Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
arts Kievit
Zorgverlener

Dr. J.A. (Anneke) Kievit

Klinisch geneticus

  • Specialisme
  • Klinische genetica
  • Aandachtsgebied
  • Genetische oorzaken van neurodegeneratieve, neuropsychiatrische en neuromusculaire aandoeningen, bewegingsstoornissen, oogziekten, tubereuze-sclerosecomplex, verstandelijke beperking en dysmorfologie
  • BIG nummer:
  • 59022026301
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Aanlegstoornissen, versnelde degeneratie en functiestoornissen van het zenuwstelsel en het oog hebben altijd mijn belangstelling gehad. Het vinden van oorzaken en het genetische diagnostische onderzoek en counseling van deze aandoeningen is mijn speerpunt en vormt de kern van mijn liefde voor dit vak. Ik vind het geweldig dat geleidelijk aan, door het ontrafelen van oorzaken en inzicht in het ontstaan van deze aandoeningen, nu mogelijkheden ontstaan voor gerichte behandeling.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (1986) heb ik gewerkt als arts in de psychiatrie en neurologie. Ik heb me in het Leids Universitair Medisch Centrum gespecialiseerd in de klinische genetica (1993), aldaar gewerkt als staflid en gepromoveerd op 'Voorspellend onderzoek naar de ziekte van Huntington' (2001). Sinds 1998 werk ik als staflid in het Erasmus MC. Van 2008 tot en met 2017 was ik daar opleider klinische genetica, en van 2012 tot en met 2018 bestuurslid van de Vereniging Klinische Genetica.