Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Gerthe Kerkhof
Zorgverlener

G.F. (Gerthe) Kerkhof

Kinderarts, kinderarts-endocrinoloog

  • Specialisme
  • kinderendocrinologie
  • Aandachtsgebied
  • Prader-Willi syndroom
  • BIG nummer:
  • 99918521901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als kinderarts, fellow kinderendocrinologie, werk ik met kinderen met verschillende hormoonaandoeningen. Daarnaast heb ik een specifieke interesse in kinderen met het Prader-Willi (like) syndroom. Het geeft mij veel energie om te werken binnen het kinderendocrinologie team in het Erasmus MC Sophia.

Het is niet alleen een prachtig vak, waarbij je als zorgverlener veel kunt betekenen voor de patiënt en zijn/haar ouders, maar het is ook een vak in ontwikkeling. Mijn ambitie ligt dan ook, naast het uitvoeren van topreferente patiëntenzorg, bij het uitvoeren van onderzoek om de zorg voor kinderen met hormoonaandoeningen nog verder te verbeteren.

Werkervaring & opleidingen

Mijn opleiding geneeskunde heb ik gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik daarnaast een Master of Science afgerond in clinical research. Dit maakte mij zo enthousiast over het uitvoeren van klinisch onderzoek, dat ik vóór mijn coschappen mijn geneeskunde studie een paar jaar heb onderbroken om promotieonderzoek te doen. Het onderwerp daarvan was: de gevolgen van te klein zijn bij de geboorte en verschillende groeipatronen, op de gezondheid op jongvolwassen leeftijd.

Nadat ik dit in 2012 heb afgerond en mijn coschappen in 2014, heb ik een paar maanden gewerkt als arts-niet-in-opleiding in het Amphia ziekenhuis te Breda. Vervolgens heb ik mijn opleiding tot kinderarts gedaan in het Erasmus MC Sophia en Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, waarbij ik mij in het laatste jaar in het bijzonder heb verdiept in de kinderendocrinologie, klinische genetica en het Prader-Willi syndroom.