Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Onderzoek

BERA, BAEP onderzoek

Brainstem electric respons audiometrie

De BERA onderzoekt de functie van de gehoorbanen.

Over dit onderzoek

Wat we gaan doen

Het onderzoek is om verschillende functies van het oor na te gaan. Dit gebeurt met: BERA, Oto Acoustische Emissies en tympanogram onderzoek. Bij het BERA onderzoek krijgt uw kind een koptelefoon op, waarbij de functie van de gehoorbanen gemeten wordt. Bij de OAE en de tympanogram krijgt uw kind een klein dopje in het oor. Het onderzoek kan het best uitgevoerd kan worden als uw kind slaapt. Wilt u uw kind vóór het onderzoek wakker houden, ook onderweg naar het ziekenhuis.Tijdens het onderzoek ligt uw kind op bed en plakken we elektroden op het hoofd, tussen de haren. 

Wilt u thuis vóór het onderzoek de haren wassen van uw kind en daarna tot het onderzoek geen haarlak, gel of vet meer gebruiken.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant KNF en duurt 90 min.

Hoe gaan we te werk?

Dit onderzoek bestaat uit drie korte metingen. De volgorde kan wisselen. Het is belangrijk dat uw kind tijdens het onderzoek zo rustig mogelijk ligt. U kunt een DVD, boek, knuffel en/of wat te drinken meenemen. Het onderzoek is pijnloos. U blijft bij uw kind tijdens het onderzoek.

Voor meer belangrijke informatie verwijzen we u naar de  patiëntenfolder

Wat is het doel?

Het doel van het onderzoek is het meten van de functie van de gehoorbanen.

Uitslag

Direct na het onderzoek kan nog geen informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie wordt eerst nog uitgewerkt en beoordeeld door een arts. U wordt verzocht zelf een afspraak te maken met uw specialist. Hij zal u op de hoogte stellen van de resultaten. Het duurt ongeveer 2 weken, totdat uw behandelend arts de uitslag zeker heeft .

Komt uw kind binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor