Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Inschrijving

Voor de eerste keer in het Erasmus MC? Ga dan 30 minuten voor uw afspraak naar de inschrijfbalie of inschrijfzuil om u in te schrijven.

Veelgestelde vragen coronavirus

Bereid uw bezoek goed voor. Lees de actuele informatie over onze maatregelen tegen het coronavirus. En ontdek wat wij van u verwachten.

Lees meer

Voor uw eerste afspraak in het Erasmus MC moet u zich laten inschrijven bij een van de inschrijfbalies. Wij maken dan ook een foto van u.

De inschrijfbalie is geopend van maandag tot en met vrijdag, 7.00 - 17.00 uur. 

U kunt u ook zélf inschrijven bij een van de inschrijfzuilen. Deze zijn open van 08.00-15.00 uur. De zuil neemt automatisch de foto van uw identiteitsbewijs over. Binnen Mijn Erasmus MC kunt u thuis alvast enkele gegevens invullen. 

Volg ‘Inschrijven’ op de borden of vraag bij binnenkomst een van onze gastvrouwen of -heren om u de weg te wijzen. U kunt de locaties van de inschrijfbalies en inschrijfzuilen ook zien op deze plattegrond. Zij zijn te herkennen aan de grote witte vlakken met 'inschrijven' erin.

Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket met daarop het tijdstip en de plaats van uw afspraak (of afspraken). Onze gastvrouwen en -heren wijzen u graag de weg. 

U heeft het volgende nodig:

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, verblijfsdocument of rijbewijs).
  • Zorgverzekeringsbewijs.
  • Naam en adres van uw huisarts.
  • Naam, adres en faxnummer van uw apotheek.

Uw e-mailadres

Als u zich laat inschrijven bij het Erasmus MC, vragen wij naar uw e-mailadres. Dit gebruiken wij in de communicatie over uw behandeling.

Patiënttevredenheidsonderzoek

Wij gebruiken uw e-mailadres ook om te vragen hoe u de zorg heeft ervaren. Wat gaat goed en wat kan volgens u beter? Uw mening is onmisbaar voor het verbeteren van onze zorg. Als u hieraan wilt meewerken, sturen wij u af en toe een e-mail met een vragenlijst. Uw antwoorden verwerken wij anoniem. U bent niet verplicht hier aan mee te werken.

Wilt u niet dat wij u hiervoor benaderen, dan kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. Wij respecteren altijd uw keuze. Was u al eerder ingeschreven en ontvangt u ongewenst van ons een e-mail met een tevredenheidsvragenlijst? Dan kunt u zich via de link in de mail afmelden. Wij gebruiken uw mailadres dan alleen voor de communicatie over uw behandeling. U kunt uw keuze later altijd weer wijzigen.

Verwijsbrief

Vergeet u niet de verwijsbrief van huisarts of specialist mee te nemen, als deze nog niet in ons bezit is. U loopt anders het risico dat uw verzekering niet vergoedt, en dat wij de rekening aan u moeten sturen.

Vervolgafspraak

Bent u al bij ons bekend, dan haalt u een dagticket bij een van de aanmeldzuilen.

Wijzigen persoonlijke gegevens

Op Mijn Erasmus MC kunt u zelf uw persoonsgegevens, telefoonnummer, e-mail en de gegevens van uw huisarts en apotheek aanpassen. 

Wijzigingen in uw gegevens (huisadres, woonplaats, telefoonnummer, huisarts, apotheek of verzekering) kunt u doorgeven met het formulier onderaan deze pagina. Vergeet niet uw patiëntnummer te vermelden. Stuur geen (vertrouwelijke) medische gegevens mee. U kunt uw gegevens ook laten aanpassen bij de inschrijfbalie in de hal. Uw adresgegevens, mobiel telefoonnummer en e-mailadres kunt u zelf wijzigen bij de aanmeldzuil of inschrijfzuil. 

Wij vragen u om een keer per jaar uw gegevens op juistheid te (laten) controleren.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Binnenkomen in het Erasmus MC