Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Rennende kinderen door het bos
Evenement

Rennen voor Sophia 2023

Datum:  donderdag 18 mei 2023
Tijd: 10:00
Locatie: Kralingse Bos, Rotterdam
Kosten: vanaf 5 euro

 

4 april 2023

Op donderdagochtend 18 mei - Hemelvaartsdag - organiseert Stichting Vrienden van het Sophia in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam een nieuw evenement; Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement door het prachtige Kralingse bos waar jij je kan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis en geschikt voor alle leeftijden.

Het goede doel? Een kindvriendelijke Spoedeisende Hulp 

Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) is voor kinderen - zo'n 8.000 per jaar - vaak het eerste contact met het ziekenhuis. Het moment is meestal onverwachts en uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de kinderen hierdoor stress ervaart. Daarom hebben we de wens om de behandelkamers op de Spoedeisende hulp van het Sophia Kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken.

In de huidige situatie hebben de behandelkamers een steriele en standaard inrichting waarbij apparatuur, infuusmaterialen en prik-karren bij binnenkomst direct zichtbaar zijn. Hierdoor raken kinderen gespannen en verwachten een ingreep.

De wens is om de kamers zo in te richten dat zij zorgen voor ontspanning en afleiding. Met technische snufjes, warme kleuren en verlichting die kan worden aangepast en rust uitstraalt. Kinderen kunnen een eigen muurprojectie kiezen en kasten met materialen en apparatuur vallen weg in de muur en zijn daardoor niet zichtbaar.

De behandelkamers op de Spoedeisende Hulp moeten een plek worden waar kinderen met zo min mogelijk stress, angst en pijn onderzocht en behandeld kunnen worden.

Qwiekup uitleg

Programma en aanmelden

Ren je mee voor een kindvriendelijke Spoedeisende Hulp? Bijna iedereen kan meedoen!

  • De Kinderkilometer: start 10:00 uur.
  • De Familieloop 3 kilometer (vanaf 10 jaar): start 10:15 uur.
  • De 5 Kilometer (vanaf 14 jaar): start 11:15 uur.
  • De 10 Kilometer (vanaf 14 jaar): start 11:00 uur.

Locatie: PAC, Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam (bij de ingang van het Kralingse Bos)

Inschrijven voor Rennen voor Sophia kan via de website van Stichting Vrienden van het Sophia.

Heb je vragen?

Stuur dan een e-mail naar Stichting Vrienden van het Sophia. Start Hemelvaartsdag op sportieve wijze en schrijf je in: individueel of samen met het gezin, vrienden of collega's!

Rennende kinderen door het bos