Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Kinder Comfort Team Sophia

Wanneer uw kind een ongeneeslijke aandoening heeft, komt er veel op uw kind en u af. U moet veel keuzes maken, organiseren en krijgt te maken met allerlei gevoelens. Het Kinder Comfort Team ontzorgt jullie: we helpen de kwaliteit van zorg en leven voor uw kind en u te verbeteren door jullie in deze periode te ondersteunen. Wij zijn er voor uw kind en u.

logo kinder comfort team

Over ons

Wat is het Kinder Comfort Team?

Het Kinder Comfort Team (KCT) begeleidt gezinnen met een kind met een ongeneeslijke aandoening, dat intensieve zorg nodig heeft. Dit kan zorg zijn op medisch vlak, maar ook op organisatorisch, emotioneel of spiritueel vlak, zowel in het ziekenhuis als thuis en variërend van korte of langere duur. We adviseren en helpen u hierbij en houden rekening met jullie wensen en behoeften. Ons team vormt de verbindende factor tussen de zorg in het ziekenhuis en de zorg thuis.

Ondersteuning voor het hele gezin

Het Kinder Comfort Team is er niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouder(s), broers en zussen. Wij zijn er voor uw hele gezin, vanaf het moment van diagnose tot en met de eventuele nazorg. Het Kinder Comfort Team wil naast u staan en met u samenwerken zodat we het jullie zo comfortabel mogelijk kunnen maken en zorg op maat kunnen bieden.

Waar helpt het Kinder Comfort Team u bij?

  • Het in kaart brengen van de wensen en behoeften rondom de zorg. Samen met u kijken we naar welke zorg bij uw kind en gezin past, zowel nu als later.
    Daarbij kijken we verder dan alleen medische zaken. Dit kunnen we ook vastleggen in een individueel zorgplan. 
  • Meedenken over mogelijke onzekerheden voor de toekomst. We denken met u mee over vragen als: Wat zijn de gevolgen van bepaalde keuzes voor uw kind en gezin? Hoe kunnen we de zorg afstemmen op uw gezinssituatie en werk? Hoe kijken uw en u kind naar de toekomst? Wat betekent dit voor de rest van het gezin?
  • Afstemming tussen alle (zorg)professionals die betrokken of nodig zijn bij de zorg voor uw kind en gezin. Het KCT werkt nauw samen met de behandelend artsen van uw kind, uw huisarts en met de thuiszorg.
  • Het regelen van praktische zaken, zoals de organisatie van de zorg thuis. Wij nemen de zorg niet van u of andere zorgverleners over, maar ondersteunen u en het behandelteam.

Meer informatie en contact

Wilt u als ouder ondersteuning van het Kinder Comfort Team Sophia voor uw kind en uw gezin, neem dan contact op met het team. Kijk voor meer informatie in de folder van het Kinder Comfort Team (volgt) of neem contact met ons op, via e-mail of telefonisch:

  • Hanneke van Dijk, verpleegkundige consulent: 06 500 070 55 (ma, di, wo).
  • Cindy Joosen, verpleegkundig specialist: 06 288 019 72 (ma, di, do, vrij).

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Quicklinks