Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Inschrijving

Voor de eerste keer naar het Erasmus MC? Ga dan 30 minuten voor uw afspraak naar de inschrijfbalie of inschrijfzuil om uw inschrijving in orde te maken.

Het is belangrijk dat u zich inschrijft als patiënt bij het Erasmus MC vóórdat u naar uw eerste afspraak komt. U kunt zich inschrijven bij de balies en zuilen op het inschrijfplein in het ziekenhuis. Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket, met daarop het tijdstip en de locatie van uw afspraak. Op deze pagina vindt u meer informatie over de inschrijving.

Bent u al bij ons bekend? Dan haalt u een dagticket bij een van de aanmeldzuilen.

Controleer uw gegevens in Mijn Erasmus MC

Wij hebben bij uw verwijzing al enkele persoonsgegevens van u ontvangen. Deze kunt u zelf thuis nakijken in uw online patiëntenportaal via Mijn Erasmus MC.

Het is belangrijk dat uw persoonlijke gegevens juist zijn. Controleer de persoonlijke gegevens, en vul de ontbrekende gegevens alvast zoveel mogelijk thuis in. Dat bespaart u tijd als u in het ziekenhuis bent.

Inschrijven bij het inschrijfplein

Kom een half uur voor uw afspraak langs bij het inschrijfplein om uw inschrijving compleet te maken. Dat kan bij een van de inschrijfbalies of inschrijfzuilen.

  • Bij de inschrijfbalies helpt een medewerker u bij de inschrijving. Zij maken voor de inschrijving een foto van u.
  • Bij de inschrijfzuilen kan u de inschrijving zelf regelen. De zuilen nemen automatisch de foto van uw identiteitsbewijs over. 

Het is belangrijk dat u langskomt, óók als u thuis uw gegevens al heeft ingevuld. Wij zijn namelijk wettelijk verplicht om uw identiteit te controleren. Vergeet uw identiteitsbewijs dus niet mee te nemen naar het ziekenhuis. Na het controleren van uw identiteit is uw inschrijving compleet en kunt u door naar uw eerste afspraak.

Openingstijden en route inschrijfplein

Openingstijden

Openingstijden inschrijfbalies: maandag t/m vrijdag, 07.00-17.00 uur.
Openingstijden inschrijfzuilen: maandag t/m vrijdag, 08.00-15.00 uur.

Route

Volg ‘Inschrijven’ op de borden of vraag de weg aan een van onze gastvrouwen of gastheren. U kunt de locaties van de inschrijfbalies en inschrijfzuilen ook terug vinden op deze plattegrond. De inschrijflocaties zijn te herkennen aan de grote witte vlakken met 'inschrijven' erin.

Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket met daarop het tijdstip en de plaats van uw afspraak. Onze gastvrouwen en gastheren wijzen u graag de weg. 

Wat heb ik nodig om me in te schrijven?

U heeft het volgende nodig voor uw inschrijving:

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, verblijfsdocument of rijbewijs).
  • Naam en adres van uw huisarts.
  • Naam en adres van uw apotheek.

Als u zich inschrijft bij het Erasmus MC, vragen wij naar uw e-mailadres. Wij gebruiken uw mailadres voor de communicatie over uw behandeling.

Patiënttevredenheidsonderzoek

Wij gebruiken uw mailadres voor communicatie over uw behandeling, maar ook om te vragen hoe u de zorg heeft ervaren. Wat gaat goed en wat kan volgens u beter? Uw mening is onmisbaar voor het verbeteren van onze zorg.

Als u hieraan wilt meewerken, sturen wij u af en toe een e-mail met een vragenlijst. Uw antwoorden verwerken wij anoniem.

Wilt u geen vragenlijsten ontvangen?
Wilt u niet dat wij u benaderen voor vragenlijsten, dan kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. Wij gebruiken uw mailadres dan alleen nog voor de communicatie over uw behandeling. Wij respecteren uw keuze altijd.

Vervolgafspraak

Bij een vervolgafspraak hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven. U haalt bij ieder volgend bezoek eerst een dagticket bij een van de aanmeldzuilen. Hiervoor heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig.

Heeft u alleen een uittreksel uit de basisregistratie personen? Meldt u zich dan bij de inschrijfbalie. U ontvangt daar het dagticket. Dit geldt voor iedere vervolgafspraak totdat u een geldig identificatiebewijs heeft.

Lees meer over de aanmeldzuilen op de pagina aanmelden bij binnenkomst. 

Wijzigen persoonlijke gegevens

Het is belangrijk dat wij de juiste persoonlijke gegevens van u hebben. Wanneer uw gegevens veranderen, zoals na een verhuizing, dan is het belangrijk dat wij dit weten.

U kunt uw gegevens zelf online wijzigen via ‘Mijn Erasmus MC’ of doorgeven via het contactformulier. U kunt uw gegevens ook in het ziekenhuis laten wijzigen bij de inschrijfbalie of dit zelf doen bij de inschrijfzuilen of aanmeldzuilen.

Kijk voor meer informatie op de pagina ‘wijzigen persoonlijke gegevens’.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier