Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Sophia Metabole ziekten

Wanneer: Het spreekuur Metabole Ziekten wordt op woensdagmiddag en vrijdagochtend gehouden.

Op het spreekuur Diëtetiek Sophia Metabole ziekten worden kinderen gezien met een stofwisselingsziekte. Hierbij kan het nodig zijn om een dieet te volgen om de klachten die uw kind ervaart, zo veel mogelijk te beperken. Hiervoor wordt uw kind begeleidt door een kinderdiëtist gespecialiseerd in Metabole ziekten.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Wanneer u voor de eerste keer komt, zal de kinderdietist eerst de reden van verwijziging met u of uw kind bespreken en de klachten inventariseren. Daarna brengt de dietist in kaart brengt hoe de huidige voeding van uw kind eruit ziet. Zij zal u en/of uw kind vervolgens adviseren wat er nodig is om de voeding aan te passen, zodat uw kind zo goed mogelijk blijft groeien binnen de dieetbeperking.

Onze begeleiding

Op het spreekuur Diëtetiek Metabole ziekten wordt u geholpen door een kinderdiëtist. De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts.

Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken. Het spreekuur Metabole ziekten wordt op woensdagmiddag en op vrijdagochtend gehouden.

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor