Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Hygiënemaatregelen

In het Erasmus MC doen we er alles aan om te zorgen dat ziekten zich niet kunnen verspreiden. Daarom gelden er in het ziekenhuis verschillende hygiënemaatregelen.

Wij willen u vragen om u aan de onderstaande regels te houden. Dat is belangrijk voor uw eigen veiligheid én de veiligheid van medepatiënten en zorgverleners.

Heeft u een vraag? Bel ons gerust: 0107040704

Handen schudden

U mag zelf kiezen of u uw zorgverlener een hand wilt geven bij uw begroeting. Als u liever geen handen schudt, is dat prima. Dat vinden wij niet onbeleefd. Geef dit gerust aan, dan begroeten we elkaar met woorden. Ook onze zorgverleners bepalen zelf of zij hun patiënten de hand schudden. Het is goed om te weten dat zij zich bewust zijn van goede handhygiëne.

Voorkom verspreiding bij verkoudheidsklachten

Heeft u milde verkoudheidsklachten? Zet dan een mondneusmasker op tijdens uw afspraken in het Erasmus MC of als u op bezoek gaat bij een patiënt. Bezoekers met koorts of griepachtige klachten komen bij voorkeur niet op bezoek in dit ziekenhuis. Overleg bij twijfel met de verpleegkundige of arts.

Mondneusmasker bij verkoudheid

Heeft u last van milde verkoudheidsklachten? Zet dan een mondneusmasker op tijdens uw afspraak in het ziekenhuis. Doe dit ook als u op bezoek gaat bij een patiënt. Zo voorkomt u verspreiding van het verkoudheidsvirus.

Als u koorts heeft of klachten die op griep lijken, dan vragen wij u om niet naar het ziekenhuis te komen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Stel een bezoek aan een patiënt uit.