Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Lichtjes voor Sophia
Evenement

Start Sophia's Lichtjesactie

Datum:  woensdag 30 november 2022
Tijd: 17:00
Locatie: Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis
Kosten: Gratis toegankelijk

 

21 november 2022

Ook dit jaar kan je symbolisch een lichtje sponsoren in de prachtige kerstboom voor de ingang van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het begin van de Lichtjesactie wordt op 30 november, aan het einde van de middag, feestelijk gestart met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom. Alle collega’s, aanwezige kinderen en ouders zijn van harte welkom om dit moment samen met de Stichting Vrienden van het Sophia te vieren.

Een lichtje voor kinderen met een zeldzame ziekte 

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders krijgen in hun leven te kampen met een zeldzame ziekte. Zo’n 80% daarvan zijn kinderen. Daarom voert de Stichting Vrienden van het Sophia dit jaar campagne voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen van ons Sophia Kinderziekenhuis, met de slogan: “Wij zijn geen Unicorn”. Alle steun en aandacht is enorm welkom! Want: kinderen met een zeldzame aandoening bestaan echt, in tegenstelling tot eenhoorns.

In het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen wordt zorg voor deze kinderen en expertise over zeldzame aandoeningen geconcentreerd, om de kinderen sneller een juiste diagnose te geven en de beste behandeling te kunnen bieden. Door het concentreren van behandelingen, meer samenwerking en onderzoek kan er naar gezamenlijke oplossingen worden gezocht en kunnen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld.

Lampionnen

Een jaarlijks terugkerende actie van de Stichting is de lampionnentocht, waar duizenden basisschoolkinderen aan mee doen. Basisscholen en verenigingen kunnen ook dit jaar weer meedoen aan Sophia's Lichtjestocht, die in december plaatsvindt. De tocht kan in de eigen woonplaats en op een zelfgekozen dag in december worden gehouden, als steunbetuiging voor alle kinderen in het Sophia. 

Uitnodiging

Meer informatie over de actie vind je op www.lichtjessophia.nl. Jij komt toch ook naar de sfeervolle start van de lichtjesavond? Om 17.00 uur worden de lichtjes ontstoken en aansluitend vindt een borrel plaats met winterse versnaperingen, als glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. 

Grote kerstboom bij Sophia