Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Inschrijving

Voor de eerste keer naar het Erasmus MC? Ga dan 30 minuten voor uw afspraak naar de inschrijfbalie of inschrijfzuil om uw inschrijving in orde te maken.

Veelgestelde vragen coronavirus

Bereid uw bezoek goed voor. Lees de actuele informatie over onze maatregelen tegen het coronavirus. En ontdek wat wij van u verwachten.

Lees meer

Eerste bezoek

Is dit uw eerste afspraak in het Erasmus MC? Dan is het nodig dat u zich laat inschrijven als patiënt.

Bij uw verwijzing hebben wij al enkele persoonsgegevens van u ontvangen. Deze kunt u nakijken in uw patiëntenportaal Mijn Erasmus MC. Het is belangrijk dat uw persoonlijke gegevens juist zijn. Controleer deze, en vul de ontbrekende gegevens alvast zoveel mogelijk thuis in. Dat scheelt u tijd als u in het ziekenhuis bent.

Kom 30 minuten voordat u naar uw afspraak gaat langs bij het Inschrijfplein om uw inschrijving compleet te maken. Dat kan bij één van de inschrijfbalies of inschrijfzuilen. Het is belangrijk dat u langskomt, óók als u thuis al uw gegevens heeft ingevuld. Wij zijn wettelijk verplicht om uw identiteit te controleren. Als wij dat gedaan hebben is uw inschrijving volledig en kunt u naar uw eerste afspraak gaan.

De inschrijfbalies zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 7.00-17.00 uur. De medewerkers maken bij inschrijving ook een pasfoto van u. De inschrijfzuilen zijn te gebruiken van 08.00-15.00 uur. Hier kunt u zélf uw inschrijving afronden. De zuil neemt automatisch de foto van uw identiteitsbewijs over.  

Volg ‘Inschrijven’ op de borden of vraag bij binnenkomst een van onze gastvrouwen of -heren om u de weg te wijzen. U kunt de locaties van de inschrijfbalies en inschrijfzuilen ook zien op deze plattegrond. Zij zijn te herkennen aan de grote witte vlakken met 'inschrijven' erin.

Na uw inschrijving ontvangt u een dagticket met daarop het tijdstip en de plaats van uw afspraak (of afspraken). Onze gastvrouwen en -heren wijzen u graag de weg. 

U heeft het volgende nodig:

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, verblijfsdocument of rijbewijs).
  • Zorgverzekeringsbewijs.
  • Naam en adres van uw huisarts.
  • Naam, adres en faxnummer van uw apotheek.

Uw e-mailadres

Als u zich laat inschrijven bij het Erasmus MC, vragen wij naar uw e-mailadres. Dit gebruiken wij in de communicatie over uw behandeling.

Patiënttevredenheidsonderzoek

Wij gebruiken uw e-mailadres ook om te vragen hoe u de zorg heeft ervaren. Wat gaat goed en wat kan volgens u beter? Uw mening is onmisbaar voor het verbeteren van onze zorg. Als u hieraan wilt meewerken, sturen wij u af en toe een e-mail met een vragenlijst. Uw antwoorden verwerken wij anoniem. U bent niet verplicht hier aan mee te werken.

Wilt u niet dat wij u hiervoor benaderen, dan kunt u dit bij uw inschrijving aangeven. Wij respecteren altijd uw keuze. Was u al eerder ingeschreven en ontvangt u ongewenst van ons een e-mail met een tevredenheidsvragenlijst? Dan kunt u zich via de link in de mail afmelden. Wij gebruiken uw mailadres dan alleen voor de communicatie over uw behandeling. U kunt uw keuze later altijd weer wijzigen.

Verwijsbrief

Vergeet u niet de verwijsbrief van huisarts of specialist mee te nemen, als deze nog niet in ons bezit is. U loopt anders het risico dat uw verzekering niet vergoedt, en dat wij de rekening aan u moeten sturen.

Vervolgafspraak

Bent u al bij ons bekend, dan haalt u een dagticket bij een van de aanmeldzuilen.

Wijzigen persoonlijke gegevens

Op Mijn Erasmus MC kunt u zelf uw persoonsgegevens, telefoonnummer, e-mail en de gegevens van uw huisarts en apotheek aanpassen. 

Wijzigingen in uw gegevens (huisadres, woonplaats, telefoonnummer, huisarts, apotheek of verzekering) kunt u doorgeven met het formulier onderaan deze pagina. Vergeet niet uw patiëntnummer te vermelden. Stuur geen (vertrouwelijke) medische gegevens mee. U kunt uw gegevens ook laten aanpassen bij de inschrijfbalie in de hal. Uw adresgegevens, mobiel telefoonnummer en e-mailadres kunt u zelf wijzigen bij de aanmeldzuil of inschrijfzuil. 

Wij vragen u om een keer per jaar uw gegevens op juistheid te (laten) controleren.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Binnenkomen in het Erasmus MC