Sophia Kinderziekenhuis

Inschrijving Erasmus MC-Sophia

Voor de eerste keer in het Sophia? Laat uw kind dan 30 minuten voor de polikliniekafspraak bij de inschrijfbalie inschrijven.

Om uw kind te laten inschrijven, heeft u het volgende nodig:

  • Geldig legitimatiebewijs van uw kind.
  • Zorgverzekeringsbewijs van uw kind.
  • Naam en adres van uw huisarts.
  • Naam, adres en faxnummer van uw apotheek.

De inschrijfbalie is geopend van 7:00-16:30 uur.

Uw e-mailadres

De medewerker vraagt ook uw e-mailadres. Wij gebruiken dit adres alleen om u op de hoogte te kunnen brengen van bijvoorbeeld baliewijzigingen, veranderde bereikbaarheid of gewijzigde telefoonnummers.

Wij gebruiken dit e-mailadres niet voor het toesturen van medische informatie. Uiteraard behandelen wij alle gegevens vertrouwelijk.

Verwijsbrief

Vergeet u niet de verwijsbrief van huisarts of specialist mee te nemen, als deze nog niet in ons bezit is. U loopt anders het risico dat uw verzekering niet vergoedt, en dat wij de rekening aan u moeten sturen.

Vervolgafspraak

Als u voor een vervolgafspraak komt, kunt u rechtstreeks doorlopen naar de balie van de polikliniek en u melden bij de doktersassistente. Neem bij vervolgafspraken altijd de polikliniekjaarkaart, afsprakenkaart en ziekenhuispas mee en geef deze aan de doktersassistente.

Wijzigen persoonlijke gegevens

Als er wijzigingen zijn in uw huisadres, woonplaats, telefoonnummer, huisarts, apotheek of verzekering, geef dit dan bij voorkeur door per e-mail: poli.administratie.sophia@erasmusmc.nl. Vergeet daarbij niet het patiëntnummer van uw kind te vermelden. U kunt uw gegevens ook laten aanpassen bij de inschrijfbalie in de hal.

Op Mijn Erasmus MC kunt u ook zelf uw persoonsgegevens, telefoonnummer, e-mail en de gegevens van uw huisarts en apotheek aanpassen.

Als u voor het eerste polikliniekbezoek in een nieuw kalenderjaar komt, meldt u zich ook aan bij de inschrijfbalie. De medewerker controleert of uw gegevens nog actueel zijn.