Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
arts de koning
Zorgverlener

Dr. B.A.E. (Barbara) de Koning

Kinderarts maag-, darm- en leverziekten (MDL)

  • Specialisme
  • Kindermaag-, darm- en leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • Darmfalen (klinische patiënten en thuis TPV) , leverziekten en cystic fibrosis
  • BIG nummer:
  • 09051421201
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Binnen ons team heb ik mij gespecialiseerd in patiënten met darmfalen (niet goed verdragen van voeding via het maag-darmkanaal), leverziekten en cystic fibrosis. Voor de behandeling van darmfalen en cystic fibrosis werk ik met zeer veel plezier in de daarvoor specifieke multidisciplinaire teams. In deze teams zitten ook chirurgen, longartsen, verpleegkundig specialisten, diëtisten, maatschappelijk werk, school, etc. Hierdoor kunnen we de patiënt en het gezin vanaf verschillende invalshoeken ondersteunen. Naast topmedische zorg geven, is het ook onze ambitie onze patiënten te ondersteunen om zich goed te ontwikkelen ondanks hun chronische aandoening.

Voor de leverpatiënten is er een gespecialiseerde lever-poli waar ik mij samen met verpleegkundig specialist i.o. Leontien Roos inzet om topzorg te leveren met het oog op hun leven buiten het ziekenhuis. We werken veel samen met de maag-darm-leverartsen van de volwassenenafdeling (gespecialiseerd in leverziekten), onder andere om de overgang van onze patiënten naar de volwassenenzorg goed te laten verlopen.

In ons wetenschappelijk onderzoek binnen het darmfalenteam streven we ernaar complicaties van behandelingen te verminderen en nieuwe aanknopingspunten te vinden voor verbetering van de behandeling.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Leiden heb ik mijn promotieonderzoek gedaan op het gebied van de bijwerkingen van chemotherapie op de darm in het Erasmus MC Sophia. Daarna ben ik in het Erasmus MC Sophia gebleven en heb ik mij gespecialiseerd in de kindermaag-, darm- en leverziekten (MDL).