Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Transplantatiespreekuur

Wanneer: dinsdagochtend
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang balie C2

Tijdens het transplantatiespreekuur controleren we kinderen die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Als uw kind zich bij de poliassistente meldt, vragen we hem om urine in een potje op te vangen. Daarna weegt de poliassistente hem en meet ze zijn lengte. Ook meten we de bloeddruk drie keer. Daarna ziet de arts of de verpleegkundige hem alleen, of samen met u. Tijdens dit gesprek spreken we over klachten en de kwaliteit van het leven. Afhankelijk van de klachten doen wij eventueel lichamelijk onderzoek. Tenslotte gaan we naar de prikkamer om bloed te prikken. Belangrijk is dat sommige medicijnen (Prograft, Cellcept, valganciclovir) pas NA het prikken ingenomen worden.

Onze begeleiding

Na de transplantatie moet uw kind eerst twee keer per week op de polikliniek komen; dat wordt geleidelijk minder, tot minstens vier keer per jaar. De kindernefroloog of een kindernefroloog-in-opleiding ziet uw kind. Afwisselend met de arts zien de vaste verpleegkundigen uw kind. Wij werken het spreekuur de volgende dag uit. Dan koppelen we de uitslagen naar u terug en ook eventuele veranderingen in het beleid. Ook kunt u zelf de labwaarden terug vinden via Mijn Erasmus MC.

U kunt ons bellen op (010) 703 65 35.

U kunt ons mailen op 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor