Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Evenement

Praatje met een taartje - voor ouders

Datum: Sunday 25 Oct 2020
Tijd: 14:00
Locatie: Afdeling Kinderchirurgie 1 Noord en 1 Zuid
Kosten: -

 

12 oktober 2020

Doordeweeks is er veel leven in het ziekenhuis: artsen komen langs voor een gesprek, er worden onderzoeken uitgevoerd of er wordt bloed geprikt. Deze activiteiten vinden veelal plaats van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is het opeens een stuk rustiger. Zeker ouders van kinderen die lang in het ziekenhuis liggen merken dit verschil.

Daar hebben enkele ouders van patiënten in het Erasmus MC Sophia zelf wat op bedacht: ‘Praatje met een taartje’. Op zondag 25 oktober zullen de initiatiefnemers de afdelingen van Kinderchirgie 1 Noord en 1 Zuid bezoeken met zelfgemaakte hapjes, drankjes en een luisterend oor. Ouders zijn welkom om ervaringen met hen uit te wisselen, een praatje te maken of alleen wat lekkers aan te nemen.

Normaal gesproken vindt 'Praatje met een taartje' één keer in de maand op zondag plaats in een familiekamer. Hier kunnen ouders met elkaar aan tafel schuiven om ervaringen uit te wisselen. Zij kunnen dan ook zelf iets lekkers meenemen. Vanwege de coronamaatregelen is het format van 'Praatje met een taartje' tijdelijk aangepast. De initiatiefnemers gaan zelf met iets lekkers rond, er is geen centraal verzamelpunt. Zo zorgen we dat we deze editie coronaproof kunnen laten verlopen.