Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kinderen op het speelveld van Feyenoor
Verhaal

Jaarlijkse Feyenoord Sophiawedstrijd: 6-1

29 augustus 2023

Zondagmiddag 27 augustus waren we met 200 patiënten, gezinnen, collectanten en vrijwilligers van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te gast bij Feyenoord – Almere City FC tijdens de 21e editie van de jaarlijkse Sophiawedstrijd. Het was een spetterende wedstrijd en geweldige ervaring voor onze patiënten. Het werd uiteindelijk 6-1 voor Feyenoord.

Donder en bliksem

Ondanks dat de wedstrijd een uurtje gestaakt moest worden vanwege fikse regen en onweer, bleef zelfs de allerkleinste supporter in de Kuip om Feyenoord toe te juichen. En met succes want Feyenoord scoorde maar liefst 6 keer, dus er kon flink gejuicht worden in het vertrouwde Vak G in de Rotterdamse Kuip.

Sympathie Award

Almere City FC krijgt van ons echter de grootste 'Sympathie Award'; de supporters hadden namelijk een levensgroot spandoek gemaakt voor onze patiënten met de leus:

Sophia strijders vol kracht
Doorzetters dag en nacht!

Goed doel

Ieder seizoen staat een thuiswedstrijd van Feyenoord in teken van de goede band met het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis: de traditionele Sophiawedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De totaalopbrengst van de gulle giften die Feyenoord-supporters doen, wordt overgedragen aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Dit jaar gaat de opbrengst naar Sophia Media (TV en evenementen). De donaties zorgen ervoor dat het team van Sophia Media leuke activiteiten en evenementen kan blijven organiseren voor de kinderen in het ziekenhuis. Hierdoor kunnen zij de kinderen, ondanks hun vaak langdurige ziekenhuisopname, een ontwikkeling bieden die zoveel mogelijk lijkt op het leven buiten de muren van het ziekenhuis. Binnenkort wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt.

Feyenoordspelers met kinderen

dondaties Sophia Media