Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Kinder Comfort Team Sophia

Wanneer uw kind een ongeneeslijke aandoening heeft, komt er veel op uw kind en u af. U moet veel keuzes maken, organiseren en krijgt te maken met allerlei gevoelens. Het Kinder Comfort Team ontzorgt jullie: we helpen de kwaliteit van zorg en leven voor uw kind en u te verbeteren door jullie in deze periode te ondersteunen. Wij zijn er voor uw kind en u.

logo kinder comfort team

Over ons

Wat is het Kinder Comfort Team?

Het Kinder Comfort Team (KCT) is een team van zorgprofessionals. Ons team bestaat uit onder andere artsen, verpleegkundigen, psychologen, geestelijk verzorgers, maatschappelijk werkers en andere specialisten. Zij begeleiden en ondersteunen gezinnen met een kind dat, door een levensbedreigende of levensduur beperkende ziekte, intensieve zorg nodig heeft. Dit kan medische zorg zijn, maar ook zorg op organisatorisch, emotioneel of spiritueel vlak, zowel in het ziekenhuis als thuis. De begeleiding kan van korte of langere duur zijn.

Ons doel is om het welzijn en comfort te vergroten en daarmee de best mogelijke kwaliteit van leven te bieden, ongeacht de prognose. We adviseren en helpen u en houden daarbij zo veel mogelijk rekening met jullie wensen en behoeften. Daarbij streven wij ernaar dat ons team de verbindende factor vormt tussen de zorg in het ziekenhuis en de zorg thuis.

Ondersteuning voor het hele gezin

Het Kinder Comfort Team is er niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouder(s), broers en zussen. Kortom voor het hele gezin. Vanaf het moment van diagnose tot en met de eventuele nazorg. Het Kinder Comfort Team wil naast u staan en met u samenwerken zodat we zorg op maat kunnen bieden. We bieden een breed scala aan diensten die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw kind en uw gezin.

Ons team bestaat uit verschillende zorgprofessionals met ieder hun eigen vakgebied (denk aan verpleegkundigen, medisch professionals, maatschappelijk werk, geestelijk verzorgers, psychologen en pedagogen). Er zal altijd een duidelijk aanspreekpunt worden gezocht binnen ons team waarmee korte lijnen mogelijk zijn.

Onze missie

Het uitgangspunt van het Kinder Comfort Team is gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, hierbij kijkend naar de wensen en behoeften van het hele gezin. Door in een vroeg stadium in gesprek te gaan met u en uw gezin, kan beter rekening gehouden worden met de individuele wensen en verwachtingen. Deze benadering wordt Advance Care Planning (ACP) genoemd.

Hieronder kunt u een animatiefilmpje 'Advanced Care Planning in de kinderpalliatieve zorg' bekijken. (Bron: het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg)

Ervaringen van ouders

“We voelden ons erg gesteund door het KCT. Ons aanspreekpunt was altijd laagdrempelig bereikbaar en er was bereidheid tot overleg”.

“Het KCT heeft veel geregeld voor ons, samen met de andere hulpverleners, waardoor wij ons niet met de praktische zaken bezig hoefden te houden” .

Waar helpt het Kinder Comfort Team u bij?

Enkele van de belangrijkste onderdelen waar wij ondersteuning kunnen bieden zijn:

  • Het in kaart brengen van de wensen en behoeften rondom de zorg. Samen met u kijken we naar welke zorg bij uw kind en gezin past, zowel nu als later.
    Daarbij kijken we verder dan alleen medische zaken. Dit kunnen we ook vastleggen in een Individueel Zorgplan (IZP) en dit kan vervolgens gedeeld worden met alle betrokken hulpverleners.
  • Meedenken over mogelijke onzekerheden voor de toekomst. We denken met u mee over vragen als: Wat zijn de gevolgen van bepaalde keuzes voor mijn kind en mijn gezin? Hoe kunnen we de zorg afstemmen op onze gezinssituatie en werk? Hoe kijken wij en ons kind naar de toekomst? Wat betekent dit voor de rest van ons gezin?
  • Afstemming tussen alle (zorg)professionals die betrokken of nodig zijn bij de zorg voor uw kind en gezin. Het KCT werkt nauw samen met de behandelend artsen van uw kind, met uw huisarts en met de thuiszorg. Wij kunnen voor u de schakel zijn tussen zorgverleners binnen het Erasmus MC Sophia en daarbuiten.
  • Het regelen van praktische zaken, zoals de organisatie van de zorg thuis. Wij nemen de zorg niet van u of andere zorgverleners over, maar ondersteunen u en het behandelteam.

Meer informatie en contact

Wilt u als ouder ondersteuning van het Kinder Comfort Team Sophia voor uw kind en uw gezin, neem dan contact op met het team. Kijk voor meer informatie in de folder van het Kinder Comfort Team (volgt) of neem contact met ons op, via e-mail of telefonisch:

  • Hanneke van Dijk, verpleegkundige consulent: 06 500 070 55 (ma, di, wo).
  • Cindy Joosen, verpleegkundig specialist: 06 288 019 72 (ma, di, do, vrij).

Samenwerking

Wij hebben een samenwerkingsverband met Netwerk Integrale Kindzorg Zuidwest.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks