uw gegevens ook laten aanpassen bij de inschrijfbalie in de hal.

Op Mijn Erasmus MC kunt u ook zelf uw persoonsgegevens, telefoonnummer, e-mail en de gegevens van uw huisarts en apotheek aanpassen.

Als u voor het eerste polikliniekbezoek in een nieuw kalenderjaar komt, meldt u zich ook aan bij de inschrijfbalie. De medewerker controleert of uw gegevens nog actueel zijn.