Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Evenement

Masterclass: Wie ben jij online?

Datum: Thursday 25 Mar 2021
Tijd: 19:00
Locatie: Livestream
Kosten: -

 

23 maart 2021

Inmiddels zijn we 1 jaar, 2 lockdowns en 1 avondklok verder sinds de eerste corona-besmetting in Nederland. Voor jongeren een lange tijd zonder uit te gaan, nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen op te doen. Hun sociale leven is nu veelal online. Maar wie ben je online eigenlijk?

‘Wie ben jij online?’ is de derde in een reeks masterclasses speciaal voor jongeren waarin een wetenschapper en een kunstenaar live in gesprek gaan over COVID-19 en de lockdown. Deze masterclasses worden elke laatste donderdag van de maand uitgezonden.

Wetenschapper Eveline Crone en kunstenaars Ellie Uyttenbroek en Ari Versluis, bekend van Exactitudes, gaan in op leven in lockdown en de rol van online.

  • Hoe houd het je het in deze tijd nog leuk?
  • Wat doet de crisis met onze hersenen?
  • Kunnen we ons online net zo goed uiten als in de fysieke wereld?

Aan het einde van de masterclass beantwoorden Eveline, Ellie en Ari vragen vanuit de chat.

Aanmelden

De masterclass wordt uitgezonden via een livestream op YouTube, van 19.00 tot 19.45 uur. Aanmelden voor de livestream kan via de website van Science Gallery Rotterdam. De link naar de livestream vind je in de bevestigingsmail.

Science Gallery Rotterdam

Science Gallery is een nieuwe openbare ruimte in het Erasmus MC Rotterdam, waar biomedische wetenschap, kunst, maatschappij, onderwijs en gezondheidszorg samenkomen. Science Gallery Rotterdam richt zich voornamelijk op jongeren van 15 t/m 25 jaar, wetenschappelijk onderzoekers, kunstenaars en vormgevers. Het Erasmus MC is via Science Gallery Rotterdam aangesloten bij Science Gallery International. 

Science Gallery’s zijn verbonden aan universiteiten van over de hele wereld. Middels Science Gallery’s worden biomedische wetenschappelijke concepten in een maatschappelijke, ethische, creatieve en innovatieve context geplaatst en onderzocht.

Uitnodiging masterclass Wie ben jij online