Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Peritoneale dialyse

Wanneer: donderdagochtend en vrijdagochtend
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 2e etage, E-gang

Op dit spreekuur komen de kinderen die thuis behandeld worden met peritoneale dialyse (buikspoeling).

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Een bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Eerst ziet de PD-verpleegkundige u en bespreekt met u hoe het gaat thuis. De dialysegegevens worden besproken, of er klachten zijn, en hoe de behandeling ingepast wordt in het dagelijks leven. Dan voegt de arts zich erbij en bespreekt de medische gegevens uitgebreider.

Er wordt altijd bloed geprikt, met vingerprik of een prik in de elleboog. Deze bezoeken worden indien gewenst gecombineerd met contact met andere leden van het multidisciplinaire team.

Onze begeleiding

De vier peritoneale-dialyseverpleegkundigen hebben grote ervaring met deze behandeling bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Zij zorgen voor de controles en zijn te allen tijde telefonisch oproepbaar als er problemen zijn met de behandeling. De arts is kindernefroloog of kindernefroloog in opleiding.

Het team bestaat verder uit een maatschappelijk werkende, psycholoog, onderwijsconsulente, pedagogische zorgende en diëtiste, en kunnen allen betrokken zijn bij de zorg voor uw kind.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor